Cez aké portály si hľadáte prácu?

17. okt 2022

Dobrý večer. Zaujímalo by ma, cez ake portály, siete alebo ako ste si našli prácu. Ja som zamestnaná, ale už v tejto práci nevydržím dlho, preto sa začínam obzerať po niečom inom. Ale mám dojem, že na profesii sú len sami agenti a operátori. Všetky "lukratívne" miesta (kancelárie, úrady..) sa asi rozchytaju cez známosti. Alebo kde hľadať info o takých? A ešte jedna otázka - písali ste do verejnej a štátnej správy aj bez toho, aby avizovali nejaké voľné pracovné miesto? Ďakujem.

monalisa1111
17. okt 2022

istp.sk

janka_23
17. okt 2022

Nasla som si cez profesiu. Môžeš skúsiť poslať aj tak, príde ti odpoveď ze nemajú miesto ale budú ta evidovať. Samozrejme im musíš dat súhlas so spracovaním osobných údajov.

lenitta
17. okt 2022

cez profesiu , potrebovala som urgentne náhradu za starú robotu, lebo som tam dala po 12 rokoch výpoveď a brala som, čo mi časovo vyhovovalo a už aj robím 🙂

maranta_leuconeura
17. okt 2022

Na growni.sk byvaju tiez zaujimave miesta

evkamotka
17. okt 2022

Ja som bola na pohovore v piatok a na mieste ma vzali. Vo firme do kancelarie. Ziadna znamost. Cez profesiu

rebellefleur
17. okt 2022

Vzdy cez profesiu.. a nazor, ze "lukrativnejsie" miesta sa rozchytaju cez znamosti su blud ludi, ktori si pracu najst nevedia. Kazdu jednu pracu, aj akoze tu lukrativnejsiu, som ziskala skrz pohovoru, bez akychkolvek znamosti..

lucik194
17. okt 2022

vytvor si profil na linkedin, daj si tam kriteria ze hladas pracu, ponuky Ti budu chodit

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
silvike
17. okt 2022

@rebellefleur Mozem sa spytat v akej casti Slovenska ste hladali pracu ? V Bratislave ? Hladali ste si niekedy pracu v Humennom, Snine, Medzilaborciach a pod. ? Ja len na margo toho co pisete ze "lukrativnejsie" miesta sa rozchytaju cez znamosti su blud ludi, ktori si pracu najst nevedia. Lebo pokial ste si pracu nehladali v takychto regionoch, tak tazko mozte nieco hodnotit a komentovat ako blud.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabriela303
17. okt 2022

Pred x rokmi som velmi chcela robiť chyznu 🙂 , poslala som žiadosti skoro do všetkých hotelov v KE a až z jedného ma pozvali na pohovor, kde som bola aj prijatá. Ale moja kamoška so Sobraniec také šťastie nema-la, je to male mestečko všetko na roky do predu obsadene ci kuchárky v škôlke,či upratovačky na úrade, v škole, lekárni, obchodíkoch, ..
V okolí najviac osvedčená Profesia.sk
Ešte poznám IndexNoslus neviem ci pôsobia všade alebo len v Prešove, ale oni asi len brigády ponukaju

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
silvike
17. okt 2022

@vlcik1 Tak tak, presne. Vyberove konanie musia zverejnit, tak supnu inzerat na profesiu, ale uz davno vedia koho vlastne vyberu. Ale kto nehladal pracu v takychto kutoch SVK, tak si mysli ze to vsade funguje ako tak v Bratislave.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca0510
18. okt 2022

Prvú po škole len tak náhodou,posielala som životopis. A túto moju terajšiu normálne cez profesiu a bola som na riadnom pohovore.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. okt 2022

@silvike presne. Na jednom pohovore cez profesiu (inzerát stále topovany), mi povedali hneď na začiatku, že oni už miesto obsadené majú ale potrebujú urobiť výberové konanie....takže tak.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzinabila
18. okt 2022

@rebellefleur akoze nie?poznas job angels?ak nie,tak pozri ako to funguje cez nich...

zuzinabila
18. okt 2022

@rebellefleur https://jobangels.com/home-angel praveze vela lukrativnych ponúk najde clovek tskto

rebellefleur
18. okt 2022

@silvike moja reakcia je preto taka, lebo tu bolo uz x diskusii ohladom hladania prace v ba napr a podobne zhodnotenia ako autor diskusie. Otazka je anonymna, takze logicky som nemohla pozriet, z akeho regionu je autor diskusie.

domi235
18. okt 2022

Je moznost aj prace z domu, skus najst taku ponuku a nebude ta to obmedzovat. 🤗

melanta
18. okt 2022

@mamula20 mám niekoľko známych z rôznych fabrík, ani v jednej sa neprijíma tak, ako píšeš. Všade normálne vyberajú, žiadne známosti, ľudia sa o tie miesta netrhajú.

melanta
18. okt 2022

Tie, čo píšete, že miesta sa inzerujú a pritom sú obsadené alebo že sa ani neinzerujú, lebo sa dohadzujú známym, to je mizivé percento. Mizivé. Aj na východe SR. Len človek, ktorému sa nepodarilo nájsť prácu ako by chcel a vidí niekde takýto prípad, tak potom hneď paušalizuje. Ale je mimo reality, keďže takých prípadov je možno do 5%, aj to som veľmi optimistická.
Autorka, profesia, itps a dobre urobený profil na Linkedine. Dnes mnohé HR už aj bežné administratívne pozície hľadajú na Linkedine.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
blaazi
18. okt 2022

Úrady (štátna správa) nenájdeš na profesii, ale na Slovensko.sk

silvike
18. okt 2022

@melanta Mate pravo na svoj nazor. Ja zijem v HE, mam tu rodinu, kamosky, znamych...viem veeelmi dobre ako to tu s pracou je. To treba ZAZIT.

vakaveronika
19. okt 2022

edujobs.sk dá sa tam nastaviť kraj, aj predmety, ktore chcem učiť a nájde mi všetky voľné miesta v školstve.

kvet123ka
3. nov 2022

Taky tip ohladom profesii. Treba si tam vytvoriť životopis. A zakliknut preferovane prace mesto. Pretoze vela firiem tam neprida inzerát kvoli velkym poplatkom za zverejnenie. Tak sa oni ozyvaju na zaklade tych parametrov ktore tam zakliknes a im sa hodia. Ak budu tvoje parametre sediet personalistovi napise alebo zavola ti sam.

sonia_wiener
3. nov 2022

Www.open.slovensko.sk