Baví vás práca v kuchyni?

arianna25
28. jún 2022

Ahoj žienky, zvažujem prácu v kuchyni - v škole. Ešte síce neviem či by som sa ujala, kamarátka mi povedala že to dám. Zaujímal by ma názor tých z vás, ktoré ste v rôznej kuchyni, čo vás viedlo k takému zamestnaniu, či je to váš odbor, či je to váš koníček, alebo je to len zamestnanie. Ďakujem pekný deň 😊

vifoncitta
28. jún 2022

Pracovala som v kuchyni v Nemecku viac ako pol roka...vôbec ma to tam nebavilo 🙄

pukina
28. jún 2022

@arianna25 v skolskej kuchyni toho moc nenavymyslas, ak hladas teda pracu v ktorej by si sa "nasla", tam sa vari podla presnych postupov a noriem, nemozu si dovolit improvizovat a zdokonalovat jedlo, ak myslis na to 🤷🏻‍♀️ ale ak potrebujes nadobudnut prax, tak to moze byt startovacia ciara.

tenerifka
28. jún 2022

Mam svoju restauraciu, v kuchyni som cca 10% casu(mame perfektneho kuchara, ale niektore "moderne" veci pripravujem ja), a obsluhujem ako casnicka z 90% casu. Bavi ma to neskutocne, ale je to asi trosku ine, ako v skolskej jedalni, robim na seba a nikho nad sebou nemam, veci si robim podla seba. Kazdopadne by si mohla vyskusat, prinajhorsom odides, ak to nebude to "tvoje"

eni0307
28. jún 2022

@arianna25 Ja som robila v školskej kuchyni cca. pol roka. Bola to absolventská prax keď som ukončila štúdium, lebo som vyučená kuchárka a úrad práce ma poslal tam robiť. Mne sa tam strašne páčilo. Víkendy máš voľné a keď sú prázdniny, tak tiež.
Určite má táto práca výhody aj nevýhody, ale to všade.

arianna25
autor
28. jún 2022

@vifoncitta stalo sa aj mne že som sa zamestnala niekde kde ma to vôbec nebavilo - bol to obchod a pokladňa ok, ale dokladat regály hrôza pre mňa. Odišla som po mesiaci. A v kuchyni som bola asi 3x v živote na zaskok. Len či dlhodobejšie by to bolo v norme, to neviem.

arianna25
autor
28. jún 2022

@pukina napadlo mi, že mať prax do budúcna je super

arianna25
autor
28. jún 2022

@tenerifka áno veď práve, ako čašníčka mám prax, to má bavilo niekoľko rokov. Aj teraz by som šla na rajon kľudne, len pracovná doba nepustí. Mám skolkara. V reštike s vypomohla v kuchyni, ale dokopy možno 3x.

arianna25
autor
28. jún 2022

@eni0307 áno pracovná doba je ideálna. A ty aj rada varíš, a pohybujes sa rada v kuchyni? A momentálne pracuješ v tomto odbore?
Ja totiž v kuchyni doma trávim čas tak normálne ako každá žena, tak normal. V práci som zatiaľ pripravovala len rýchle občerstvenie asi rok a bolo to dávno.
Myslím že keď je dobrá partia tak je veselo a všetko klape. Ja by som bola pomocná sila. Áno zrejme by to bol riad a prípravy surovín a to by mi nevadilo, len či to nie je monotónna práca. Inak práce sa nebojím.

lilinka126
28. jún 2022

@arianna25 ja som vyštudovana v odbore počas školy sme pracovali v školskej jedálni a vieš čo? Keď budeš mat dobrú partiu tak to nie je zle. No stereotyp to trochu je ale to v každej práci, ráno chystanie, na obed riad a poobede nejake upratovanie a bum ho domov, ale zas pracovná doma je super, plat som etabulkovy ale všetko oficiálne, prázdniny , stala práca, vieš aj kávu vypiť … ak by som už nerobila niečo iné a mala takúto ponuku brala by som ju… kamoske dovolili si dokonca každý deň má 20minut odbehnúť aby odviezla deti do školy… lebo nemá kto ich ráno vodiť … a aj keby sa ti nepáčilo… veď skúsiť to môžeš… a keby tá to nechytili tak odídeš … ale neprišiel mi to taký záhul ako v klasickej restike… tam to je viac stresové

mamadievcatiek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilinka126
29. jún 2022

@mamadievcatiek ako to vsetko zavisi od skoly, ale podla mna by to mohla skusit. Ako u nas je tazko zohnat pracu, region kde sa biju ludia o ponuky a plat? kamoska robi za pasom, za 400 a druha robi predavacku v malom obchode za 2,5 na hodinu.. bohuzial inej prace niet.. a ver mi ze hladali ale clovek vezme co pride lebo u nas tych prilezitosti nie je vela.. ale praca v kuchyni je nárocna, nehovorim ze je to med lizat, nechem to nijak obhajovat ani nic.. ale skusila by som to.. nic zato neda.. aj keby odrobila len mesiac, pride vyplata a mozno aj ina pracovna ponuka, lepsie ako sediet doma zadarmo, samozrejme ak by bola vyhodnejsia ponuka treba to zvazit.. varit pre kvantum deti samozrejme znamena, velke mnozstvo vsetkeho, vela cistenia(zeleniny), vela umyvania(riadov, tazkých hrncov) vela upratovania.. ale v niektorých skolach upratuju upratovacky jedalen, ja by som na skusku asi isla..