Dobrý deň, v júni sme mali s manželom svadbu. Bývame u svokry. Máme zdedený dom, ktorý však treba opraviť. Požičku nám nechcú dať, pretože manžel má živnosť , a nemá ju ani rok. Ja mám zmluvu v práci od Júla. Mojá práca ma však nebaví, je monotonna sedáva, výplata na zaplakanie. Navyše mám koli nej aj zdravotné problémy. Rozmýšľala som nad kurzom maserky , žeby som si otvorila salon, čo vy nato? Išli by ste do toho? Salon planujem otvorit v menšom meste, kde žiaden nieje. Sestra ktorá tam býva tvrdí, žeby ma uživil, lebo počula o kope ľudí, ktorí by zašli na masáž, len nie je kde. Poraďte mi, prosím:/, neviem čo mám robiť, kde si nájst normálnu prácu, a ako sa dostať z bludného kruhu von.
nechápem ako čo? salon? koěko ti treba peňazí na jednu izbu a masážne kreslo?
tak si sprav ten kurz maserky a setri si. Len tak zbla otvarat salon, o ktorom ani nevies, ci bude prosperovat je trochu neiste. Navyse, ked nemate ziadne finacne rezervy.
mame rezervy ale nepostacujuce na opravu domu
myslím si, že každý kto ide podnikať mevie či to bdue prosperovať,alebo nie.. možte aj vy pridat svoje skusensoti aku mate pracu vy a ako to funguje u vas ja som totižto ešte madá.. a nemám tolke skusenosti
@dajana40 keďže budete potrebovať pôžičku na opravu domu, tak by si rozhodne nemala odchádzať z terajšej práce, lebo budeš potrebovať preukázať trvalé pracovné miesto, inak ti pôžičku banka nemusí dať. Jednoducho zatni zuby a uvedom si, že potrebuješ peniaze. A čo sa týka toho masážeho salónu, veď ten si môžeš zariadiť aj u vás doma a masírovať po večeroch. Ak ti to pôjde dobre, ľudia budú mať o takúto službu záujem a vybuduješ si klientelu, tak potom môžeš uvažovať o tom, že odídeš z terajšej práce.
jasné to je najmenej, ale ak má niekto udá je to iný problém.. No v podstate pri mojej výplate ide pomaly o preplacanie nie zarobenie preto si pytam radu :/
@dajana40 Pozri sa - univerzálnu radu ti nedá nikto, lebo začiatok podnikania je stále spojený s rizikom že to nemusí výjsť a skrachuješ.
Ano, to viem, myslela som, či stým nmáte skúsenosti alebo niečo podobné..
Nevyhoda masazi je ta, ze ak si aj napriklad das inzerat ze ponukas masaz tak ti budu volat nechutni chlapi ktori pod masazou chapu sexualne sluzby. Uplne vazne. Kamoska s tym zacala, kupila si aj prenosne masazne lehatko a velmi rychlo s tymto druhom "zarobku"skoncila...
Svokor masiruje uz asi 25 rokov. 23 rokov to robil popri robote kde mával 2 dní ranné dva dni nočné. Na začiatku mával za mesiac jedného zákazníka. Mal spravenu miestnosť všetko... a to je pri Bratislave .. teraz je to už o inom uz ma svoju klientelu všetko ale je to ťažké. Nemá cenník ako v BA cize pol hodina 45 eur ale za smiešnu cenu ale klientelu má. Dosť toho obetovali ako rodina. Keď chceš podnikať tak s niečím v čom si dobrá a vzdelaná. Ja takisto by som si mohla otvoriť gastronomicku prevazdku ale nejdem do toho pretože viem, ze to nevynasa a ľudia ti už koľkokrát nedajú peniaze za nejakú službu. Môj pohľad na Tvoju situáciu je, ze skús pretrpiet troska terajšiu situáciu a zostaň v práci aby si vedela niečo vydokladovat. Skús po večeroch aspoň niečo vyrábať a potom predávať. Nemôžeš čakať od podnikania , ze začneš a budeš milionarka. Na podnikanie potreebujes aj peniaze. Mesačne náklady , plachty, oleje , vodu elektrinu ..... je toho dosť . Rozmysli si to radšej bez sa do toho pustis.
dakujem konečne za normálnu radu, pretrpiet pretrpím, ale ako som spomínala mám z tehj sedavej práce aj zdrav.problémy/mala som zápal. sedaceho nervu/, bolesti sa zase začali ozývať. Vzdelaná niesom v ničom, čo by my vynášalo:( baví ma kontak s ľuďmi, a to masírovanie bol vždy moj sen. Neviem sa proste z tej finančnej situácie vymotať. Neviem kde a ako si privyrábať, to je to:/
@dajana40 ak mas cas a moznosti tak kurz si urcite sprav.
Zistis ci by ta to bavilo az ked to trosku vyskusas. Ak v tom meste nie je ziaden maser tak urcite do toho chod. 5-6 masazi denne po nejakom case budes mat aj keby si nebola najlepsia na svete a po 8-10e za pol hodku...si zrataj kolko by ta vysiel najom miestnosti (nie nacierno...to sa neoplati riskovat) a ci by to bolo ziskove a ci by ti to ako zarobok stacilo. Kamoska masiruje a je ich v malom meste cela kopa ale ma svoju klientelu a dari sa jej...teraz robi popri praci (oficialne) podla smeny v praci si dava klientov. Nie je ziadna pravda ze budu volat nejaki uchylaci, ona robi 15rokov a nemala jedinu taku skusenost. Moze sa stat ale to sa stane aj na zastavke mhd ze natrafis na uchyla ktory si bude mysliet ze za to ze mas suknu, opatky a si namalovana ze si ochotna si to tam s nim rozdat za zastavkou. Su vselijaki medzi nami. Povies nie a mas vybavene. Poznam holku co "masirovala" takymto sposobom ale ani sa tym extra netajila a mala zase svoju klientelu...pani co chceli eroticke sluzby a nie masaz. To sa ti vyprofiluje. Zisti si ceny najmov a pre zaciatok ak nemas male.deti by som ja osobne robila po praci. Inzerat, reklamna tabula, najskor znami a postupne mas klientov. Najlepsie blizko tvojho byvania aby si mohla byt flexibilna. A neskor mozes odist z prace a robit len to. Je fajn si tam doplnit nejake veci na predaj...zastupovanie nejakej znacky...aby ti to trosku hybalo biznis aj ked je mimo sezona masazi. Aj to zistis casom co by bolo suvisiace a ludia by chceli. Najlepsie zacat teraz, masaze maju pauzu v lete. Takze kym si spravis kurz a trosku sa rozbehnes mozes este chytit sezonu. Nenechaj sa odradit ak ta to laka, vzdy sa zide ked budes mat nieco v rukach, remeslo... Kamoska zostala necakane sama s malym dietatom a bez prace...mala kurz na gelove nechty aj ju to bavilo tak to oprasila a najskor kamoskam po veceroch zacala robit a potom oficialne a dari sa jej. Pomohlo jej to ze nieco vedela robit.
@dajana40 No dovoľ! Vraj ďakujem konečne za normálnu radu. A my ostatní sme ti radili zle? Ja osobne som ti radila niečo podobné ako žena, ktorej si poďakovala, tak čo urážaš druhých ľudí 😠
@dajana40 skús to urobiť tak, že si urobíš najprv kurz masérky. A popri práci začneš masírovať. Zakúpiš si kreslo na ktorom budeš pracovať. A keď sa Ti tak zaplní diár, že nebudeš mať čas si doma len tak v kľude sadnúť, tak potom si otvor živnosť a zamávaj svojmu zamestnávateľovi. Bez toho, aby si si nachytala nejakú klientelu sa do takéhoto podnikania nepúšťaj 😀
ivetkab dakujem, neuraz sa nikawero12, ale ty si mi neporadila, len si ma odradila a skritizovala
ešte mám problém stym kurzom taký, že kurz sa prevádzkuje len v čase od -do13 hodiny čo nieje možné robit popri práci, bud ju ukončiť, a risknut t,o, alebo neviem:( Kurz si plánujem robiť v Prešove, a tam tento kurz podla infa na nete ponukaju len spomínaní:/
ak by ta masirovanie bavi, sprav si kurz, ale neotvaraj hned zivnost, skus najjprv masirovat rodinnych prislusnikkov, kamaratov znamych, potom skus nejaky welness na vypomoc ak budes dobra coskoro budes mat vlastnu klientelu a otvor si salon az potom resp zivnost...podobnym stylom sla na to aj moja mama .....
@dajana40 Ja som ti neporadila? ...Najskôr sa nauč čítať s porozumením.
no ja na tvojom mieste predtym nez necham povodne zamestnanie si zistim ako a co to znamena ak by som si otvorila tu prevadzku kde budem mat priestory ( budem chodit ku klientom alebo budu oni ku mne?), potom ake su s tym spojene naklady, zistit ako a co na uradoch nie je to sranda staci jeden papier ze zabudnes a hned pokuta ak v tom nevies chodit pozistuj dopredu. ono kurz maserky neznamena ze budes maserka, nehnevaj sa ale je to velmi riskantne ist k takej maserke ja osobne by som nesla bala by som sa ale nezname na to ze ta odhovaram. ak by si bola nezamestnana tak po nejakom case mozes dostat nenavratny financny prispevok na otvorenie zovnosti + urad prace ti preplati aj kurz len musis zistovat a co sa olati prave tebe. risk je zisk ale aj nemusi byt vzdy ides do rizika a jasne ze ti to nebude vynasat hned mozno budes aj v strate ale zas rozmyslat cely zivot nad tym co by bolo keby...
aspon kurz, hoc by som nemusela mat hned živnost,,,som ale nastvana, pretože som v situacii kde bud alebo. bud sa pohnem necham pracu a urobim kurz alebo newiem... kurz sa robi en v doobedných hodinách,,,bibistec, teraz ludia fičia na kurzoch , koěko más kozmetičiek, kaderničiek, aj maséov, čo majú iba kurz...
Som maser ale toto cele zle
Na kurzistov mam svoj nazor no nie pekny kedze mam svoje dovody.
tvoj nazor je tvoj nazor zuzu, natalym ja chcm čítat aj nevýhody ale len od ľudí, čo mjú stymto podnikaním skusenosti
Si si ista, ze budes vladat masirovat, ked mas zdravotne problemy zo sedavej prace?
Podla mna sa taky maser namaka riadne, ja mam rada silnu masas 🙂
Oprava - masaž
Co na to manžel?
Ked je kurz doobeda, vezmi si dovolenku alebo v najhorsom pripade neplatene volno. Preco by si musela hned davat vypoved? Stratila by si vela casu a penazi od vypovede do rozbehnutia biznisu.
@dajana40
Najprb musis mat nasersky kurz ktory nieco stoji...kupit vybavenie,lehatko,oleje,nabytok,vybavit komplet miestnost,potrebne povolenia,hygienu atd atd...az potom mozes zacat co potvrva mozno 2-3mesiace...
Aby sa to vratili incesticie musis mat za mesiac niekolko desiatok klientov...co tiez potrva mizno aj rok...koniec koncov ak si zvazis pre a proti je to na tebe...o zdravotnych tazkostiach by ti mohli maserky tiez porozpravat...cely den makat rukami...
@dajana40 nemate peniaze na prerobenie domu, pozicku vam nechcu dat, vyplatu mas na zaplakanie, z coho to chces zaplatit?