Brali by ste prácu za týchto podmienok?

tykat
13. sep 2013

Stredná firma 50 ľudí - administratíva, ekonomická agenda, podklady pre účtovníctvo - hlavne treba dodržať termíny
Bratislava
pracovná doba od 8 do 15 (ale dá sa prísť neskôr aj odísť skôr, dieťa v práci nie je problém )
lekár, očr nie je problém
pár dní voľna cca 10-15 do roka homeoffice nie je problém
kolektív super
a to všetko za 750€ v čistom

mirage
13. sep 2013

Nestacilo dost odpovedi v otazke?

tykat
autor
13. sep 2013

OK dám to radšej ako diskusiu, lebo tam nemôžem prispieť. Chcela som si len ujasniť či sa mám poobzerať po niečom inom alebo ma len páli dobré bidlo(či bydlo?).
Robím tu tri roky, deti sú už väčšie, za chvíľu ma už nebudú potrebovať za zadkom, ale je to príjemné ísť ráno o siedmej a o štvrtej už byť doma s čistou hlavou, je príjemné nestresovať keď je dieťa choré, vedieť že dovolenku cez prázdniny dostanem ako chcem... Len keby peniažkov bolo trochu viac 🙂 lebo oproti mužovi zarobím menej ako jeho tretinu 😒 Nechválim sa, nenadávam. Chcela som len počuť názory lebo je pravda že v BA sa zarába viac ale aj náklady sú iné. Mám 40, VŠ, prax, vždy som zarábala veľmi dobre. Bojím sa že ak odídem bude to horšie, ponuky sú ale váham... Toto je stabilita, poznám ľudí, šéfstvo ústretové, v práci pohoda, najneskôr 15teho výplata na účte, zálohu si môžem zobrať kedykoľvek v hotovosti. Niekde núkajú viac ale na ako dlho? Platia vôbec načas? Nezoderú z človeka kožu? Zas mám 40 a bojím sa aj toho že už na lepšie nepôjdem, toto je strop čo sa dá finančne na tejto pozícii v tejto firme dosiahnuť 😒

tykat
autor
13. sep 2013

@mirage len som chcela upresniť a pri otázke sa to nedá 🙂

tomiholula
13. sep 2013

to je uplne super, nie je dovod vahat, plno mamiciek po materskej alebo pocas nema take dobre podmienky a nieto este taky plat..a ani nemamiciek

ohenplod
13. sep 2013

Podla mna su to super podmienky. Kto v dnesnej dobe konci v BA o 15 hodine, moze robit aj z domu, ma super kolektiv a zarobi 750 v cistom.

cecil36
13. sep 2013

@tykat chcela si nasrat polovicu konika? 😀 Nechapem v com je problem, suma je adekvatna k casu. Ak chces viac penazi budes musiet i viac zamakat, napriklad i tym, ze skoncis v praci o 18.00 a na domacu pracu mozes zabudnut.

usacek79
13. sep 2013

@tykat inak ak to nevezmes, sem s tym, poslem tam sestru 😉 😀

tykat
autor
13. sep 2013

@cecil36 😀 to urcite nie, ono aj keby som v tejto firme sedela a robila do pol noci, viac jednoducho nedostanem, asi to ma štve že nie som nijako motivovana k lepsim vykonom, ze je jedno kolko robim, ci nieco vylepsim, urobim nieco jednoduchsie, prehladnejsie a pod. povie sa "Super, len tak dalej..." vzdy som pracovala na poziciach kde som mala aj osobne ohodnotenie a to zaviselo od mojho vykonu a dali sa zarobit pekne peniazky. Preto uvazujem ci sa nedat ciste na ucto, tam sa predsa da zarobit podla vykonu, ak makam tak urobim viac firiem tj. dostanem viac penazi...teda taka je moja predstava 😀

sjuzan77
13. sep 2013

@tykat v dnesnej dobe, ked nezamestnanost narasta, vela ludi robi za minimalnu mzdu, praca od rana do vecera v zlych podmienkach, stoja 12 hodin za pasom atd... , dovolim si tvrdit, ze pre vacsinu ludi by to bola praca snov. Nevahaj 😉

zuzanaf
13. sep 2013

Ber ber ber!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nivi
13. sep 2013

baby ale ona tam uz robi a rozmysla ci zmenit.

@tykat ak mas lepsiu ponuku alebo si trufas na ucto na zivnost tak chod do toho. ale ako vsade aj tu to bud moze ale aj nemusi vyjst. tam kde teraz robis mas stabilnu dobru pracu za slusny plat. ale chapem ja som tiez taka, ze ak neni dalsia motivacia mam zajacie umysli. no ak by nahodou hladali za teba nahradu, hlasim sa 🙂

katka1981
13. sep 2013

aha, tie som myslela, ze zvazuje, ja by som neodisla, ak by som mala mat blby kolektiv, tak za ziadne peniaze. A taka kratka pracovna doba....

katy1979
13. sep 2013

@tykat ak si najdes inu pracu tak tvoju beriem aj sa sama zaucim 😀 Pre mna je to dobry plat. nemam sice tolko rokov ako ty ale aj tak. A este k tomu pri dvoch malych detoch. Robila som v banke a plat 400eur v cistom. pracovna doba od nevidim do nevidim.
To ci chces menit robotu ci nie si musis rozmysliet ty sama. Nie je si problem zistit od buducich kolegov ako firma funguje a ci vsetko funguje ako ma.

majusqa77
13. sep 2013

@tykat podla mna zalezi, akym smerom chces ist dalej. na jednej strane - nevyzera to zle, na druhej strane - neviem ako dlho tam uz si a pokial mas VS, prax, mozno cas posunut sa dalej.. ..v tejto dobe asi nastupny plat nedostanes mozno ani taky, ako mas teraz, ale casom ak sa uchytis, sa mozes mat lepsie... ..tot moj nazor..

eeffka
13. sep 2013

@tykat tvoja predstava ako uctovnicky SZCO je dost optimisticka, my ako firma mame externu uctovnicku co nam robi zaverecne uct roboty, predpripravu robi ekonomicke ale podstatne pre teba
casto mi vola aby som jej ak mozem zaplatila fa ( sme kamosky, takze zavola aj cez vik) lebo ine firmy jej neplatia aj 3-6m a robi pre nich lebo vie ze "raz" zaplatia, tak si to moze dovolit lebo ma nas a este jednu firmu co vie ze ked sa ozve dostane z nas peniaze aj pred splatnostou. Sme taka jej poistka 😀 ( ma 2 zamestnankyne, platy, fondy.... )

To co si opisala mne pride ako moja robota akurat ten prac cas ze 15,00 😀 😀 😀 😀 😀 tak 17,00, ale zasa zvysok sa nemozem stazovat, mam v podstate volnu ruku, sefom su mi "terminy" a tam nikoho nezaujima ci mam 2deti, hnacku, salmonelu alebo som umrela.... proste napr 15. vyplaty musia byt a kazdy ma na haku ci som ich nerobila v nedelu o 02,00 v noci...

skor mi pripada ze to nie je robota pre teba, mam taku kamosku co by umrela od nudy nad papiermi a ona zasa robi obchodacku, no ja by som sa na taku robotu zvysoka vysr.... v kuse v aute, riziko havarie, nerovnomerna prac doba, neisty prijem ( % z obratu) ale kazdi sme ini

katka1981
13. sep 2013

@tykat, urob ako myslis, ale ked tvoj muz zarobi viac ako ty, tak si nemozete zit najhorsie. Ja by som nemenila. Ale na druhej strane, urob ako citis, kazdy ma ine priority, ak chces zarobit viac, chod inde, ale nevies do akeho kolektivu ides, nepoznas svojho buduceho sefa atd..... a nevies ako dlho ta tam budu chciet, staci, ze zrusia poziciu..... rozhodni sa sama. Ale ber do uvahy aj to, ze vacsina mamiciek co sem chodia, viacmenej snivaju o takom plate a nie je im to asi ani prijemne citat. Osobne by som uprednostnila pohodu nad peniazmi, tak som spravila a nelutujem. Jasne, ze ma stvu peniaze, ale u nas je situacia ina ako u vas. Ak by to bolo ako u vas, som spokojna 😀 Daj si na jednu stranu pre, na druhu proti a co ti prevazi, uvidis sama.

praverita
13. sep 2013

@tykat podmienky su vyborne a uz si tam nejaky cas,tak vies,ze to je fajn. Na druhej strane asi mas dovod preco sa pytas...Zo skusenosti,ak chces viac-cohokolvek,musis aj viac dat. Teda az na vynimky,co sa zvacsa pohybuju mimo (zakona🙂. Mat 40 je nic;do dochodku daleko a mozno kazdym rokom dalej 🙂, ale stale dost energie a chuti popracovat-na sebe,pre seba... Ak deti uz budu samostatnejsie,budes mozno zamerne chciet vyplnit cas,co si zvykla venovat im a mozno ti teda nebude prekazat robit dlhsie. Ak by som ja mala pocit,ze moja sebarealizacia je slaba,chcem viac a som ochotna cosi obetovat,pojdem za tym. Nie unahlene,aj na spravnu ponuku si treba pockat a vsetko zvazit,ale sla by som do toho. Zavisi to aj od povahy ci si ochotna zariskovat,ci mas zazemie,co ta podpori,podrzi,ked to hned nepojde podla tvojich predstav... Istota je dobra vec,ale nikdy nie je celkom iste,co bude zajtra ;)

katka1981
13. sep 2013

@tykat, ano vo velkej USA firme keby si sedela do polnoci, viac nedostanes, rocne ti dvyhnu o 1-2 percenta a??? 24.12, sa u nas robi. Ok, vezmes si nahradne volno ale? Jediny den volny mame 25.12. Vies preco som tam chcela ist? Istota, ze mi zaplatia, referencie o dobrom kolektive, zdokonalim sa v jazykoch a mam to 20 minut s MHD. Uzasnu sefku, nerobia nam stresy, ako , nemam co riesit. Este keby sa preplacala OCR a PN, bolo by to super, lebo to si ozaj nechcem brat, lebo by som prisla o kus vyplaty. A ci by som zvazovala zmenu? Ano, mozno, ked mala vyrastie, ale zas len tu u nas.

sorciera24
13. sep 2013

@tykat na to, aka je pracovna doba, by bola vyssia mzda prehnana podla mna...a. to, ze pohodka, vyjdu v ustrety, dobry kolektiv...ja neviem, a ak ti muz zarobi este 2krat viac...tak potom?....nestaci vam spolocny prijem? ci ho musis dobehnut? alebo neviem.....ak zvladate paltit, aj usetrit, tak by som sotala....jasne, niekde isto budes mat aj vyssi plat....ale ako pises taku pohdku, bez stresov a za taky cas.....podla mna mozno uz nezozenies.....sama si musis zvazit priority, vzdy bude nieco na ukor niecoho.....bud ti staci menej penazi (aj ekd podla mna pekna suma) a byt psychisky ok, alebo viac penazi, ale ratat s tym, ze pojdes do stresu a slnko mozno ani neuvidis.......co ti treba viac? 🙂

katka1981
13. sep 2013

@tykat, napis mi do IP aj to ake jazyky vies a poradim ti kde zarobis viac, chapem o co ti ide, mam pre teba tip a mozno si to aj zvazovala, ved si z BA

salomuska
13. sep 2013

@tykat ak mas pocit, ze mas na viac, nie je podla mna nic zle na tom vyskusat to. podla mna je horsie nikam sa neposuvat len zo strachu, "ci to na novom mieste nebude horsie". takto sa dalej neposunies, skor budes vdaka "istotam" stagnovat. ono zase pred sikovnymi ludmi sa dvere zatvarat nezvyknu, hlavne pred takymi, co maju ambicie a chcu to niekam dotiahnut, nielen si odbit svojich "x" hodin v praci...

alena16
13. sep 2013

Ak je pre teba prioritou pracovna doba a nie plat, tak to ber. Keby si ale mala muža, čo zarobí podobne málo, tak nič moc. V tom prípade by som to nebrala, respektíve zobrala, ale zároveň si hladala niečo lepšie.

sue
13. sep 2013

@tykat ak máš možnosť na ešte niečo lepšie, tak to ber... ja by som bola teraz vďačná, aj za takúto prácu, aj keď sa tiež nemôžem sťažovať takmer na nič okrem nemotivovania k lepšiemu výkonu a nudnej práci...

angua27
13. sep 2013

@tykat, podľa mňa pekné podmienky. určite mnohé by potom skočili bez rozmyslu. 😉
čo sa týka účtovníctva ako externista. ja tak pracujem. a nie je to med lízať. ako písala @eeffka, klient nezaplatí dva, tri, päť mesiacov, ale stále pre neho robím účtovníctvo, pretože vidím, že sa mu nedarí momentálne. akonáhle vidím, že to znova ide, tlačím na neho s úhradou. klient príde, odíde zo dňa na deň, nič neni isté a tie peniaze sú naozaj vydreté. nemám najnižšie ceny, taká stredná cenová hladina, ale kebyže nepracujem externe pre inú účtovnú firmu, tak sa neuživím. robím to už 6 rokov, klientov zháňam kde sa dá, ale konkurencia hlavne v BA je obrovská. pokiaľ máš zadné vrátka v podobe manželovho platu a na Tvojom nie je závislá domácnosť, tak podnikanie vyskúšaj. 😉 držím palce

linda20111
13. sep 2013

@tykat brala by som to hned, kludna robota, neprsi na teba, nesnezi, nemrznes vonku v zime, nesi nevyspata z nocnych, nerobis fyzicky narocnu pracu......ja mam po 7odpracovanych rokoch a VS v cistom 68OE :(

bets
13. sep 2013

@tykat ja ta chapem, podmienky podobne, v niecom lepsie, ale tiez uvazujem a budem uvazovat ako ty. este nemam deti samostatne, tak zatial akutne neriesim, lebo vyhodu homeofficu v pripade OCR a flexibilnejsi pracovny cas nedostanem po zmene tak jednoducho... aj tu som tieto vyhody nemala hned, az po case, ked som sa prejavila a ziskala doveru. ale rovnako mam aj potrebu sebarealizacie a uz mam pocit, ze som na mrtvom bode, chcem sa zase niekam posunut. takze cakam na to, ked deti budu samostatne a potom sa budem rozhodovat a tiez to nebude lahke rozhodnutie.
uz som raz take rozhodnutie spravila, tiez istota po navrate z RD verzus uplna zmena zamerania, novy zamestnavatel. cesta nebola jednoducha, ale spatne to hodnotim ako najlepsie rozhodnutie v mojom pracovnom zivote, lebo som sa posunula do oblasti, ktora ma bavi.

libka1
13. sep 2013

@tykat bolo koze dobre, isla na lad tancovat... 😀 ale nie, na toto si vies odpovedat len sama, ty musis vediet co je pre teba priorita, ci viac peniazkov alebo pokoj v dusi 😉 moze sa stat ze najdes aj nieco ovela lepsie, ked nerisknes nezistis... kym som nemala deti menila som neustale a vzdy som isla do lepsieho 😉 teraz su pre mna priorita deticky a na ostatne kaslem, takze zmeny ma nelakaju... ked budem mat ale deti vacsie, tak urcite budem zase tuzit po nejakej zmene... ale toto za teba nerozhodne nik, len ty sama 😉 tak si usporiadaj myslienky a ja myslim ze lahko zistis co ta laka viac, istota ci zmena 🙂

exupery
13. sep 2013

@tykat praca snov...to ak oprovokujes?

mima4
13. sep 2013

@tykat
ja si zas myslim, ze vysokoskolsky vzdelany clovek nepatri do administrativy, na to tu mame absolventov obchodnych akademii... Vysokoskolsky vzdelany clovek ma robit kreativnu pracu, zdokonalovat veci, prinasat nove myslienky, vizie, pracovat na zaujimavych projektoch... rozvijat sa..nie robit support v ekonomickej a mzdovej oblasti...to je moj nazor.

Taktiez plat, 750 v cistom maju v BA stredoskolaci a pre zenu s praxou je to uz nizka suma.

Pri vybere prace sa pytaj:
- chcem to robit? bude ma to bavit?
- co mi to da? co sa pritom naucim?
- a dalej co? kam sa chcem dostat tou pracou? mozem vo firme rast?
- budem rozvijat svoje schopnosti? jazyky?
- na kolko penazi si cenim svoj cas?

Vysoka skola sa studuje preto, aby sme mohli robit nieco nove, nie rutine a stereotypne.

kazunomiya
13. sep 2013

@mima4 VŠ vzdelaný človek síce do administratívy nepatrí, ale sme krajina vysokoškolsky vzdelaných asistentiek a sekretárok (ako som sa predčasom niekde dočítala). Robím to aj ja a mám tabuľkový plat v takej smiešnej výške, že 750 v čistom by som brala hneď, ale práca iba s papiermi a tabuľkami, bez kontaktu s ľuďmi, navyše bez nejakého pocitu, že ma rozvíja, ma prudko nebaví, takže takú nehľadám. Som tiež z Bratislavy. Verím, že sa dostanem aj k niečomu, čo bude bližšie k môjmu odboru. Teraz v ňom som len okrajovo ako druhá časť môjho úväzku ☹

dai
13. sep 2013

@tykat asi sa musis rozhodnut sama - nebrala by som do uvahy rady bab ktore tvrdia ze je to praca snov - da sa robit aj menej a za omnoho viac - ty nie si nezamestnana baba bez vzdelania a praxe a nezijes na lazoch kde je plat 750 euro terno...

ja osobne by som to nebrala a hladala dalej, je vela serioznych firiem ktore si vazia pracantov - hlavne v ba...drz sa a rozhodni sa spravne😉
inak sa priklanam k tomu co napisala mima4😉