Burza práce

manuelis
25. sep 2023

Som momentálne nezamestnaný a evidovaný na úrade prace. Pracovníčka úradu mi prikázala zúčastniť sa tzv. Burzy prace. V prípade neúčasti vraj budem vyradený z evidencie. Chcel som sa vás spýtať, ak s tým máte skúsenosť, či je táto povinnosť zúčastniť sa zákonom daná….

melanta
25. sep 2023

@manuelis áno. Si v evidencii uchádzačov o zamestnanie. Nie je to evidencia nezamestnaných. Je to evidencia uchádzačov o zamestnanie. Čiže máš povinnosť si hľadať prácu. A zároveň túto povinnosť má aj úrad práce. Preto úrad práce organizuje burzy práce. Ak ťa pošlú na burzu práce či niekam na pohovor, ktorý vybavia oni, si povinný sa zúčasťniť, inak ťa vyradia pre nespoluprácu. Veď si podpísal žiadosť o evidenciu, s týmto si súhlasil. Že si nepreštudoval tvoje povinnosti, t.j. hľadať si aktívne prácu a zúčastňovať sa aktivít stanovených úradom práce, je tvoja chyba.

melanta
25. sep 2023

@manuelis a hlavne, aký máš dôvod nechcieť sa zúčastniť, veď prácu si predsa hľadáš, toto ti môže iba pomôcť.

manuelis
autor
25. sep 2023

@melanta Dal som v práci výpoveď, lebo som úplne vyhorel a dostal sa do zlého psychického stavu. Avšak mám našetrené pekne peniaze, preto ešte pracovať nechcem, až kým sa dám dokopy. Na úrade som evidovaný kvôli zdravotnému poisteniu, ktoré by som si inac musel hradiť sám.

lintu
25. sep 2023

Ak si na evidovaný na úrade, zabudni, že ťa budú šetriť, lebo ty si tam len kvôli zdravotke. Potrebujú sa ťa "zbaviť" a teda ťa budú aj kade tade posielať. Pár hodín na burze, kam vás pravdepodobne odvezú ešte aj autobusom, je v podstate maličkosť. Stále ťa môžu zaradiť ešte aj na niekoľkotýždňový kurz nácviku nejakej sociálnej zručnosti či inej blbosti.

viestta
25. sep 2023

@manuelis cerpas vyhody z evidencie ziadatelov o pracu teda si poistencom statu, tak pln aj povinnosti, ktore z toho vyplyvaju. Ked ta plnenie povinnosti obtazuje, tak sa nechaj vyradit z evidencie, zaplat si co musis zo svojho a nikto ta nebude obtazovat ucastou na nejakych trapnostiach typu burza prace alebo pohovory. Je to velmi jednoduche.

melanta
25. sep 2023

@manuelis chápem, ak človek odíde z práce kvôli vyhoreniu a chce si dať pauzu. Ale ešte raz, si evidovaný v evidencii uchádzačov o zamestnanie. Registráciou do evidencie si súhlasil s podmienkami a tie si povinný plniť. Evidencia nie je povinná, tak ak ti nevyhovuje plniť podmienky, ku ktorým si sa zaviazal, tak máš možnosť nechať sa vyradiť z evidencie a byť dobrovoľne nezamestnaný, s tým že si budeš sám platiť ZP. A vôbec to nie je o tom, ako píše lintu, že sa ťa potrebujú zbaviť. Ak niekde podpíšeš niečo, je potrebné plniť nielen výhody, ale aj povinnosti z toho vyplývajúce.

buberova
25. sep 2023

Keď máš našetrené pekné peniaze tak 80€ mesačne ťa nezruinuje 😎

miriam11
25. sep 2023

@manuelis premôz sa a burzy sa zúčastní.

caroline_
25. sep 2023

@manuelis ved chod tam, dajú ti pečiatku ze si sa zúčastnil, mozes sa otočiť na päte a hneď s tým odísť domov

sashabb
25. sep 2023

@manuelis prečo si to neriešil s doktorom? veď na toto je diagnóza a mohol si byť PN

alickapusinka
25. sep 2023

V prípade že sa nezúčastníš burzy práce ťa vyradia z evidencie. Byť na úrade práce len preto aby za mňa platili ZP lebo sám to platiť nechceš je ubohe .TY si ani prácu nehľadáš ako píšeš. TY si si myslel čo že budeš tam len chodiť a nič TI nedá žiadnu prácu. Tak to si na omyle. Ak chceš ostať na úrade práce kvôli ZP tak musíš robiť to čo povie pracovníčka. Ak ťa vyradia musíš platiť sám 6 mesiacov.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alickapusinka
25. sep 2023

@monsterablue áno to ej v poriadku ja robím tiež viem ako to chodí aj podnikám. Ale tu je to že mohol ísť k lekárovi s tým že bol by na PN nemusel odisť s práce. ON pracovať nechce ako píše sám jemu ide o to že aby mu úrad platil poistenie ak je v zlej situácii zdravotne myslím čo nešiel na PN .Píše sám že ej tam na úrade práce len kvôli poisteniu zdravotnému. A teraz ma problém ísť na burzu práce. Aj ak išiel kvôli poisteniu na UP musel rátať s tým že bude musieť chodiť a hľadať si prácu. Píše že má úspory. Na mesiac si môže zaplatiť teda 84,77 eur. Ak je chorý tak mohol ísť na PN nemusel dať výstup s práce. do mňa sa nenavážaj. Zbytočne ma napomináš téma nie je tvoja tak neútoč zbytočné.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alickapusinka
25. sep 2023

@monsterablue tak píše že chce byť doma a išiel sa zahlásiť kvôli ZP však mohol ísť aj na marodku nemusel odisť s práce mohol ísť na PN.

luccija
25. sep 2023

@manuelis choď tam...dajú Ti pečiatku a úradníčka bude spokojna

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sashabb
26. sep 2023

@alickapusinka no vidíš to, ešte ublížil sám sebe. Mohol ísť na PN, ktorú by mal platenú a potom následne poberať podporu. Takto by si vykryl oveľa dlhšiu dobu "ničnerobenia", ktorú by mal ešte zaplatenú.🙈