Čerpanie dovolenky cez lockdown namiesto dovolenky cez sviatky

mirkasmile
10. dec 2021

Zdravím.
Mala som už aj odsuhlasenu dovolenku cez sviatky. No prišiel lockdown deň pred tým, ako som mala nastúpiť na zmenu, a šéf mi teda oznamil,že si idem dovolenku čerpať teraz 🤔 reku pokiaľ viem, tak mi to musí oznámiť skôr 🤷 keď je teraz núdzový stav myslím 7dni dopredu? Že musí to vyriešiť takto, a medzi sviatkami sa mi teda dovolenka ruší :( a týmto pádom by mi mal preplatiť nejaké poplatky, ktoré mi vznikli tým,že sa mi dovolenka presunula (storno poplatky atď), som si to čítala 😀 a on že mám zle info 🤔🤔🤔
Mám naozaj zle info alebo si mám hľadať novú robotu ľudia? 😀
Srdečne ďakujem za info

anjelicek26
10. dec 2021

@mirkasmile ak mas schvalenu dovolenku, tak sefku neries... nemusis dovolenku cerpat teraz, mozete sa dohodnut na neplatenom volne, ked sa inak neda, ale aj to je len tvoj ustupok.

mirkasmile
autor
10. dec 2021

@anjelicek26 no dovolenku mi už napísal na teraz a tým pádom ju už mám vyčerpanú :(
Som to mohla trochu skôr asi riešiť.
Len aj to,že som si čítala,že by mi teda mal preplatiť nejaké storno poplatky, a on hovorí,že to není pravda :(
Úprimne uvažujem už seriózne o zmene práce,lebo kamarátka ma rovnakú pozíciu, odrobi síce o 90h viac, no aby tam bol skok v čistom skoro 900€? + Ma premie a ja nie. Robí u konkurencii 😂 asi prejdem k nim

alenah31
10. dec 2021

@mirkasmile pokiaľ si mala výdavky s už zajednaným dovolenkovým pobytom áno - je povinný ti nahradiť náklady s tým spojené ak ťa odvolá z dovolenky alebo zruší už plánovanú dovolenku - Náklady spojené s neuskutočneným pobytom si povinná zdokladovať - následne v ďalšej mzde ti bude suma vrátená.
Čerpanie dovolenky určuje zamestnávateľ, za podmienok upravených v Zákonníku práce § 112 odst. 1.
V prípade, ak sa rozhodne zamestnávateľ schválenú a určenú dovolenku zamestnancovi zrušiť vopred alebo ho priamo už z čerpania dovolenky odvolať naspäť do zamestnania, je potrebné počítať z povinnosťou úhrady nákladov, ktoré zamestnancovi vzniknú týmto konaním zamestnávateľa.

mirkasmile
autor
10. dec 2021

@alenah31 🙏 ďakujem, takže zle info má môj šéf 🙈 hovorím, čas hľadať si novú prácu,lebo takýchto "kixov" bolo viac ...

janetinka27
12. dec 2021

@mirkasmile a mala si teda nieco zajednane? nejaky pobyt?