Chcem byť podnikateľka

22. feb 2024

Od kedy rozmyslam ekonomicky chcem byt podnikatel. Aj som bola a bola som sppkojna, vyhovovalo mi to. Potom prisli nejake sukromne problemy vo vztahoch a isla som na matersku som 2 rok na materskej. Mam manzela ktory vobec nie je podnikavy.. nema k tomu vztah a byt zamestnancom mu vyhovuje. Ja si neviem predstavit byt zamestnancom. Pocas korony som sa zamestnala lebo si to vyzadovala situacia ale neviem si predstavit sa tam vratit a to som tam nebola ani 5 mes.. tiez sa uz dlhsie zamyslam v com ist podnikat mam nejake napady ale nepoznam ziadneho iteckara a to je v dnesnej dobe asi nevyhnutnost. Co by ste robili vy? Isli by ste podnikat alebo nie ? Vratili by ste sa do zamestnannia? Prace je v nemocnici a ja mam 3stupen Vysokej skoly.

deti95060810
22. feb 2024

takmer každý by podnikal keby vedel v čom....😉
trh je presýtený a každý by rád hneď poriadne zbohatol...

viestta
22. feb 2024

Na co ti je ITckar? Na vyrobenie webu? To ti spravi na zakazku hocikto, nemusi byt kamos alebo znamy. Staci, ze das zadanie a zaplatis za robotu. Na uctovnicstvo si kupis uctovny balik. Vies aspon v com chces podnikat? Mas nejaky biznis plan? Lebo tym treba zacat.

barka1
22. feb 2024

Nešla by som podnikať v ziadnom pripade. Istota zamestnania v statnej sfere je pre mna prvorada. Ale ja som tak nastavena.

zuzanazu85
22. feb 2024

Najskôr treba mať nápad,potom plán a začať realizovať. Z opačnej strany, najskôr podnikať a potom rozmýšľať s čím podnikať,to nie je dobrý začiatok 😉.

alickapusinka
22. feb 2024

V prvom rade musíš vedieť že v čom chceš podnikať. Ak to nevieš tak nič nezačínaj. Aby TI neostali oči pre plač a dlhý. Máš vstupný kapitál aspoň 5 tisíc eur. Tak začni nie že si len tak niečo zmyslíš a ostanú TI dlhý.

autor
22. feb 2024

@viestta no to chapem ze si zaplatim iteckara co spravi web a fungujem.tak to bolo pred 10 rokmi lenze dnes je doba taka ze o veci na nete sa treba starat. Nastavovat reklamu na googly, proxy ci ako sa to vola. Robit reklamu na facebooku. To ze si dam spravit web to v dnesnej dobe nic nie je. Ale o to vsetko sa treba starat .. nastavovat aby googl tu stranku aj vyhadzoval nastavovat klucove slova. Viem v com chcem podnikat a aj uctovnicku mam sama som uctovnicka ale nikdy som to nerobila lebo som podnikala v inej oblasti. Kazdopadne mam aj sro. Lebo ako som pisala podnikala som a odstupila som len prevadzku. Sro som si nechala.

autor
22. feb 2024

@barka1 ved to ale na druhej strane v podnikani som vzdy zarobila viac

autor
22. feb 2024

@zuzanazu85 ale je to dobry zaciatok lebo ako vravim to ze chcem podnikat som vedela uz na zakladnej skole a to som este ani netusila aku strednu budem mar.niekedy to ide aj opacne

autor
22. feb 2024

@alickapusinka mam vstupny kapital aj ovela viac nez 5000 ale ppvedzme si uprimne podnika sa aby clovek zarobil nie minul.

viestta
22. feb 2024

Aj za to bud zaplatis alebo sa to naucis. Co si myslis, ze nejaky kamarat to toto bude robit? A po pravde kamarati sa do takych kseftov neradi pustaju, pretoze nie vzdy dokazu zapytat tolko, kolko je hodnota ich roboty a nebudu predsa robit zadarmo, len preto, ze je to kamarat. u pribuznych to plati este viec. Na toto je nejlepsia korektna a obojstranne vyhodna zmluva s dodavatelom. Tak isto uctovnicstvo bud sa naucis alebo zaplatis uctovnicku. Este pred tym si musis spocitat material, sluzby, odvody, dane tak aby si vedela kolko mas marzu a ci vobec vygenerujes zisk. Mas vobec ten biznis plan? Lebo tym sa zacina, potom sa robia kalkulacie a zmluvy s dodavatelmi a caka sa na zakaznikov. Mas vobec co zakaznikom ponuknut? Mas istotu v tom, ze ponuknes viac, lepsie ako konkurencia?

muchotrafka298
22. feb 2024

To, ze cielom podnikania je vytvarat zisk, to vie kazdy. Lenze na Slovensku je velmi tazko zacinat nejaky biznis, lebo vsetko tu uz je a trh je presyteny. Niektori podnikaju roky a su radi, ze maju vobec na zivobytie a nie su v brutalnom minuse. Co sa tyka reklamy, Google aj Meta robia skolenia, takze mozes ich absolovat a robit si reklamu na internete aj sama. Detto socialne siete, mozes niekomu zaplatit, kto sa v tom vyzna alebo si to robit aj sama.

Pokial nemas skutocne nieco, co tu este nie je a vies, ze by si na tom vedela zarobit a islo by to, tak sa normalne radsej zamestnaj. Tam mas zaruku vyplaty, kdezto v podnikani nie.

alickapusinka
22. feb 2024

Hej ja mám secondhandy 2 rok som takmer nevidela nič. Veľa takých bolo čo išli podnikať a skončili bankrotom. Musíš vedieť s čim chceš podnikať. Nie že idem. A neviem š čím. Také podnikanie TI nebude vynašať vstupný kapitál výdavky ale zárobok žiaden pomaly rok až rok a pol. Ak nemáš svoje priestory prenájom drahý ak máš svoje priestory tak budeš mať výhodu.

majka3322
22. feb 2024

a čo tak online podnikanie? nejaké mlm napr.

autor
22. feb 2024

@viestta a len tak medzi nami ty si citala moj uvodny prispevok. Podnikala som a to 12 rokov a darilo sa mi robila som to rada, na chvilu som sa zamestnala v statnej sprave lebo bola korona a poziadali ma o pomoc.. a tiez nikde som nepisala ze mi nieco maju robit kamarati ci znami, tiez vobec ale vobec sa nemusi zacinat biznis planom.. ja mam odpodnikane vela a uspesne, zamestnacala som uz 17 ludi plus 5 brigadnikov naraz. nepytam sa ako podnikat ale ci by ste ostali na istom mieste v statnej sprave alebo isli robit to co mate radi teda podnikat v mojom pripade.

viestta
22. feb 2024

tak ked mas odopodnikanych 17 rokov, tak vies vsetko. Ale z tvojho uvodneho prispevku sa nedalo zistit ci si podnikala pol roka, rok alebo dovadsat. A ked nevies, ze na IT zalezitosti okolo podnikania nepotrebujes niekoho znameho ale dodavatela, tak to tiez hovori o tom, ze v tom akosi tapes...

momoftwo35
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
22. feb 2024

@viestta nerozumiem v com tapem.. ? Ved ja som nikde nepisala ze chcem dat znamemu robit nejake IT pisala som ze nikoho nepoznam kto to robi a teda v mojom zivote nie je kazdy koho poznam hned moj kamarat 80% su dodavatelia odberatelia. Moj povodny IT sa odstahoval do zahranicia a od 21 roku mam ppcit ze vsetko ide len cez videa, clanky a kazdodenne riesenie nieco cez weby a internet.. ok beriem ze som nenapisala v uvodnom prispevku kolko rokov som ppdnikala ale pisala som ze som ppdnikala a darilo sa mi.. tak asi som trochu aj vedela co robim a teda v mojom veku som odstupila prevdzku za krasne peniaze..teda to nebola somarina.. ide len o to ze som skor hladala taktiez takeho podnikaveho cloveka co citi ze to ma v sebe ale zvazuje ci si nevyberie jednoduchsiu cestu ... cestu zamestnania...alebo ci stal niekto na takom razcesti a na zaklade coho sa rozhodoval.. ale ja uz asi viem. Pojdem podnikat. Vzdy som posnikala a aj budem.. dakujem za komenty..

jaji99
Odpoveď bola odstránená
Zobraz