Budem mať nárok na dovolenku?

20. nov 2024

Ahojte prosim vas tento rok mam odpracovaný do 1.9.2024 kedy som nastúpila na PN kvoli tehotenstvu (nastup na materskú je 9.2.2025) dovolenku som minula pocas roka vsetku(myslim ze aj navyše keďže som nevedela ze pojdem na PN)
Budem mat buduci rok nárok na nejaku dovolenku alebo vobec?
Ak by som si napríklad v januári ukončila PN?
Dakujem

vevebono
20. nov 2024

Aj počas trvania materskej dovolenky by si mala mat nárok na dovolenku, až pri prechode na rodičovský sa dovolenka kráti. Aspoň mne tak zamestnávateľ nanutil, že pokiaľ odídem na MD, musím docerpat celú. Mala som jej 25 dní z aktuálneho roka na dovolenku som išla od konca augusta, a na materskú som nastupovala 4.10.2023

autor
20. nov 2024

@vevebono Ano to viem, asi som to zle napisala. Myslela som to tak ci v januári budem mat nárok na dovolenku nejaku do toho obdobia kym pojdem na materskú? Keby som si zrušila PN

vevebono
20. nov 2024

Prepáč, nepochopila som to. Neviem ti poradiť, nerozumiem sa tomu

lucka_ke
20. nov 2024

za rok 2024 ak si nepracovala len od 1.9. tak sa ti dovolenka nekráti, lebo neodpracovaných dní je menej ako 100, zisti si koľko dní si čerpala a koľko ti ešte ostalo
za 01-02/2025 dovolenka nebude, lebo nebudeš mať dosť odpracovaných dní

autor
20. nov 2024

@vevebono nevadi Dakujem ti aj tak

autor
20. nov 2024

@lucka_ke :( Dakujem ti hoci si ma nepotešila

lucka_ke
20. nov 2024

homeoffice nemôžeš mať?

tanyan
20. nov 2024

Opýtaj sa na personálnom / mzdovom...
Teoreticky máš nárok na dovolenku až po odpracovaní 60 dní v roku: https://www.ip.gov.sk/vyska-naroku-na-dovolenku/ 6
Ak máš zmluvu na dobu neurčitú, tak by Ti mal systém na začiatku roka vygenerovať plný nárok na celý rok a tento sa následne môže krátiť, napríklad za neodpracovaných 100 dní o 1/12 nároku.
Ak máš zmluvu na dobu určitú, tak ti plný nárok vznikne až po odpracovaní 60 dní.

autor
20. nov 2024

@lucka_ke nie ale rozmyslam este nad sickday😄považuje sa to tiez sa odpracovaný den ako dovolenka nevies?

autor
20. nov 2024

@tanyan Dakujem pekne opytam sa ale este je skoro na to.. bude ze uz nieco špekulujem🤣

tanyan
20. nov 2024

Môžeš im navrhnúť, že nechceš, aby Ti tam zostávala pred materskou nejaká nevyčerpaná dovolenka, aby s Tebou nemali starosti. 😉
Ale osobne by som dovolenku z 2025 radšej nechala tak a skontrolovala ju až po návrate z materskej a rodičovskej dovolenky. Pri adaptácii v škôlke sa Ti nejaká tá dovolenka "navyše" zíde. A záver tehotenstva často obsahuje zvýšenú frekvenciu návštev lekára, na ktoré máš ako tehotná nárok v neobmedzenom množstve.

autor
20. nov 2024

@tanyan Dakujem pekne si velmi mila.. ide mi však o to ze je schválený prispevok pre štátnych zamestnancov a ten dostanem len v pripade ak odpracujem 1 den v roku 2025
Tak špekulujem ze pred ukončením materskej si zoberiem jeden den dovolenky(ale Ta uvazujem ze reálnu ju asi mat nebudem😂)
Uvidime no popýtam sa urcite ale mam chrobáka v hlave uz teraz

lucka_ke
20. nov 2024

najskôr zisti či ti nejaká dovolenka neostala za tento rok a tú by si dočerpala v januári 2025

patta89
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
20. nov 2024

@lucka_ke to zistím ale asi az na zaciatku budúceho roka to budem vedieť dakujem

tinkavvv
20. nov 2024

A nastup do prace je nerealny?

autor
20. nov 2024

@tinkavvv mam rizikové tehotenstvo a prácu 60km od domu kde byvam momentalne