Brigáda v Lidli

lenkastudent
23. feb 2025

Dobrý deň,
tento príspevok je určený najmä pre tých, ktorí pracovali v spoločnosti Lidl, ale aj pre všetkých, ktorí majú skúsenosti s brigádami a prácou popri štúdiu.

Od októbra 2024 som prijatá v Lidli na dohodu pre študenta. Spočiatku som bola rada, že som si našla brigádu, no až po školení som sa dozvedela, že najprv musím absolvovať školenie o odbornej spôsobilosti na prácu s pokrmami. To som si urobila v januári ako ma zavolali , no odvtedy som pracovala len raz – počas inventúry. Vedúca mi vtedy sľúbila, že mi zavolá, kedy pôjdem opäť, no zatiaľ sa tak nestalo. Pritom mi bolo pri prijatí povedané, že sa bude robiť rozpis na 4 týždne dopredu podľa môjho rozvrhu.

Hľadám si preto druhú brigádu, ale je to ťažké, keďže veľké pracovné skúsenosti zatiaľ nemám – pracujem len počas vysokej školy. Okrem Lidla robím aj cez P.J. Servis, no aj tam ma tento mesiac zavolali len raz. Nemyslím si, že by som bola neschopná – keď sa do práce dostanem, viem sa rýchlo prispôsobiť, som šikovná a záleží mi na kvalite práce.

Je toto podľa Vás normálne čo sa týka hlavne lidl? 😅 lebo ja mám z toho také zmiešané pocity a ešte ma vedúca preložila na iný lidl než tam kde ma prijala údajne že tam pracujú viac brigádnikov a keď som tam bola ani by som nepovedala žiadneho brigádnika som nespoznala, ale keď som bola robiť skúšky na odbornú spôsobilosť spoznala som sa s jednou babou v mojom veku že bola prijatá tam a aj pracuje tam a hneď od prijatia pracovala tam. ( je prijatá od istej vedúcej ako ja ).

Budem rada za rady, skúsenosti alebo tipy na brigádu, kde je práca stabilná a pravidelná. Každé euro sa zíde, pretože chcem pracovať a byť finančne samostatná.

Ďakujem za akékoľvek odpovede.

marsmykkok
23. feb 2025

No asi je problém, že proste majú dosť zamestnancov, teraz cez zimu v januári alebo februári si nik nezoberie dobrovoľne dovolenku a teda asi nepotrebujú záskok... A asi ani nik nie je dlhodobo PN, partner čo tiež robí v obchode majú to podobné, niekedy je ich toľko že majú málo hodín, niekedy zase vypadne pár ľudí a nemá kto robiť, ťažko odhadnúť počet a rozdeliť to. Ak by si chcela niečo stabilnejšie kde máš istý príjem tak možno nejakú čašníčku ale nie ako záskok, ale že vyslovene sa dohodnete že budeš napríklad robiť víkendy od rána do večera každý víkend. Lebo takto byť niekde záskok je neisté. Hostesky, inventúry a podobné je neisté tiež.

jarka3575
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ekira1
23. feb 2025

@marsmykkok práveže zamestnanci si musia brat dovolenku, šetrí sa. Ak si ju nenaplánuju sami, dostanú ju od nadriadeného. Až pred veľkou nocou sa to rozbieha a sú I brigádnici.

ekira1
23. feb 2025

@lenkastudent a kaufland si neskúšala? Ak je väčší aspoň na víkend tam bývajú brigádnici.

marsmykkok
23. feb 2025

@ekira1 tak ale ak potrebuje financie mesačne stále a nielen občas na prilepšenie lepšia by bola brigáda s pevne určenými dňami. Napríklad v prevádzke kde jedna pani robí 8-9 hodín od pondelka do piatka a urobí za tie dni potrebný časový fond a na sobotu a nedeľu keď má pani voľno potrebujú brigádnika a bude robiť každú sobotu a nedeľu. Toto je také neisté koľko budú potrebovať a keď chce viac robiť to aby dúfala že niekto z prevádzky napriklad ostane dlhodobo PN...

mackar3p
28. feb 2025

@lenkastudent Ahoj,všimla som si,že hľadáš brigádu sküs Terno buď priamo na pobočke v Auparku alebo cez Proplusco alebo Index Nosluš tam sa určite dá dohodnúť.Ps;V Tescu a v kaufe sú Ukrajinci preto nemajú pre teba smeny,lebo ľudia čo ich zamestnávajú dostávajú za nich peniaze taká je realita a preto ich uprednostnia ako Našich bohužiaľ.

jarka3575
28. feb 2025

Ahojte, sú tu nejakí zamestnanci Lidla a Tesca? Mala by som pár otázok týkajúcich sa odmeňovania a motivácie zamestnancov. Ďakujem vopred za prejavený záujem 😊