Ahojte , potrebujem poradiť lebo každý píše inak .... 7.9 mi končí materská čiže nástup do práce by bol 9.9 , teraz má však bombarduje zamestnávateľ že mi chce dať pracovné zaradenie skôr t.j. 1.8 aby som vyčerpala všetku starú dovolenku. Musím s tým súhlasiť ? Alebo si môžem nechať celých 25 dní a nastúpiť s nimi a v prípade že odídem si to nechať preplatiť . Dik za každý radu
@melanta aj keď nemám ešte oznámené či a kedy sa vrátim späť do práve ?
Tak čerpať ju môžeš až po návrate. Návrat si povinná oznámiť najneskôr mesiac vopred. Čiže ak sa vrátiš až k 9.9. tak najskôr ju budeš čerpať od 9.9. Počas RD ju čerpať nemôžeš. Ale po skončení RD ti môže nariadiť aby si čerpala dovolenku.
Cize by si ju cerpala este ked si na materskej? To sa mi nejak nezda.
To je dobre vychcany zamestnavatel. Aky ma pre teba zmysel vycerpat si dovolenku, ked si este na RD? Ked uz nech ta poziada o nastup k 1.8. bez potreby minut si dovolenku. To je ako keby si ju vyhodila von oknom.
@ullala presne tak to vnímam aj ja
Si teraz na materskej alebo na rodicovskej?
@opica_skorica na rodičovskej
Platí, čo som napísala. Kým si na RD, si na RD. Mesiac pred návratom oznámiš zamestnávateľovi návrat. Môže to byť k 9.9. ale aj skôr. Až vtedy, od dátumu kedy budeš späť v práci, ti môže nariadiť čerpanie dovolenky.
pokial si na rodicovskej tak mu oznam , ze nastupis do prace 8.9.
to, ze na teba tlaci, no a co, z rodicovskej Ta stiahnut nemoze. nic by som neriesila, uz vobec nie k 1.8
Môže ti nariadiť čerpanie dovolenky. Nie je povinný ti preplatiť ju ak ju môžeš čerpať.