Brigáda počas rodičovskej

2. júl 2024

V decembri mi konci RD, mala by som sa vratit do povodnej prace ale myslim, ze uz urcite nie na povodne miesto, bolo zrusene a je neiste ci mi nieco adekvatne ponuknu alebo ukoncia pracovny pomer. Dcera nastupuje v septembri do skolky. Uvazujem nad tym, ak vsetko v skolke pojde dobre, ze aspon by som isla na nejaku brigadu ak budem mat uz viac casu. Do povodnej prace by som sa este nechcela ponahlat ak by mi nahodou dali vypoved nech nie som hned v strese hladat nieco nove poriadne a chcela by som byt este doma ak by bolo treba kvoli chorobam. Moja otazka teda je, ci vlastne to mozem takto spravit, ist na brigadu, pripadne skrateny pracovny pomer niekde blizko bydliska, kludne aj niekde tovar vykladat na par hodin denne a potom sa po skonceni RD hlasit v povodnej praci? Ak ano co mi z toho vyplyva? Musim informovat aj povodneho zamestnavatela? Vdaka za info

aliziana
3. júl 2024

Môžeš ísť na brigádu (aj iný TPP), ak by to bolo konkurenčné k Tvojmu pôvodnému zamestnaniu, možno budeš musieť informovať ho.
Pozor ak by si chcela skončiť pôvodný TPP a získať max podporu, vtedy by Ti to asi nevyšlo (nemôžeš mať príjem počas RD)