Ahojte
Nedavno som zacal pracovat na zivnost- som technikom poziarnej ochrany. Mal by som niekolko otazok ohladom cien za poskytnute sluzby, dufam, ze dostanem nejake odpovede, aby som vedel vytvorit obraz, za kolko penazi poskytuju zivnostnici svoje sluzby.
Ak je tu niekto poziarnym technikom, bezpecnostnym technikom, alebo spolupracuje s nimi a vie o cenach za poskytnute sluzby, poprosil by som o pomoc kratkym komentarom.
Viem, ze nie ne mozne jednotne urcit, ceny zalezia od viacerych faktorov a urcuju sa samostatne, ale kludne si uvedte konkretny priklad (napriklad trojpodlazna zakladna skola, dvojpodlazny obecny urad, dielna drevovyroby, kulturny dom, administrativna budova, cerpacia stanica,atd)
1. kolko eur za zakladnu dokumentaciu?
2. Kolko eur za evakuacny plan?
3. vyhotovenie evakuacneho planu uctuju zvlast, alebo je to zahrnute do ceny zakladnej dokumentacie?
4. kolko eur za preventivnu protipoziarnu prehliadku?
5. Kolko za kontrolu poziarnych uzaverov?
6. kolko za kontrolu nudzoveho osvetlenia?
7. kolko za aktualizovanie jednotlivych dokumentov v dokumentacii OPP?
8. kolko za vykonanie cvicneho poziarneho poplachu?
9. kolko za kontrolu dokumentacie
10. kolko za skolenie?
11. ak sa fakturuje pausalne, tak kolko za mesiac (ci troj-sestmesacne)?
12. kolko za bezpecnostne znacenia?
Poznam jedneho technika a jeho ceny, ale som nasiel na nete zopar cennikov a su vseobecne alebo strasne rozdielne, takze by som Vas poprosil o osobne skusenosti.
Velmi pekne dakujem kazdemu
Ja teraz riešim BOZP pre firmu. Úprimne, nezavolala by som si niekoho, kto nevie, koľko si má za čo pýtať. Budem za zlú teraz, ale načo si si založil živnosť, keď nevieš, koľko máš za čo pýtať. Toto si mal mať vyriešené ešte pred založením živnosti. Skôr než si založím živnosť mám predsa vyriešené to, ako budem propagovať svoje služby, kde budem získavať klientov, aký budem mať cenník. To je základ úspešného podnikania, byť pripravený, mať urobený podnikateľský plán. A nie otvoriť si živnosť a potom riešiť to, čo malo byť na začiatku. Potom ľudia nariekajú, že ako sa na Slovensku na hovno podniká, pritom vo väčšine prípadov je neúspech následkom slabej alebo žiadnej príprave podnikateľa.