Ahojte. Potrebujeme peniaze nevychadza nam to. Ja som na materskej s mladsim starsi v skolke. Nasla som pracu operator vyroby len cez vikendy. 12 hodinove smeny. Peniaze pisu ze aj 170 brutto za vikend. Ale pritom hodinova mzda je 4.60 brutto. Tak samozrejme asi zase zavadzanie ze az 170 uvidim co mi povedia. Ja len ci by ste to isli robit. Cez vikend by bol s detmi manzel to by nebol problem.
Normalne si to matematicky zrataj
12h/den - 1,5 klasickeho dna "8h-novka)
teda ty tie dva dni odrobis ako za 3 dni
za 4 vikendy dostanes 680e v hrubom
Keby takto tahas 5 dni v tyzdni s rovnakou kalkulaciou, mala by si hrubu mzdu okolo 1246€...za co by si pracovat isla na Slovensku podla mna, do vyroby urcite...takze ano... ale tych 170 chci fix, nie nejake priplatky "vykonu".
Druha vec je, ze si neuvidis muza a deti...
Ano, ak by som bola v situacii, ze by sme potrebovali peniaze a nebol by problem, kde odlozit deti, isla by som.
@julka828 nie, hľadala by som niečo iné, čas s mužom a deťmi je veľmi dôležitý, byť počas víkendu 12 hodín v práci, deti a muža ani nevidíš
Ano brala. Soboty a nedele su priplatky, takze to vychadza lepsie ako pracovat cez tyzden.
Robila som vo vyrobe. Ked bolo treba nadcas, sli sme v nedelu, boli to lepsie platene.
Dala by som aj mladsie do jasli a nasla si normalne robotu cez tyzden s volnymi vikendami
to musis ty vediet, ci sa ti to oplati tam ist. akoze peniaze navyse potesia, ale treba pocitat s tym, ze za cely vikend neuvidis rodinu. skor by som hladala nieco pocas tyzdna. mladsi ma kolko?
@zankapetro mladsi ma 2 roky
@julka828 to by sa ti nepodarilo nejak vybavit, aby ho tiez vzali do skolky? ked moj chodil do skolky, tak tam boli aj taketo mensie deti.
@zankapetro neberu vsetky skolky dvojrocne, velmi zavisi na zriadovatelovi. A ci je odplienkovane, komuniaktivne, samostatne. Takym mini je v jasliach lepsie.
Kľudne to môže byť 170e brutto, jeden víkend vychádza zhruba takto:
Základná mzda: (11,5+11,5)*4,6€= 105,8€
Príplatok za sobotu: 11,5* 1,79€ = 20,59€
Príplatok za nedeľu: 11,5*3,58€ = 41,17€
Nevieme o ktoré dni presne ide, môžeš dostať jeden z príplatkov za víkend alebo aj oba.
Okrem toho môžeš dostať príplatok za nočnú, ak budeš pracovať medzi 22 a 6 ráno.
Na okrem toho môžeš mať ešte príplatky za výkon, záleží o akú prácu ide.
Treba zvážiť aj dochádzanie, čas kedy budeš pracovať a to, že cez víkendy budeš potrebovať postrážiť deti, prípadne budeš spať aj po nočnej.
Popýtaj sa v práci ako by to bolo časovo a tiež sa dohodni s mužom na starostlivosti o deti.
@anjelicek26 ved ano, to viem, ze vsetky to takto nerobia. ale tak napadlo mi to ako mozne riesenie.
Deti a muža predsa uvidí počas týždňa. S najmenším je celý deň, so skolkarom skoro pol dňa. Muž neviem teda ako pracuje ale deti uvidí. Mne zas nevyhovuje práca počas týždňa od 9- 18:00. To kým prídem tak detom dat už len večeru okúpať a spat. To si nevidím deti. Na dočasnú situáciu to máš podľa mňa ok. Nemusis tak robiť večne len kým si neporiesite to s peniazkami.
@arriana29 ja podobne, keby bola nejaká prijateľná práca cez víkend len hned beriem, nemusím víkendy. Nič nevybavíš, bud prší alebo je všade ľudí milion (kúpaliská, hrady a tak) Radšej by som robila víkend a cez týždeň si užívala život, dá sa ísť hocikde lebo všetko je otvorené, nie je všade plno ľudí a tak.
Ja by som do toho išla určite 😉
@julka828 aj ja by som do toho išla 😊
Mam znamu tiez tak chodi od roka maleho. Cez tyzden je s detmi, cez vikend ich ma muz. Peniaze sa im zidu, ze nieje o com.
@julka828 ved to skús, prinajhoršom možeš vždy odísť, ked sa ti tam páčiť nebude, muž sa postará o deti, ty budeš mať zmenu, prospeje ti to
@julka828 skus, hlavne ked vam to financne pomoze, tiez vypadnes na chvilu z domu.... Urcite lepsie ako nic, drzim palce. 👍
Dakujem vam pekne vsetkym za nazory 🙂
Všetko sa dá.... Ja takto pracujem už 5 rokov.
@julka828 ahoj..nie si nahodou z Prešova? Lebo tu beru na prácu operátora len na vikendy.. lenže firma je v zaborskom pri Prešove a blbo mi vychadzaju tam spoje tak som nenastúpila kedze nemám auto
@julka828 vyskusaj a uvidis,ci vam to nenarusi rodinny zivot. V lete by mi to vadilo,ale ide zima,nie je tolko aktivit vonku ako celodenny vylet vonku,grilovacku,kupaliska a podobne. Tak by som to skusila a uvidis. Kazda koruna sa zide a pomoze to aj detom,uziju si otca a ty si oddychnes od beznych zenskych povinnosti. Len nech sa muz plnohodnotne stara. Nieze ty budes po sichte upratovat,prat,varit.
@julka828 pravdaže, práce sa nebojim