Dobrý večer chcem sa vás opýtať na váš názor, študujem 2 rok na strednej zdravotnej škole. Už asi 8 mesiacov beriem antidepresíva pre problémy doma. Chodím aj ku psychiatrovi. Myslíte si, že budem môcť vykonávať prácu zdravotnej sestry keď chodím ku psychiatrovi a beriem AD? Či to nebude zamestnávateľ skúmať alebo zistovať, predsa už dneska sa dá zistiť aké oddelenia človek navštevuje.
Zamestnavatel to nebude zistovat, len psychiater ti pred nastupom v ramci vstupnej prehliadky da vyjadrenie, ze mozes danu pracu vykonavat, alebo nie...a to das obvodnemu ktory ti da potvrdenie.
Môžeš veď aj lekári berú AD a aj horšie veci
@drzaopica Odkial vieš za aj lekári berú Ad?
@janinah na oddelení by som chcela pracovať.
Jooooj ja som tiež brala ad a chodila na zdravotnú.
Chyba mi ešte rok výšky dokončiť. Nikdy nikto neriešil ci beriem nejaké lieky ked som bola zamestnaná na oddelení. A podľa môjho názoru pri tomto povolaní každý tretí zdravotník niečo berie 😂😂
@zuzana2299 áno ale ako píšeš že si brala, takže už neberies. Ja ich beriem stále, bojím sa aby si to nenašli v zázname.
Lebo viem
V akom zázname? Pokiaľ chodíš súkromnému psychiatrovi tak sa k tomu nemôže nikto dostať. Aj keby navštevujes psychiatra v nemocici kde pôjdeš robiť existuje lekárske tajomstvo,ktoré ked sa poruší ide o trestný čin.
@zuzana2299 nie je súkromny je v nemocnici.
@zuzana2299 pri súkromnom by som si to hradila sama však!
Ja som chodila súkromnej psychiatricke, jeden člen rodiny k nej chodí tiež a obaja nic neplatíme.
@zuzana2299 a ako zistím či je súkromny ?
Neviem ešte ako by som ti mohla poradiť. Ja na tvojom mieste by som sa naozaj ničoho nebala. Skutočne ked zistíš ze dotyčný lekár niekomu niečomu vyzradil alebo tvoj zamestnávateľ, vrchná sestra, ktokoľvek niečo hľadal bez tvojho vedomia potom by som to riešila. Nikto nie je oprávnený nic zistovat.
@zuzana2299 vieš ja nechcem mať problémy ja chcem pracovať..
Ked si vyhľadás meno na internete toho lekára tak mas napísané ci je to súkromná ambulancia. A keby sa naozaj bojis tak zmeň lekára a mas pokoj
Ja ta plne chápem
@zuzana2299 empatia s. r.o tam má napísané
Pozrela som to. Nasla som ze je to štátna ambulancia
@zuzana2299 tak to je horsie
Nechces mi napísať súkromnú správu?
Kľudne môžeš pracovať ako zdravotná sestra. Počas mojej praxe cca 20 rokov som sa stretla s mnohymi sestrami a lekarmi a môžem povedať že niektorí v službe pili alkohol čo je oveľa väčší problém.
Lekari nemaju nejaky zazracny stit, dostavaju vsetky choroby co ostatni ludia. A teda aj depresiu, panicku poruchu a podobne disgnozy, ktore sa zvyknu riesit AD.
@zuzana2299 hanbím sa
@h2o2 neviem mám strach ako ma budú ostatní brať
V pohode nútiť ta nebudem
Nemusíš nikomu vravieť ze chodíš psychiatrovi a berieš lieky
Ale načo im to budeš hovoriť?
@zuzana2299 Ja im to nebudem hovoriť, ale to sa dá zistiť v Pc ak tam dajú moje rodné číslo.
@zuzana2299 Ide tu o to ze sa hanbím zato že beriem také lieky, neviem sa s tým zmieriť. Cítim sa menejcenna, neschopná.
Skúmať nebude a dúfam.ze budeš mať dosť rozumu a zodpovednosti sa správne pracovné zaradiť podľa tvojho zdrav.stavu.Je iné robiť anestéziológ.sestru a iné sestru u zubára na sukr.amb...pre príklad.