Časté OČR a práca

6. sep 2024

Ahojte maminy, ja len taký výlev. Chlapec mi v 3 rokoch nastúpil do materskej školy ( september 2023) takže už rok tam chodí. Hneď prvý týždeň ochorel, a potom to už išlo. Každý jeden mesiac som bola dva alebo minimálne týždeň na očrke. Až to zašlo tak že v júni si ma posadili na koberček s tým že uvažujú o prepustení pretože takého zamestnanca nepotrebujú. Chápem ich ale kto pochopí mňa? Som na malého sama( otec mu zomrel keď mal malý rok) svorka je pracujúca, svokor tiež, moji rodičia obaja zomreli, ja som jedináčik. Bohužiaľ operku si tiež nemôžem finančné dovoliť..malý sa celé leto držal ( chodil aj cez prázdniny do škôlky keďže som musela do práce). Teraz od 2 septembra nastúpili nové malé deti, a už mi učiteľka hovorí že malý kašle a sopli treba ho preliečiť. Normálne mi je do plaču, kúpila som mu vitamíny, cečko, dečko, dostatok ovocia zeleniny, za každého počasia s ním chodím von. A zasa to prežívať? Myslela som že druhý rok to už bude lepšie čo sa chorôb týka. Samozrejme dieťa je pre mňa prvorade a jeho zdravie ale naozaj nemôžem prísť o prácu - z čoho budeme žiť. Ach.

hradnapani
6. sep 2024

Zazili sme, u oboch deti. Oni boli aj dva tri tyzdne doma a ja tyzden v praci. Skus sa pytat aj na imunologiu, pri mladsom som sa pytala skor. Dostal sezonnu liecbu, plus nasadeny betaglukan (ale nie sirup) a dost to pomohlo. Neviem aku mas pracu, ale ja som sa snazila robit aspon ciastocne aj pocas tej ocr., aby ten vypadok nebol taky citelny. Ano,nebolo to vobec prijemne, pri kazdom naznaku choroby mi bolo do placu, tiez nemal kto pomoct, muz dlho na ocr nechodil kvoli peniazom, no ty to mas este tazsie, mrzi ma to.

dzulli1980
6. sep 2024

Nasaď dieťaťu hlivu ustricovú ... nemusíš najdrahšiu, mojej stačí tá z Dr. Max, volá sa Hliva Kids ... berie ju rok aj tri mesiace, odvtedy chorá nebola, a to som teda od jej nástupu do škôlky bola doma každý druhý týždeň, furt čosi ... + kvalitné probiotiká ... a naučiť konvičkovať ... za mňa táto kombinácia 👍 ... ja našťastie pracujem v štátnej správe, tam sú kus tolerantnejší, súkromník by ma dávno za toľké OČR vyhodil.

autor
6. sep 2024

@hradnapani hľadám si pomaly aj pani na stráženie, aj keď to bude finančne ťažšie ale lepšie ako prísť o prácu. Ja pracujem vo výrobe čiže také ako home office sa mi nedá :( časom si chcem porobiť aspoň kurzy účtovníctva alebo niečo z ekonomického smeru keďže mám na to strednú školu, ale sme male mesto ozaj ako dedina kde je práce málo a som rada aj za túto

tramtada31
6. sep 2024

Nam pomohlo vybratie nosnej mandle, ale cela skolka boli choroby, nezlepsilo sa to do tej operacie

autor
6. sep 2024

@dzulli1980 ďakujem pekne za rady, vyskúšam ❤️

mamatroch
6. sep 2024

Viem, cim si prechadzas, moje prve dve boli chore kazdy mesiac prve dva roky skolky. A nielen sopliky, ale 40-ky, obstrukcne zapaly priedusiek, zapaly pluc, za prveho pol roka skolky dve hospitalizacie... K tomu som pracovala v kolektive bezdetnych slobodnych, no co Ti poviem, radi ma tam nemali... (Aj ked toto bol len jeden z aspektov). Aspon vyhodit ma nevyhodili, predsalen v korporate to brali inak, ale sef bol tiez nie velmi nadseny... Tiez som nemala kam s detmi, v takom stave by som ich ani nikomu nezverila, zabaly, dusenie, spraye na dychanie... Uz ani pediatricka nevedela, co s nimi... Chodili sme i na imunológiu (na termin sme cakali 15 mesiacov 🤦), imunoterapia ciastocne pomohla, ale zachranil to az vyber nosnej mandle. Potom uz boli choroby s pohodovym priebehom a postupne sa zvacsovali i intervaly medzi nimi.
Syn to iste, ten sa uz aspon nedusieval, ale tiez prvy rok chory kazdy mesiac, do toho raz mesacne na par dni bezdovodne 40-ky (syndrom periodickych horucok), to som ale nastastie robila z domu a pri nom sa dalo pracovat. Druhy rok uz bol lepsi (to mu vybrali mandlu) a teraz je v skolke treti rok a ja dufam, ze uz bude menej casto chory... Blbe je akurat to, ze ma vyhodili (ako 100-ky dalsich z firmy, zavreli viacere oddelenia), takze si budem musiet hladat novu pracu.
Inak u syna som skusala i imunoglukan a nemala som pocit ziadneho zlepsenia 🤷

Co sa mi ale u vsetkych deti osvedcilo, je spominane konvickovanie (zial, pri dcerach som ho "objavila" az ked uz sla starsia do skoly). Idealne robit denne, bud po prichode zo skolky alebo pred spanim ako sucast vecernej hygieny; pri zaciatkoch choroby aj 2-3x denne. Kolkokrat ked sme to vcas podchytili, choroba ani neprepukla.

mira0611
6. sep 2024

Ahoj, je mi velmi luto, ze si v takejto situacii. Skus si najst pracu ako dispecerka, co mozes robit aj ako home office, pozri sa ake mas moznosti.
Ak zomrel otec tak urcite dostavas na maleho sirotske, co sa tyka vdovskeho to neviem ako momentalne funguje.
Uz teraz by som sa prihlasila do projektu, nestrat pracu vzdelavaj sa.
Ked ta vyhodia budes pol roka na nezamestnaneckej podpore, ja by som sa mozno este vypisala hned po prepusteni na PN, skusila by som par mesiavcov byt na pn a potom na nezamestnaneckom, aby si ziskala cas.
Neboj sa, skus si najst aspon upratovanie na par hodin. Sirotske+pridavky+upratovanie a poziadaj aj o podporu na byvanie. Na maleho nevies poprosit dotaciu na obed? Ked je takto casto chori daj si predlzit rodicovsku, potrebujes potvrdenie od lekara. Tak do 5 rokov s nim ostanes doma.
Fandim ti.

fairyy
6. sep 2024

neviem ci to prichadza do uvahy, ale ocr si vie zobrat aj svokra na vnuca ...tak ak by ti mali.zaujem.pomoct so svokrom... tak keby ste traja striedali ocrky nebude to take caste ...ale samozrejm musi byt zaujem z ich strany