Baby prosím vás, mam na vás dôležitú otázku, dúfam, že s tým máte skúsenosť, som na RD, predtým normálne na MD, mam trvalý pracovný pomer, ten stále trvá. Aktuálne sa mi naskytla prilezitost ísť pracovať brigádne, alebo na dohodu, neviem presne na par hodín týždenne. Zaujíma ma však, ako a ci mi to ovplyvní prípadnú podporu v nezamestnanosti po RD, keďže do prace sa kvôli časovým presunom nebudem môcť vrátiť. Oplatí sa to chodiť brigadovat, alebo sa mam na to radšej vykašľať a nepokazit si slušný vymeriavací základ, pripadne ako sa to da urobiť, aby sa nepokazil, prosím mate s tým skúsenosti? Ďakujem, viem, že týmto veciam rozumieš, dovolim si ta označiť 🙂
@evittam
@evittam ďakujem, si zlata, ze odpovedas, to znamená, že keby som teraz napr. rok pracovala na tu brigádu, predtým som bola rok iba na RD vlastne, čiže nešli žiadne odvody za mňa, tak zoberú priemer ešte aj z predošlého príjmu, ci uz čisto iba z tejto dohody? Neviem, ci mi rozumieš, a vieš poradiť, aku zmluvu by mi teda mohli dat, aby z nej nešli tieto odvody?? Ďakujem veľmi pekne vopred.
@ave17 No ocividne ty nerozumies mne alebo nečítas čo píšem. Takže ešte raz:
VZ pre podporu je hrubý zdanitelny príjem z ktorého sa odvadzali odvody na PvN za posledne dva roky pred žiadosťou o podporu.
A aku zmluvu?! DOHODU NA NEPRAVIDELNY PRÍJEM.
Ak ziadas o rady tak ich aj citaj.
@evittam ďakujem veľmi pekne za odpoveď, dúfam že som to pochopila dobre, mam ešte jednu otázku, poslednú, ak nechceš odpovedať, nemusíš, hľadala som samozrejme info aj nete a nasla som takéto niečo, nevieš, či to ešte platí? Vopred ďakujem, lebo to by bolo celkom fajn, keby to platilo.
Ďakujem.
@evittam prosim ta chcem sa ta spytat ohladne danoveho.Este stale som na rd minuly rok som v july 3 dni pracovala odtial mam papier ohladne dani.no od novembra som opet zamestnana aj tento zamestnavatel mi ten papier musi dat,ze?Nemozu sa vyhovorit uctovnicky ze dane este nerobili pravda?lebo muzovy robia dane skor on uz musi mat odovzdane papiere tento mesiac.Dakujem za odpoved.
@ave17 Pokial to bude dohoda na pravidelný príjem tak si moznu maximalnu podporu pokazis.