Čerpanie dovolenky na školenie

orsiko
4. aug 2018

Ahojte. Pracujem v zariadení soc.sluzieb. pri nástupe do práce sme uzavreli dohodu so zamestnavatelom že si spravím ešte jedno školenie,to bola ich požiadavka. Pri prvom turnusi školenia som musela čerpať dovolenku bolo mi povedane že musim. Teraz ide ďalší turnus a zas si musím vypísať dovolenku. Nemám nárok podľa zákona na platené voľno na školenie? Nezdá sa mi to s tou dovolenkou v predchádzajúcich zamestnaniach som nikdy nemusela brat dovolenku, mala som to zapísané ako keby som bola v robote. Ďakujem za rady.

laila22
4. aug 2018

@orsiko hm neviem ja školenie mám ako deň v práci.. Nikdy si neberiem dovolenku..

benit
4. aug 2018

@orsiko ja pracujem v skolstve a ja mam len 5 dni na vzdelavanie. Ostatne dovolenka

elaela23
4. aug 2018

To fakt, u nas to je ako ked si v robote.ziadna dovolenka.

ukulela
4. aug 2018

no asi zalezi od typu skolenia - my mavame BOZP, alebo na referentske skusky a pod vramci pracovneho casu. ale ak si pri natupe nesplnala vsetky poziadavky a toto je nieco, co potrebujes a bez toho by ta nevzali, mi to pride asi OK - bola to dohoda, ze si doplnis vzdelanie. (priklad - kolegyna teraz robi kvoli praci vodicak, ide do TPP a tam ho musi mat, ale robi ho vo volne, nie v pracovnom case)

m2612
4. aug 2018

@elaela23 Mala by si to mat ako skolenie respektive vzdelavanie a zaplatene ako keby si bola v praci.Vykonzultuj to s vrchnou sestrou,ktoru mate v praci ak Vam plati ,vypisat list takaA4 uz predtlacena na platene volno a to sa dava zamestnavatelovi.Narok 5dni za rok.