Budem mať plat po nástupe z rodičovskej vyšší ako materskú?

martinkaadominik
18. máj 2015

Od 1. 7. by som sa mala vrátiť do zamestnania. Zamestnávateľ mi navrhol čerpať do 23. 8. dovolenku. Dcérka dovŕši 3 roky v septembri. Čiže nastúpim pred vypršaním rodičovskej dovolenky. Keďže som bola 4 roky na MD a RD bude môj prvý plat, teda počas čerpania dovolenky aspoň vyšší ako rodičovský príspevok? Ten už nedostanem? Alebo len vo forme preplatených nákladov, keď dcérka nastúpi v septembri do škôlky? Predtým som na pôvodnom mieste zarábala cca 600,- Eur. Ďakujem za odpoveď a radu.

majusqa77
18. máj 2015

do 3 rokov veku dietata mas narok na rodicak. preco chces nastupovat skor?

zuzik307
19. máj 2015

na rodicovsky mas narok do troch rokov veku dietata, bez ohladu na to, ci pracujes, alebo nepracujes...

makimakimaki
19. máj 2015

Do 3 rokov dostanes rodicovsky (jul, august, september), a aj tu dovolenku dostanes preplatenu - normalne takou sumou, ako si predtym zarabala (jul, august)... Takze budes doma a dostanes aj rodicovsky aj plat. Super na leto!

nelinockamodroocka
20. máj 2015

Ahojte viem že by som tu mala odpovedať na predchádzajúcu otázku, ale otázku mám aj ja a potrebujem súrne poradiť, keďže naše úrady neradia len odradzujú.... som tu nová a potrebujem radu. 5.6.2015 t.j. piatok mi končí rodičovská dovolenka. Pred otehotnením aj počas materskej aj rodičovskej dovolenky som bola a stále som zamestnaná u toho istého zamestnávateľa. Pracovný pomer ukončím so zamestnávateľom dohodou a mám ešte aj 25 dní dovolenky. Počula som že sa to dá nejak tak ukončiť aby som mohla poberať pol roka z úradu práce dobrú podporu v nezamestnanosti. Prosím vie niekto poradiť čo treba splniť? Kde sa na úrade hlásiť, čo tam odovzdať, ako dočerpať dovolenku, ako ukončiť prac.pomer a pod. Vopred ďakujem za odpovede 🙂

pianistka
20. máj 2015

nelinocka Ja do toho tiez celkom nevidim, ale na inych forach som sa docitala, ze podporu v nezamestnanosti mozes poberat len ak ta zamestnavatel vyhodi. Teda nie ak das ty vypoved, alebo ako si ty pisala, ze ho chces ukoncit dohodou? Neviem ci aj na to sa to vztahuje.
Mna by skor zaujimalo, odkade sa bere ta dovolenka?? Ja nastupim na matersku teraz v oktobri, vo firme som 5 rokov, mam narok na 4 tyzdne dovolenky/ rok. Je mi jasne, ze kym odidem na matersku, chcem minut co najviac dovolenky, a zvysok mi preplatia.
Ale potom ked sa vraciam po rodicovskej dovolenke, povedzme o tri roky, spat do roboty, mam narok na nejaku dovolenku??

kristinaanna
20. máj 2015

baby otvorte si diskusiu nech sa vám dá odpovedať @nelinockamodroocka @pianistka