Benefity za očkovanie a zvyšovanie platov

knihomolka2
26. aug 2021

Ahojte, dnes sa nas HR manazer na meetingu pytal, ci nahodou nevieme, ci:
1. v inych firmach davali ludom benefity za ockovanie a ak ano, tak ake (niekde vraj davaju dva dni volna)
2. o ake percento sa v inych firmach chystaju zvysovat na buduci rok platy (chce to vediet kvoli tomu, ked sa bude vyjednavat zvysovanie platov).
Ak mozte, dali by ste mi vediet? Dala by som mu zoznam. Mozte aj do sukromnej spravy.
Dakujem pekne

miriam11
26. aug 2021

@knihomolka2 viem o firme, ktorá k platu dala bonus 50 eur za očkovanie, zaviedla lotériu s 5 vyhrami do výšky 250 eur. Po vyhlásení týchto benefitov sa počet ockovanych nezmenil. Takže je to na dve veci, na h... a na nič. Takéto firmy testujú inteligenciu svojich zamestnancov? Alebo presne potom vedia kto je očkovaní, kto nieje? ... Firmu menovať nebudem.

knihomolka2
autor
26. aug 2021

@miriam11 ja nehodnotim, ci je to spravne alebo nie, ani moj HR manazer, tieto veci chce vediet nas zahranicny majitel

kulumulu123
26. aug 2021

Tak táto debata ma vážne zaujíma idem si zaliať čaj 😊

pribinak
26. aug 2021

@knihomolka2 tiež poznám firmu, kde je za očkovanie bonus 2 dni volno k dovolenke.

buberova
26. aug 2021

U nás je to tak že dochádzkový bonus dostane ten kto si v ten mesiac nezobral paragraf.. výnimka je že paragraf na očkovanie tento dochádzkový bonus nenaruší

knihomolka2
autor
26. aug 2021

@buberova ano, to mame aj my

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vroni
26. aug 2021

Bacha na bonus. Nesmie byť definovaný ako bonus za zaočkovanie, lebo to je diskriminácia (ľudí s kontraindikáciou, vysokou hladinou protilátok ale aj už zaockovanych, napríklad). Minule to rozoberali nejakí právnici. U nás žiadne bonusy za očkovanie nie sú.

knihomolka2
autor
26. aug 2021

@vroni dakujem, poviem manazerovi

zuvelyn
26. aug 2021

By ma zaujimalo ze na akej pozicii pracujes, ze sa ta HR manazer nieco take pytal. Pracujem v HR a nikdy v zivote sa taketo veci nerozoberali so zamestnancami je to maximlane neprofesionalne, aj komunikacie vrami HR teamu sa nesu v internom duchu, HR komunita je dostatocne velka, aby si jednotlive firmy zdielali ( a aj si zdielaju) informacie medzi sebou priamo (tie informacie ktore politika firmy dovoli)

knihomolka2
autor
26. aug 2021

@zuvelyn robim tu len od aprila, sme firma z 1000 ludmi. Ja sice na HR oddelenie nepatrim, ale chodim na ich meetingy a neviem, co sa v ramci HR komunikacie povazuje za normalne alebo nie.

nafka0483
26. aug 2021

@zuvelyn Tiez som velmi prekvapena, ze zahranicny majitel chce vediet aka je situaciu v konkurencnych firmach a preto zada poziadavku HR manazerovi a HR manazer vo firme s 1000 ludmi sa to pyta nejakeho "radoveho" zamestnanca (bez urazky, len pises ze nepatris pod HR, cize neviem nakolko si ty relevantny clovek aby si nieco take zistovala) aby sa popytal medzi znamymi ako to maju ine firmy.

Ako pises, HR oddelenia maju svoje komunity, maju prilezitosti a moznosti na zdielanie takychto informacie, ktore mozu a chcu poskytnut, alebo si navzajom vymenit, cize fakt som zaskocena takou otazkou.

Za seba odpoviem, ze zamestnavatel neriesi ziadne bonusy, benefity, loterie a pod. Riadi sa platnymi nariadeniami vlady a RUVZ a podla toho nas instruuje. Vyzyva na opatrnost v zaujme vlastneho zdravia, odporuca radsej pracu z domu ak nie je nevyhnutne prist do kancelarie (v case najvacsej krizy sme mali pracu z domu nariadenu), teraz je to na nasom zvazeni. A to je vsetko.