Zdravím.
Mala som už aj odsuhlasenu dovolenku cez sviatky. No prišiel lockdown deň pred tým, ako som mala nastúpiť na zmenu, a šéf mi teda oznamil,že si idem dovolenku čerpať teraz 🤔 reku pokiaľ viem, tak mi to musí oznámiť skôr 🤷 keď je teraz núdzový stav myslím 7dni dopredu? Že musí to vyriešiť takto, a medzi sviatkami sa mi teda dovolenka ruší :( a týmto pádom by mi mal preplatiť nejaké poplatky, ktoré mi vznikli tým,že sa mi dovolenka presunula (storno poplatky atď), som si to čítala 😀 a on že mám zle info 🤔🤔🤔
Mám naozaj zle info alebo si mám hľadať novú robotu ľudia? 😀
Srdečne ďakujem za info
@anjelicek26 no dovolenku mi už napísal na teraz a tým pádom ju už mám vyčerpanú :(
Som to mohla trochu skôr asi riešiť.
Len aj to,že som si čítala,že by mi teda mal preplatiť nejaké storno poplatky, a on hovorí,že to není pravda :(
Úprimne uvažujem už seriózne o zmene práce,lebo kamarátka ma rovnakú pozíciu, odrobi síce o 90h viac, no aby tam bol skok v čistom skoro 900€? + Ma premie a ja nie. Robí u konkurencii 😂 asi prejdem k nim
@mirkasmile pokiaľ si mala výdavky s už zajednaným dovolenkovým pobytom áno - je povinný ti nahradiť náklady s tým spojené ak ťa odvolá z dovolenky alebo zruší už plánovanú dovolenku - Náklady spojené s neuskutočneným pobytom si povinná zdokladovať - následne v ďalšej mzde ti bude suma vrátená.
Čerpanie dovolenky určuje zamestnávateľ, za podmienok upravených v Zákonníku práce § 112 odst. 1.
V prípade, ak sa rozhodne zamestnávateľ schválenú a určenú dovolenku zamestnancovi zrušiť vopred alebo ho priamo už z čerpania dovolenky odvolať naspäť do zamestnania, je potrebné počítať z povinnosťou úhrady nákladov, ktoré zamestnancovi vzniknú týmto konaním zamestnávateľa.
@alenah31 🙏 ďakujem, takže zle info má môj šéf 🙈 hovorím, čas hľadať si novú prácu,lebo takýchto "kixov" bolo viac ...
@mirkasmile a mala si teda nieco zajednane? nejaky pobyt?
@mirkasmile ak mas schvalenu dovolenku, tak sefku neries... nemusis dovolenku cerpat teraz, mozete sa dohodnut na neplatenom volne, ked sa inak neda, ale aj to je len tvoj ustupok.