Ahojte baby 🙂 som tu nova 🙂 cakam babatko majove a chcela by som sa informovat som zamestnana uz 5 rokov vkuse ale mam len minimalku a chcela by som vacsiu matersku viem ze je ta moznost 90 dni pred zacatim materksej zmenit zamestnavatela a bude sa ratat iba z toho materska a nie za cely rok ale chcela by so sa vas spytat ci je to mozne prejst do inej firmy ale ta firma ma ta isteho majitela ako mam teraz ? neviete mi s tym poradit 🙂 dakujem za kazde info
Lenka
@zupka33 myslis teraz ze co ? prejst do inej firmy pod toho isteho majitela ?🙂
@bibika2428 na socialke nebudu riesit kto je majitelom. Ina firma, ina zmluva... ale pozor tych 90dni potrebujes mat bez pn, ocr.... 😉
@simonkazga aha takze by sa to dalo takto trosku osalit a prilepsit si ano ? 🙂 aha jasne ok 🙂 a teda je to tak ako pisem ze mi to budu iba za 90 dni ratat ano ?
To je jedno kto je majitelom, pokial tam budes mat vacsi plat tak je to kazdemu jedno, normalne si tam prejdi ale ako pisala simonkazga treba mat tych 90 dni realne odpracovanych
@vetva99 dakujem velmi pekne 🙂 nikdy som nevedela nas odpoved iba vsade ze sa to da tych 90 dni pred ukoncit pracovny pomer a zacat druhy 🙂
@bibika2428 nebude sa to ratat len z tych 90 dni, ale z vymeriavacieho zakladu u noveho zamestnavatela. Cize ak budes dlhsie, ako 90dni, mzda musi byt po celu dobu vysoka.
@simonkazga takze ak mam nastup na matersku 9.42018 tak predtym to dat nejakych 100 dni napriklad ? 🙂
@simonkazga Akurat mi volala kamoska a ze ak rodim v roku 2018 tak sa mi rata materska za rok 2017 ako to mam spravit kde to zistim ci ked zmenim v roku 2018 tak mi to nepomoze ? Tych 90 dni pred zmena
@vetva99 Akurat mi volala kamoska a ze ak rodim v roku 2018 tak sa mi rata materska za rok 2017 ako to mam spravit kde to zistim ci ked zmenim v roku 2018 tak mi to nepomoze ? Tych 90 dni pred zmena
@bibika2428 pokiaľ budeš mať min. 90dní bez PN a OČR tak sa ti bude MD počítať z tohto posledného poistenia, nie z predchádzajúceho roku.
@bibika2428 Tak ako pise
@sashabb .
A to by ti akoze vo firme aj umoznili?