Boli by ste s ex na jednom pracovisku?

3. jan 2024

Čaute ženy,

potrebujem poradiť, resp. asi sa vyrozprávať, lebo neviem, čo robiť. Som po výške a momentálne robím v jednej slovenskej firme, kde pracuje aj môj ex, ale na výrazne vyššej pozícii. Nesedíme spolu v jednej kancelárii, spolupracujeme na nejakých taskoch len občas, vidíme sa takmer denne, lebo veď jedna firma. Vo firme nikto nevie, že sme spolu pred cca. 2,5 rokmi chodili, vôbec o tom nehovoríme a tak sme sa dohodli, že nikto sa to ani nedozvie, čo som chcela ja.
Asi sa zamýšľate, že čo som tam šla, či nebola iná práca, len ide o to, že fakt som u nas v regione nič lepšie nenašla. Robila som chvíľu po škole v zahraničí, teraz by som sa už viac chcela adaptovať a napredovať tu, avšak v tejto práci mi dali najlepší plat, podmienky, benefity a aj pozícia mi najviac sedí zo všetkých, čo som mala, resp. kde ma prijali. CHcela som trošku iný job, ale tam ma bohužiaľ nevzali, tak som tu.

Hovorila som si, že som s tým ex v pohode, ale posledné dni nad tým viac a viac rozmýšľam, on je arogantný, povýšenecký, vyslovene nemám rada, keď sa vidíme, od novembra od kedy tam som, sme sa stihli už aj medzi 4 očami pohádať, potom zase bol vtieravý a dával mi komplimenty, volal ma do svojho kanclu a pod.

Čo by ste robili na mojom mieste?

viestta
3. jan 2024

Ty nemas problem s tym, ze je to ex ale to, ze je aky je (korunovany vol a asi preto je aj ex). Toto by mi vadilo na hocijakom cloveku. On sa nezmeni, mozes veci zmenit ty. Odist, ale zvaz, ci sa to oplati a ani tak nemas istotu, ze inde nestretnes nejakeho podobneho blbca alebo si to jeho spravanie nebudes pripustat a obrnis sa voci tomu.

egonsk
3. jan 2024

ak uz niesi v skusobnej dobe, tak si hladaj pracu inde a zatial ho ignoruj a rob tak, aby ti nik nic nevycital a potom ked si nieco lepsie najdes, tak pracovny pomer ukoncis dohodou... alebo vypovedou, podla toho ako sa dohodnes s novym zamestnavatelom.

hankab
3. jan 2024

Ignorovala by som ho a spravala sa rovnako ako ku vsetkym ostatnym kolegom/yniam. Je to 2,5 roka dozadu, predpokladam, ze ste spolu neboli 10 rokov, kedze si mladucka. Kasli nanho, venuj sa praci a nenechaj sa rozptylovat jeho spravanim sa.

kamatopo
3. jan 2024

Priamo by som sa ho opýtala či má dáky problém keď cítim z neho aroganciu. A ako ma berie. Ak ako ex a potrebuje si niečo dokazovať tak určite zmeň pravú. To lepšie nebude.

zuzitko74
3. jan 2024

Ja by som tam nerobila, hľadala by som si inú prácu.

autor
3. jan 2024

@viestta áno, samozrejme, jeho správanie po istom čase bol dôvod rozchodu. Potom po rozchode sme sa ešte parkrát vonku stretli náhodne, bol celkom normálny. V práci chodí s jednou účtarkou, ja som síce single, ale o jeho vzťahu viem, takže pre mňa je to pasé, len on sa nevie správať, raz to na mňa skúša, potom je odporný, útočný, nepozdraví sa a pod.

autor
3. jan 2024

@zuzitko74 áno, pozerám stále profesiu a pod., len ja by som túto prácu ako skúsenosť do CVčka potrebovala pre moje ďalšie plány...ach

autor
3. jan 2024

@kamatopo spýtala som sa, odpoveď bola, že však ma tam nikto nedrží...

zuzitko74
3. jan 2024

Tak záleží od toho, čo považuješ za dôležité. Iste, môžeš k tomu zaujať taký postoj, že ty sa predsa vieš správať normálne, tak prečo by si mala kvôli debilovi prísť o dobrú prácu, ktorá sa ti iste nezháňala ľahko a potrebuješ ju. Veď stačí, aby sa ON správal normálne a bude všetko v poriadku. Lenže zjavne sa on normálne správať nevie a je len na tebe, či to kvôli práci so zaťatými zubami budeš znášať, alebo ti je tvoj pokoj prednejší a radšej odídeš.

kamatopo
3. jan 2024

Tak evidentne podľa odpovedí tu niekomu funguje urazená ješitnosť🤦. Dospelý človek by sa správal inak no niekto tu není vyrovnaný s minulosťou

autor
3. jan 2024

@zuzitko74 časom si chcem nájsť niečo iné, len to nejde hneď, nemôžem si dovoliť nechať prácu a nemať príjem. Doučujem popri tom ešte angličtinu, len to mi nedáva plnohodnotný plat

zuzitko74
3. jan 2024

Mne to nemusíš vysvetľovať, pokojne tam môžeš aj zostať, ak to psychicky dávaš. Otázka však bola, čo by sme robili na tvojom mieste a ja by som teda s exom v jednej práci robiť nechcela a ešte keď sa správa tak, ako sa správa.

viestta
3. jan 2024

Ty mas problem odosobnit sa od minulosti a este vacsi s tym, ze ho nevies upratat. Keby si mu jasne ukazala, kde su hranice, tak by sa o nic nepokusal. Vykasli sa na blba, zacni pracovat na svojej sebeistote, sebevedomi a tom, ze dokazes ustrazit svoju konfortnu zonu. Potom ti ani ex, ktoreho kazdy den 5x stretnes na chodbe nebude vadit.
Uz len z toho co pises vyzeras dost nalomena, a tak si idealny typ, na ktorom si ludia podobni jemu mastia ego. Ked si na tebe nebude mastit ego tento, bude to nejaky iny.

koniarova
3. jan 2024

Ty chceš kvôli nejakému chruňovi, čo je už 2,5 roka ex odísť z práce, ktorú predpokladám potrebuješ? Čo si sa zbláznila? Veď ex je už minulosť a ani priamo nespolupracujete. Poslala by som ho to riti, keby mal nejaké komentáre a robila si svoje.

koniarova
3. jan 2024

Ex priatel, či ex manžel?

wonder13
3. jan 2024

Vydrž a nauč sa ignorovať a filtrovať veci... Všade bude nejaký magor na pracovisku. Kvôli čomu ste sa už 4x stihli pohádať ? Máš v sebe ukončený ten vzťah ?

autor
4. jan 2024

@koniarova ex priateľ

autor
4. jan 2024

@viestta áno, ja si chybu na svojej strane uvedomujem, musím na sebe viac zapracovať, lebo robota inak fajn, len teda si uvedomujem, že musím stanovovať prísnejšie hranice a byť viac odolný voči týmto prejavom