Cestovanie do školy - 120 km tam a 120 km naspäť

fflatronn
3. jún 2020

Ahojte dievčatá. Chcem sa len spýtať, ako dlho ste dochádzali do školy (denne štúdium). Myslite, že sa dá dochádzať 120 km do školy a 120 km spat (cca 2 hodiny tam a 2 hodiny spat) - chodila by som tak iba jeden semester. Chcem lem vedieť, ak ste mali skúsenosti s dochádzanim a boli ste bezdetné, ako ste zvládali domácnosť? Ďakujem za vaše skúsenosti a vás čas. Pekný večer

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fflatronn
autor
3. jún 2020

Skôr má zaujíma, ako veľmi ste bývali unavene, či ste sa stiahli učiť a podobne. Možno čo by nebolo lepšie prejsť na externe z denného. Preto chcem počut vaše skúsenosti 🙂 predsa len to nie je jeden deň. Keby mám cestovať do práce denne 2 hodiny, asi by má šľak porazil 😀

pribinak
3. jún 2020

Pokial nemáš deti a len 1 semester tak sa to dá zvládnuť.
Domácnosť? Však ste dvaja nie? Tak si to podelíte, niečo spravíš ty, niečo on a hotovo. Jedlo sa dá objednať, uvariť a zamraziť
Ak nemáte deti, tak ani veľký bordel. Lebo 2 dospeli si asi dôkazu upratať domácnosť

mogaa
4. jún 2020

@fflatronn tak unavená budeš už len zo samotného cestovania...2hodiny je dosť.........vyskúšaj, ak to nepôjde prenájom počas týždňa alebo externé štúdium...ono záleží aj aký budeš mať rozvrh...ak tam budeš mať 2dlhé dni v týždnni - tak počítaj že to môže byť od rána do večera(doslovne)....

cucu2
4. jún 2020

Zavisi od toho, kolko dni v tyzdni budes dochadzat. Ja som mala kamarata a dochadzal tiez kazdy den 120km do skoly, no popresuval si vsetko na 3 dni.

kratkamala
4. jún 2020

ja som dochádzala každý deň do školy, síce iba 60 km, ale tým že spoje boli na figu a ešte vrámci mesta(môjho a v škole) bolo treba chodiť mhd alebo pešo, tak to trvalo aj viac ako dve hodiny....a dalos a zvládnuť aj dlhé dni, 4x do týždna...ale naučila som sa veľa pracovať vo vlaku alebo počas voľných hodín v škole, využívať ten čas na prípravu a zadania....lebo doma som moc toho teda nestihla
za mňa, neľutujem, išla by som znova , keby si mám vybrať internát alebo dochádzanie

lintu
4. jún 2020

No... je to dosť. Nie je to pre každého. Ale dá sa to zvládnuť. Ak sa nechystáš chodiť autom, učiť sa vieš aj v autobuse/vlaku. Rozvrh si vieš niekde tiež trochu upraviť podľa seba (ak je na výber viac termínov na jeden predmet). Vyučovanie na večer už nebude prebiehať?

missviolet
4. jún 2020

@fflatronn ja som do prace rok cestovala dokopy 5h. 120km obratis jeden semester urcite, bez vacsich problemov.

ovaaa
4. jún 2020

Jasne, ze cestovanie je unavne...ale mozes ten cas venovat uceniu a ked prides domov uz len relaxu...

janeninka
4. jún 2020

@fflatronn myslím že jeden semester sa tak dá zvládnuť. Určite nájdeš spôsob ako na to

margaretka_
4. jún 2020

Velmi zavisi od skoly, kolko budrs mat hodin a kolko ucenia. Ja som dochadzala jeden semester z presova do kosic. Ale tiez mi to zabralo asi 4 hodiny. Neda sa ratat iba cisto cas vo vlaku. S domu sim musela o 5, aby som stihala skolu o 7. Vecer o 9 som dosla domov a v ten den uz na ucenie cas neostal, lebo budik na 4 rano 😀 ale to vychadzalo len jeden den v tyzdni. Dalo sa to prezit, hlavne ked clovek vie, ze to nie je navzdy 😀
Tiez som cas na stanici a vo vlaku travila ucenim. Ranajkovala som vo vlaku, ako aj mnoho inych, to bola sranda, stale ti isti ludia 😀

katren
4. jún 2020

@fflatronn pokial nebudes sama soferovat, tak sa mozes ucit aj vo vlaku/buse...

lula313
4. jún 2020

Ja som bývala v Ba a bakalára si robila v Nr. Prvý polrok som pracovala v Ba a dochadzala do Nr autom, velakrat prespavala na lacnom hoteli, potom som robotu pustila a prenajala si garsónku, aj to bolo nerentabilné, lebo som aj tak bola stále v ba a v NR len 2-3 dni. Potom som to robila tak, že v pondelok som tam išla autom, naspäť autobusom a cez tyzden si v NR nechávala auto. Predsalen som potrebovala niekde stráviť voľne okna, pripadne sa ist vyspat, v Ba má počas týždňa vozil na stanicu muž, alebo iste obdobie sme mali 3 auta, tak som chodila na stanicu na ňom, do Nr šla autobusom a v Nr sa pohybovala druhym autom(vtedy obojsmerne listok stal 100sk a cesta obojsmerne autom okolo 600sk). Tato varianta bola najlepšia, lebo som usetrila kopec penazi a v autobuse sa učila, či vyspala. Keby však nemam možnosť chodit v ba na stanicu autom, tak to nedam. Velakrat mi skola začínala okolo 7mej, autobus mi siel pred šiestou, čiže mimo zápch som na nej bola do 15 minut, spojmi by mi to trvalo aspoň 1,5 hodiny s 2 prestupmi. Ak nemas doma lenivca, čo sa vie ist najesť, pripadne si oprat, tak nie je problem.

kratkamala
4. jún 2020

ja som dochádzala, napr na 7 ráno do školy, a vlak šiel 5:30 a nikto ma nezavážal na vlak. stanicu autom a ani mhD vted yráno nešla, tak som šla pešo na vlak. stanicu 40 minút....

hettinka
4. jún 2020

@fflatronn uc sa vo vlaku. Dá sa to, len treba miestenku a sebadisciplinu.
A určite nie autom, veľmi drahé dochádzanie.

lusyyy36
4. jún 2020

Ja som pol roka cestovala cca 70 km do práce vlakom, bol to zabijak. Vysávala som ráno o 4 a chodila domov o 18tej najskôr. Človek už neurobí nič potom

hettinka
4. jún 2020

Ono záleží, ako sú spoje. Ak chodia často a sú priame spoje, je zo únavne, ale dá sa zo. Ale ak sú prestupy a treba vyčkávať na spoj do nejakej dediny, to už je horšie. Ja som jeden semester rochadzala ZA - NR, ale nie každý deň. To bol už posledný ročník, mali sme len pár prednášok.
Najhorsie bolo potom v ZA čakat na spoj do dediny.

katulienkax
4. jún 2020

omacnost zvladat nemusis, doma skoro vobec nebudes 🙂

deti95060810
4. jún 2020

to je veľa na cestovanie denne. To by som do toho ani nešla. Brat cestoval - lebo nechcel internát na SŠ a po dvoch týždňoch to vzdal. A to cestoval cca 70 km tam a 70 späť. Ale musíš počítať s tým že vlak môže meškať a miesto 2 hodín to budú 3 hod. Ja by som do toho nešla - nebudeš mať nič zo života...😉