Ahojte, prosím vás o radu. 17. 01. 2023 mi končí RD. Nakoľko v práci pokračovať nebudem dohodli sme sa so zamestnávateľom, že si po návrate z RD dočerpám dovolenku a potom ukončíme PP dohodou. Nakoľko by som si chcela následne na úrade žiadať o podporu, riešim jej výšku. Chcela by som dosiahnuť najvyššiu možnú podporu a preto ma zaujíma, či po návrate z RD čerpať iba jeden deň dovolenky (zvyšok si dať preplatiť) a následne po tomto dni ukončiť PP dohodou, alebo si môžem čerpať celú zvyšnú dovolenku a až potom ukončiť PP dohodou. Má počet dní čerpanej dovolenky po návrate z RD vplyv na následnú výšku podpory? Ďakujem
Uplne presne neporadim, ale treba dat pozor, ci do vypoctu nevstupuje aj vikend. Napr. do vypoctu materskej vikendy vstupuju a tym to znizuju
má vplyv pocet cerpanych dni po navrate z RD na vysku podpory.....
ked vycerpas vsetky budes mat iny zaklad z ktoreho Ti vypocitaju podporu.
preto sa odporuca cerpat 1-2 dni a potom ukoncenie pracovneho pomeru dohodou.....
lenze tu je problem, musi s tym suhlasit zamestnavatel. nie je to jeho povinnost.
@veron215 čerpanie dovolenky si dajte 18.1., a zároveň tento deň aj ukončenie PP dohodou. Je dôležité, aby čo najviac dovolenky bolo na preplatenie. Ak jej máte veľa, môžte si dať čerpanie 2dni. Ale viac by som neriskoval.
1-2 dni ideal.
Ak mas narok na odstupne a bude ti vyplatene mozes si vycerpat aj viac dni dovolenky a ten maximalny zaklad budes mat.
ja som cerpala dva dni a bola podpora najvyssia