Mám robiť v jednom hoteli čašníčku. Troška sa bojím toho, že nebudem vedieť vydávať peniaze z hlavy. Dosť mi to robí problém. Inak sa teším na túto prácu nemám problém s ľuďmi ani komunikovať. Len taká to drobná chybička a už mám stres.:/
@s1234 no to nie je jadrová fyzika - hlavne sa netreba ponáhľať. Vydávaš vždy od najmenších. Ak platí 64,37€ a platí 100€ bankovkou, tak najprv 3centy do 64,40€, potom 60 centov do 65€, potom 5€ do 70€ a potom 30€ do 100€. Nemusíš to vyslovene počítať z hlavy.
A predpokladám, že to budeš všetko blokovať do kasy, väčšinou to býva tak, že tam nahodíš aj sumu ktorú platí a kasa ti vypočíta výdavok.
A nenechaj sa zmiasť takými, čo budú chcieť počas vydávania rozmieňať, zamieňať - na to buď veľmi opatrná, najprv daj výdavok tak aby ti to sedelo a ak chce niečo zameniť, tak potom, keď budeš mať uzavretú transakciu a pekne pomaly prepočítať. Nedaj sa znervózniť, že sa ponáhľa - to je jeho problém, buď chce zameniť alebo má naponáhlo, oboje naraz nejde.
presne tak, pekne vysvetlene 🙂 nie je to tazke treba mozno len potrenovat 🙂
@s1234 ja ta chapem ja mam stym problemy odjakziva,,co mi robi max problemy,ked mi zakaznik da ,,"tie drobne" . Teda, plati 18,53eur, da mi 50,53eur a teraz,,pocitaj, zvlast ked ti do toho brble, kolko ti da a kolko mas vydat ... nieeeee
@simonah73 správny postup je taký, že donesie ti účet k stolu, vložíš peniaze buď do dosiek, krabičky, na tácku alebo čo majú, obsluha vezme, odnesie ku kase, vydá do centa presne, vráti hosťovi, ten si vezme výdavok buď celý alebo časť a zvyšok nechá ako sprepitné. Niekde majú buksu pri sebe, ale to už vídavam málo. Ak má peniaze pri sebe tak neostáva nič iné, ako naučiť sa počítať a dávať pozor pri výdavku.
@s1234 Doma trénovať 😉