Brali by ste prácu operátora výroby len cez víkendy?

julka828
10. aug 2022

Ahojte. Potrebujeme peniaze nevychadza nam to. Ja som na materskej s mladsim starsi v skolke. Nasla som pracu operator vyroby len cez vikendy. 12 hodinove smeny. Peniaze pisu ze aj 170 brutto za vikend. Ale pritom hodinova mzda je 4.60 brutto. Tak samozrejme asi zase zavadzanie ze az 170 uvidim co mi povedia. Ja len ci by ste to isli robit. Cez vikend by bol s detmi manzel to by nebol problem.

zmrzlinka2021
10. aug 2022

@julka828 pravdaže, práce sa nebojim

anjelicek26
10. aug 2022

Normalne si to matematicky zrataj

12h/den - 1,5 klasickeho dna "8h-novka)
teda ty tie dva dni odrobis ako za 3 dni

za 4 vikendy dostanes 680e v hrubom

Keby takto tahas 5 dni v tyzdni s rovnakou kalkulaciou, mala by si hrubu mzdu okolo 1246€...za co by si pracovat isla na Slovensku podla mna, do vyroby urcite...takze ano... ale tych 170 chci fix, nie nejake priplatky "vykonu".

Druha vec je, ze si neuvidis muza a deti...

diewcatqoo
10. aug 2022

Ano, ak by som bola v situacii, ze by sme potrebovali peniaze a nebol by problem, kde odlozit deti, isla by som.

elizabet173
10. aug 2022

@julka828 nie, hľadala by som niečo iné, čas s mužom a deťmi je veľmi dôležitý, byť počas víkendu 12 hodín v práci, deti a muža ani nevidíš

martinkatinka
10. aug 2022

Ano brala. Soboty a nedele su priplatky, takze to vychadza lepsie ako pracovat cez tyzden.
Robila som vo vyrobe. Ked bolo treba nadcas, sli sme v nedelu, boli to lepsie platene.

belllinka
10. aug 2022

Dala by som aj mladsie do jasli a nasla si normalne robotu cez tyzden s volnymi vikendami

zankapetro
10. aug 2022

to musis ty vediet, ci sa ti to oplati tam ist. akoze peniaze navyse potesia, ale treba pocitat s tym, ze za cely vikend neuvidis rodinu. skor by som hladala nieco pocas tyzdna. mladsi ma kolko?

julka828
autor
10. aug 2022

@zankapetro mladsi ma 2 roky

zankapetro
10. aug 2022

@julka828 to by sa ti nepodarilo nejak vybavit, aby ho tiez vzali do skolky? ked moj chodil do skolky, tak tam boli aj taketo mensie deti.

anjelicek26
10. aug 2022

@zankapetro neberu vsetky skolky dvojrocne, velmi zavisi na zriadovatelovi. A ci je odplienkovane, komuniaktivne, samostatne. Takym mini je v jasliach lepsie.

amanta5
10. aug 2022

Kľudne to môže byť 170e brutto, jeden víkend vychádza zhruba takto:
Základná mzda: (11,5+11,5)*4,6€= 105,8€
Príplatok za sobotu: 11,5* 1,79€ = 20,59€
Príplatok za nedeľu: 11,5*3,58€ = 41,17€

Nevieme o ktoré dni presne ide, môžeš dostať jeden z príplatkov za víkend alebo aj oba.
Okrem toho môžeš dostať príplatok za nočnú, ak budeš pracovať medzi 22 a 6 ráno.
Na okrem toho môžeš mať ešte príplatky za výkon, záleží o akú prácu ide.

Treba zvážiť aj dochádzanie, čas kedy budeš pracovať a to, že cez víkendy budeš potrebovať postrážiť deti, prípadne budeš spať aj po nočnej.
Popýtaj sa v práci ako by to bolo časovo a tiež sa dohodni s mužom na starostlivosti o deti.

zankapetro
10. aug 2022

@anjelicek26 ved ano, to viem, ze vsetky to takto nerobia. ale tak napadlo mi to ako mozne riesenie.

arriana29
10. aug 2022

Deti a muža predsa uvidí počas týždňa. S najmenším je celý deň, so skolkarom skoro pol dňa. Muž neviem teda ako pracuje ale deti uvidí. Mne zas nevyhovuje práca počas týždňa od 9- 18:00. To kým prídem tak detom dat už len večeru okúpať a spat. To si nevidím deti. Na dočasnú situáciu to máš podľa mňa ok. Nemusis tak robiť večne len kým si neporiesite to s peniazkami.

marsmykkok
10. aug 2022

@arriana29 ja podobne, keby bola nejaká prijateľná práca cez víkend len hned beriem, nemusím víkendy. Nič nevybavíš, bud prší alebo je všade ľudí milion (kúpaliská, hrady a tak) Radšej by som robila víkend a cez týždeň si užívala život, dá sa ísť hocikde lebo všetko je otvorené, nie je všade plno ľudí a tak.

julka828
autor
10. aug 2022

@amanta5 tak pytala som sa robi sa od 6-18 kazda sobota nedela. A ano vychadza to tych 170. Manzel mi povedal ze to necha na mna ze ako chcem on nema problem byt s detmi cez vikend

julka828
autor
10. aug 2022

@arriana29 no presne tak nepride mi to ze by som si nevidela deti. S mladsim som ceke dni ako vravis so starsim od tretej a na vikend by s nimi bol predsa manzel. A peniaze nam fakt treba preto velmi velmi silno zvazujem

googwife
10. aug 2022

Ja by som do toho išla určite 😉

julka828
autor
10. aug 2022

@googwife ze je to podla teba dobry napad ? Aj mozno by mi pomohlo vyjst zo stereotypu konecne aj nieco ine ako domacnost a deti. Mam aj depresie tak praca by mi prave mozno aj v tomto pomohla

zuzinapipina
10. aug 2022

@julka828 aj ja by som do toho išla 😊

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
benit
10. aug 2022

Mam znamu tiez tak chodi od roka maleho. Cez tyzden je s detmi, cez vikend ich ma muz. Peniaze sa im zidu, ze nieje o com.

janickacrazy
10. aug 2022

@julka828 ved to skús, prinajhoršom možeš vždy odísť, ked sa ti tam páčiť nebude, muž sa postará o deti, ty budeš mať zmenu, prospeje ti to

martinkatinka
10. aug 2022

@julka828 skus, hlavne ked vam to financne pomoze, tiez vypadnes na chvilu z domu.... Urcite lepsie ako nic, drzim palce. 👍

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
julka828
autor
10. aug 2022

Dakujem vam pekne vsetkym za nazory 🙂

nelca0510
10. aug 2022

@julka828 chod do toho. Si jedna z mála,ktorej keď to nevychádza za mesiac finančné,chce ísť do práce a nevyplakava na MK,aký je život krutý. Vyskúšaj,uvidíš 🙂

ropucha6
10. aug 2022

@julka828 vyskusaj. Odist mozes hocikedy, ked vam to nastavenie nebude vyhovovat. Za mna palec hore, ze nevyplakavas, ale hladas sposoby zarobenia.

doriiis
10. aug 2022

Všetko sa dá.... Ja takto pracujem už 5 rokov.

svetlovlaska37
7. sep 2022

@julka828 ahoj..nie si nahodou z Prešova? Lebo tu beru na prácu operátora len na vikendy.. lenže firma je v zaborskom pri Prešove a blbo mi vychadzaju tam spoje tak som nenastúpila kedze nemám auto

marca12
7. sep 2022

@julka828 vyskusaj a uvidis,ci vam to nenarusi rodinny zivot. V lete by mi to vadilo,ale ide zima,nie je tolko aktivit vonku ako celodenny vylet vonku,grilovacku,kupaliska a podobne. Tak by som to skusila a uvidis. Kazda koruna sa zide a pomoze to aj detom,uziju si otca a ty si oddychnes od beznych zenskych povinnosti. Len nech sa muz plnohodnotne stara. Nieze ty budes po sichte upratovat,prat,varit.