Cestovanie za prácou do Nemecka v momentálnej situácii

brna1989
26. okt 2020

Ahojte, teraz mi zavolal manžel,že mu povedali, že nie je pre neho robota už v Nemecku.
Ako je to s vycestovaním do Nemecka?keďže musím ísť po neho?

mogaa
26. okt 2020

@brna1989 myslím že Nemecko dalo Slovensko medzi rizikové krajiny - takže buď tam pôjdeš s testom alebo tam ostaneš v karanténe.....ale možno sa mýlim, lebo každý štát si to priebežne mení....

ivkazba
26. okt 2020

Je zákaz vychádzania, cesta mimo SR nie je medzi výnimkami na pohyb.

brna1989
autor
26. okt 2020

@ivkazba aha, tak manžel tam ostane visieť?na to snáď musí byť výnimka.

leuchtturm
26. okt 2020

no jedine, ze by sa on dopravil na Slovensko sam...to by mal ako cestu zo zamestnania.

sapetka
26. okt 2020

@brna1989 najlepsie si zavolat na nejaky prislusny organ. Hranice pre pracujucich sa prekracovat mozu ako je to ked ides pre rodinneho prislusnika🤷‍♀️Ale urcite by si v nemecku do karanteny nesla😁nedava to logiku kedze ides na otocku...

brna1989
autor
26. okt 2020

@leuchtturm lebo urobiť si test by pre mňa nebol problém a vycestovať.ale keď nepustia.kdw by som si to vedela overiť?

leuchtturm
26. okt 2020
brna1989
autor
26. okt 2020

@sapetka na otočku, test by som si spravila, ja si myslím, že sa to dá.manžel má toľko veci, 2cestovne chladničky a batožiny ani nehovorím.robi v takom malom zapadakove 🤦

sapetka
26. okt 2020

@brna1989 urob si test a chod. S negat testom ta pustia. Otazne je ako to je na svk momentalne

brna1989
autor
26. okt 2020

@sapetka hop alebo trop 🤷😂 no je to nepríjemné, zrovna teraz ,aj tak počkám po testovaní a potom by som išla.lebo manžel ešte víkend potiahne.mozno aj o cestovaní budú nové info.dakujem

babi81
26. okt 2020

@brna1989 ja som isla v puatok aj s dcerkou za muzom do zahranicia, prechadzala som nemeckom, na hraniciach kontroluju len auta co sa im nepozdavaju, jetam aj pracovisko na covid test, priamo na hranici taky stan, par auttam stalo.skus si zavolat na nemecku ambasadu a spytat sa.

brna1989
autor
26. okt 2020

@babi81 ďakujem pekne za radu 👏