Ahojte bola som dlhodobo pn a mam obrovsky strach ist do prace keď si predstavím tie tvare a aki budu zvedavi a zase sa tvarit sebavedomo kedze pracujem s ludmi, aj som si poplakala dnes doma, neviem co mam robit. Nemam inu pracu nemozem si dovolit odist zostala by som bez prijmu
Skus si povedat, co take najhorsie sa mi moze stat. Ked nejde o zivot, ide o... Vacsina ludi je v pohode a ti ostatni ti nestoja za "mírku dýmu". Nema zmysel krenkovat sa dopredu. Nicomu to nepomoze. Nakoniec veci nebyvaju take zle, ako si ich dopredu predstavujeme.
@buberova asi mate pravdu pretoze davnejsie ked som bola tiez chora a vratila som sa po tyzdni tak po jednom dni to opadlo zo mna ale teraz je to už viac ako mesiac a uprimne povedane mne bolo doma tak dobre, vsimla som si ze som nebola taká nervozna na všetko okolo ako ked chodim do roboty
@madeincssr ďakujem
Neboj nemáš sa čoho báť. Možno budú nakoniec radi, že si sa vrátila.
@bloger snáď máš pravdu dakujem velmi pekne
No ja som bola doma vyse polroka a dokonca s psychiatrickou diagnozou, tak si vies predstavit s akou stisnutou ritou som tam sla ja 😂 a este viac mi pridalo ked som sa dozvedela ze par osob tam zo mna uz stihli spravit pred inymi ludmi uplneho psychopata 🤷♀️😁 ale to su vsetko veci, ktore ta nastastie nemusia vobec trapit, lebo ty sama vies aka si a reci vzdy budu, tak hore hlavu a vykroc tam hlavne s usmevom, nech tych, ktori si budu o tebe za chrbtom sepkat aj je*ne 😁😜
To má asi veľa ľudí..hlavne taký ľudia čo im práca nejde tak ako by chceli a očakávajú iný. Alebo si jednoducho neveria,všetko intenzívne prežívajú..zažila som.
toto mavam pravidelne po pnke, mam uzkosti a placem, ale ja mam aj dvovod tu nechut, zrejme ta tam nieco trapi
Ja som a týmto problém nemával nikdy, práveže do práce som sa tešil, že uvidím znovu staré známe ksichty. Teraz už pracujem len vo virtuálnom svete, takže po PN sa môžem tešiť už len na vysvietené online statusy kolegov.
@madeincssr Mírku dýmu? 🤔 Hovorí sa nestoja za fajku dymu.Fajku mieru fajčili Indiáni.Fajka sa povie po česky dýmka.Keď už tak dýmku míru. Ako ti z toho vyšlo toto 😉 Mierka dymu.😁
Zienky presne ako pisete,to je kolektív a banda plná ohováracov,vyzvedacov,uz medzi dverami pocujem to ich "no vitaj"
Ja si neustále opakujem že chodím do práce kvôli peniazom - kvôli tomu aby som sa mala lepšie. Na ľudí tam zvysoka kašlem, nechodím na žiadne akcie, ani v práci neostavam o sekundu dlhšie. Som prvá ktorá z práce odchadza kým ostatní sa medzi sebou ešte naruzivo rozprávaju ja už sedim spokojná v aute. A to mám dobrú prácu, ale nie som spoločensky typ a ženský kolektív je proste nič moc
@rozkvet1 Bože ako presne si to opísala, to čo cítim. Ďakujem. Je to tak ja som taká istá. Interakcia s nimi sa mi priam až hnusi a niekedy si pýtam sama náročnejšiu robotu mimo haly aby som sa s nimi nemusela baviť
Povieš čo chces nenechaj sa spovedať.To asi všade je tak no vitaj čo oddýchla si si?😆vieš koľko sme mali toho veľa....držím palce
Presne žienky...alebo už si zdravá? A čo ti bolo?
A kto sa pyta? Ty si moja obvodná? A mas hotovo👍
@opica_skorica mam tak zvedavu nadriadenu to je same a aké si mala lieky ako casto si brala a toto si davaj a toto neber. O tyzden idem so svojou mamou k lekárke ako doprovod,už vidim ako sa pyta a čo je s mamou atd. Neviem sa akoby branit skoro vzdy vsetko poviem, viem sa ohradit iba keď sa skutočne nas..riem
Moja kolegyna prisla po roku 😄 Neboj, kazde halo trva len 3 dni a potom pride novd halo. Drz sa 💪
Nemusis sa branit, ale povedz si, ze ten prvy den, dva budes drzat bobrika mlcania.
Na co je jej vediet, ake lieky beries? Robis v lekarni?
@opica_skorica nie nerobim. Jednoducho ona má pocit že ked sme jedno oddelenie ze mame zdielat každý prd.
Ja sa aj snazim tak stroho, že ahojte alebo dobre rano a viac sa nebavim ja vôbec nezačínam konverzácie iba čo sa týka prace. Ale nemozem jednoducho neodpovedat alebo tak...
Nie si povinná odpovedať. Máš právo na svoje súkromie. Do takýchto vecí ju vôbec nič nie je. Opýtaj sa či nechce aj zdravotnú kartu.
Vidis. To je cesta. Jak by mna nas.ala otazkami ohladom cohokolvek, do coho ju vuesco, tak by si vypocula, ze dnes na velkej dva kusy, ale nie obvyklej hnedej, ale take do oranzova, daco neni s kostolnym poriadkom, ved h. Ma byt hnede. A ake ma ona? Uff, farbu, tvar, pocty, konzistenciu, ze ma to zaujima. Niekedy pomoze zrkadlovo.
Ale teraz vazne:
Ked sa otazka netyka prace, nie si povinna odpovedat. Snad nemas noz na krku, ci?
@bloger ona jej povie, ze chce, ze vecer sa nudí, tak si bude listovat chorobopis🫣🧐
@opica_skorica ale jasne rozumiem ti len keď príde ona tak nabehne na oddelenie a ahojte..ja že ahoj..no čo ako ti je alebo podobne tak mám byť ticho? Ja stroho poviem že dobre..nedávno začala že a koľko rokov má mama a má niekoho? Vravím má 60, je vdova. Dosť. Ona pokračovala ďalej.. neviem to stopnut asi preto si tu vylievam srdce
Ved to ano, odpovedz, ale nie na vsetko.
Iba to, co chces ty, aby vedela. Na ostatne je tu obvodna alebo farar.
Tiez som to zazila. Malo asertivity ti sposobi, ze ty budes trpiet, zozierat sa. Bud viac asertivna.
Vygugli si to.
https://mreferaty.aktuality.sk/asertivita/refer...
Ked popracujes na asertivite, budes spokojnejsia a nenechas sa vtiahnut do jej manipulatorskych otazok, ktore sa prace netykaju.
Moj ma taktiku, ze ked nechce odpovedat, povie protiotazku:
Ako sa mas/citis? On: a ty ako?
Samoztejme, ze toto v praci pouziva. Doma mi povie, ako mu je a casto sa zamyslim nad tym, aka vynikajuca je jeho taktika.
@opica_skorica dobrá taktika asi sa o to minimalne pokúsim pretoze vydržať tam 7,5hodiny je masaker, uz teraz sa neviem dockat piatka
Možno to vôbec nebude také zlé 🙂