Brali by ste takúto prácu?

22. máj 2022

Ahojte baby,brali by ste zamestnanie ktorého náplňou je vlastne Vaše hobby,no máte 3rocne dieťa a pracovisko je cca 50km od domu, prac doba je do 18.30,takze domov prídete okolo 20tej(cesta mhd+vlak)? Muž môže pracovať aj z domu,v práci si vlastne smeny plánujete sama, sú to osmičky..končí mi RD, po prijatí do prace som bola nadšená,ale potom nastala panika,nikdy som za prácou necestovala,nevyznám sa v meste,bojím sa,že nebudem mat čas na ostatné povinnosti čo sa týka domácnosti a malého,takisto sa budem cítiť ,,vinna’’ že celé vyzdvihovanie syna zo škôlky ostane na muža, asi len vymýšľam a potrebujem povzbudiť, cítim sa po 3r doma ako neschopná, zo všetkého mám paniku, ach jaj,niekedy by som asi potrebovala v mozgu tlačidlo off aby som si nevymýšľala zbytočne katastrofické scenáre😀

anjelicek26
22. máj 2022

Nuz dieta si ani neuvidis... to, ze to muz urcite zvladne aj sam - mne by to bolo luto... predsalen ten vztah s matkou tym riadne utrpi... dieta bude uz spat, takze sa uvidite az rano... a budes vyflusnuta ako kon aj ty a padnes unavou, takze aj partnersky vztah bude trpiet, po takom case plus cestovanie (Mhd+vlak, to vazne?) na sex ci nejake vykecavanie s manzelom ani nepomyslis... a on unaveny tiez, lebo praca + dieta naplno od rana do vecera...

Takze nie, nevidim jediny dovod toto brat... najdes urcite lepsie, blizsie, podobne, casom...

hradnapani
22. máj 2022

no ta pracovna doba by ma odradila. Dieta si asi uvidis len cez vikendy... Skusila by som vyjednavat zmenu pracovnej doby alebo skrateny uvazok.

karhu
22. máj 2022

1. prides domov o 20.00, dieta uz bude spat a domace prace budes robit do noci a v strese cez vikend
2. zaluba sa ti stane pracovnou povinnostou
..ak ti toto nevadi, tak do toho

autor
22. máj 2022

@anjelicek26 ďakujem za názor,no každý žijeme trochu inak, predtým som tiež pracovala pomaly 200hod mesačne,chodila domov o 21.30 ak nie neskôr, a na všetko čas bol, spávať chodievame aj keď sme obaja pracovali okolo 1 v noci,takze únavy sa veľmi nebojím ..syn chodí spávať tiež až okolo 21, niekedy neskôr, rozmýšľam tak,že keď príde domov zo škôlky bude cca 17hod, takze aj keby som mala pracovnú dobu o niečo kratšiu,veľká vyhrá to nieje,predsa len dieťa trávi svoj deň už v kolektíve ..
@hradnapani práveže takto si to môžem sama plánovať,že mám aj 3-4 dni voľna po sebe,čiže nie len víkendy..
@karhu nevadí, som skôr nočný tvor 😀
Joj baby nepotešili ste ma😀moje obavy len rastuuu😀😀 ale stále sa nejak snažím utešovať,že to zvládneme a bude to v pohode ,a ak nie, nato je skúšobná doba 😅

hradnapani
22. máj 2022

tak to je trochu ina vec, ked si to vies sama naplanovat. Ved vyskusaj, uvidis ako to pojde. Ale deti maju radsej pravidelnost ;) A to svoje dieta si sama poznas najlepsie. Co niekomu vadi, druhi si mozno ani nevsimne.

autor
22. máj 2022

@hradnapani ďakujem za odpoved, náš maly je odjakziva taká samostatná jednotka,najradšej sa vždy hral sám,vyslovene ho niekedy akoby otravujeme, vymyslí si hocijaku zábavku,veľmi dobre dieťa,poslušne..čo sa týka domácnosti, varím rada aj po večeroch,takze to mi nevadí,neviem, myslím,ze veľký rozdiel v tom prísť domov okolo 17-18 a 20tej nieje už veľký ..neviem ako sa iné ženy keď prídu domov podvečer venujú svojim deťom. Dieťa je tiež po celom dni unavene tak neviem čo by som s ním mala nacvičovať,taký čas už väčšinou sme doma pri tv,alebo sa hra. Max nejaká prechádzka a to môže mat aj v škôlke. Okúpať ho tiež môžem ja keď prídem, takéto bežne činnosti mi vôbec nepripadajú únavne..

anjelicek26
22. máj 2022

Tak nemozes porovnavat ako si pracovala pred detmi a ako budes pracovat s dietatom... a ze dieta teraz neskoro zaspava - ked zacne rano vstavat do skolky (a to je uplne inak narocny den), bude to ine... Podla mna si to predstavujes velmi jednoducho, alebo proste chces mysliet pozitivne, ze to pojde. Ja lietam po praci medzi skolou, kruzkami, terminami u lekarov a kamaratmi mojich deti a skutocne viac ako 30h v tyzdni (a aj to s domu) proste nejde... inak by utrpela domacnost a celkovo pohoda celej rodiny... ono mas pravdu, ze vsetko sa da... ale po case prijde unava...tvoja, partnerova, s takeho tempa...

sparrows
22. máj 2022

Určite vyskúšaj. Však nikto ťa nebude nútiť tam byť dokonca života, ak by ti to nakoniec nevyhovovalo 😅 ale ak neskúsiš, nebudeš vedieť

autor
22. máj 2022

@sparrows juj ďakujem za povzbudenie 😅😘

xenyja
23. máj 2022

Ja by som to určite nebrala....minusy ďaleko prevládajú. Ako píšu vyššie, dieťa je jedna vec, ale nebudeš mať žiadny život, ja mám prácu kde končím 15:30. Okolo 16:00 som doma a nie len ja, všetky čo tam pracujeme si sťažujeme, že človek z toho dňa už fakt nič nemá...len kdesi čosi malo porobi, sotva čosi vybavi a už je večer...na jednej strane nič poriadne cez den nestihnem a na druhej ten život mi ide tak rychlo....a dochádzanie teda fakt nie je pre každého, to človeka naozaj nebaví

terezka1947
23. máj 2022

Je veľmi veľký rozdiel prísť domov k rodine,najmä dieťaťu o 16-17:00 a 20:00.
Iba toľko k téme.
A s dieťaťom nemusíš nacvičovať nič,veď všetko za teba zvládne škôlka.

anastasiagrey
23. máj 2022

Ja by som to skusila. Aspoň na tu sk.dobu. 😉🍀

vikes
23. máj 2022

Jasné, dieťa si na všetko zvykne, veď v podstate nemá na výber. Len pre trojročné dieťa je mama ešte dôležitá osoba v živote, nemusí sa mu extra venovať, len ten pocit, že tam je. To, že toto pracovné tempo ho ako ovplyvní zistíte, až po rokoch, ak vôbec. Predpokladám, keď pôjde do školy, tak to zmeníte.

panelacikova
23. máj 2022

autorka, ak sa muž na 100% postará, dá sa naňho spoľahnúť a zároveň ťa podporuje, neváhaj. pred 15 rokmi by som ti napísala, či ti šibe. dnes ti napíšem, ber 🙂 jednoducho potrebuješ žiť a fungovať. ak je toto spôsob a ty sa budeš cítiť dobre a bude to vyhovovať aj manželovi, tak to ber 🙂 akurát budeš unavená denno-denne, to cestovanie je záhul. neuvažuješ nad vodičákom? to by ti značne uľahčilo život...

panelacikova
23. máj 2022

@anjelicek26 zabúdaš na rozdiel, že autorka má zjavne jedno dieťa, ty štyri. no a čo sa týka toho, čo píšeš, teraz budem za zlú a mimo témy, ale položím bežnú otázku na MK (vieš, už som sa nakazila) 😀 že čo robí manžel? keď ty lietaš všade s deťmi? trochu ma to zarazilo...

loginexistuje
23. máj 2022

urcite to vyskusaj za mna prevladaju plusy vies si sama planovat a je to tvoja zaluba ostatne upravis za chodu

marca12
23. máj 2022

Ja by som to urcite nezobrala. Nevidiet si dieta cely tyzden,by som nezvladla. A to pocitaj s unavou s cestovania,cize aj oartnersky zivot ide do haja a vikendy len dohanas zameskane

radanna11
23. máj 2022

Aj moja mama mala kedysi toto cudne nastavenie , akurát ze asi aj musela lebo sme žili samé dve a pracovala do 18tej, po škole som bývala s babkou a od babky som išla sama domov kde som ju ten zvyšok času pockala, tiež usúdila,že ako tretiačka ju už až tak nepotrebujem a babka a ja a škola a družina to všetko zvládnu za ňu (ospravedlňuje ju snáď len to,že sme žili samé a prácu potrebovala)
Neskôr sa vydala a keď som mala 15 opäť usúdila,že už som taká veľká že zvládnem žiť u babky a odišla s manželom na tri roky pracovať do anglicka.
Vzťah mame narušený aj keď sa teraz ako už babka mojich deti snaží a tak ale ja som jej nikdy neodpustila tak celkom, že má odstrcila.
Toľko z pohľadu dieťaťa

alenka7777
23. máj 2022

urcite by som to nebrala. pre mna vzdy bolo aj je dolezite travit cas po praci s detmi.

anjelicek26
23. máj 2022

@panelacikova co by robil, pracuje 😂 Len v jeho branzi je byt tych 12h mimo domu je bezne... rano nachysta a odvezie deti do skoly a vecer ich da spat. Prave preto pisem, ze moc s nich mimo vikendov nema a ona sa ide stavat do tej pozicie.

tara42
23. máj 2022

Píšeš ze nie je veľmi rozdiel ci budeš s dietatom od 17-18 alebo až od 20. Podla mna to rozdiel je. Uz len prítomnosť matky, prechádzka a ze ta nevidí hodinu denne, nemusíš s nim nič špeciálne robiť. Ja si to neviem predstaviť vidieť dieta tak málo väčšinu týždňa ale každý je nastavený inak, dieta nemá na výber, ono sa nastaví podľa rodičov.

panelacikova
23. máj 2022

@anjelicek26 možno u nich to majú naopak, že muž sa vie postarať o všetko. ako píše, má iba jedno dieťa, to sa dá...

anjelicek26
23. máj 2022

@panelacikova tak jej muz robi sice home office, ale plnu pracovnu dobu. Moji su starsi, trojrocne potrebuje plnu pozornost rodica, aj byva casto chore v skolke. Neviem no vravim, keby mam na vyber - hladam ine, kde je lepsi work life balance. Mne by to bolo proste luto ako matke o to vsetko prijst. Zavisi, ako velmi tu pracu potrebuju, kolko penazi precestuje a vsetko okolo toho.

thereisabear
23. máj 2022

Na tvojom mieste by som to skúsila, aby som na vlastné oči videla, že to fungovať nebude. Osobne by som to nebrala. Ešte možno ak by som tých 50km mala autom po diaľnici.

panelacikova
23. máj 2022

@anjelicek26 ja ti rozumiem. ja by som si to pred 10 rokmi (keď mala moja 2) ani nevedela predstaviť. dnes by som to spätne brala všetkými 10-timi 😀 ale to by som musela mať vtedy chlapa, ktorý sa vie postarať, čo teda nebolo... však nech si autorka skúsi, nejde prisahať vernosť zamestnávateľovi. možno dá mesiac-dva a zistí, že je to vyčerpávajúce alebo muž že nestíha popri HO... v každom prípade stále to môže ukončiť 🙂

adaale
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adaale
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
23. máj 2022

@adaale tak kedysi sme mali aj my jedno a sla som do prace ;) Zasa si netreba idealizovat, ze to dietatko bude nadsene, ze mamicka s rodicovskej 24/7 prejde do fazy - dam ta do skolky a ostaneme 5 dni v tyzdni na verzii - dam ti pusu rano a na dobru noc... Len na zamyslenie, ze pre dieta to bude dost sok. Sami uvidia, ako to bude fungovat, a ci vobec. Podla mna bude s takto naplanovaneho typu cestovania unavena, aj s tej pracovnej doby aj ona sama.

adaale
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
23. máj 2022

@adaale pytala sa na nazor, toto je ten moj... aj tak sa to ukaze vsetko az ked nabehnu na rezim.