Barman/barista

filipjohns
4. dec 2024

Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať ako nabehnúť na prácu Barmana/Baristu. Chcem túto prácu robiť len nemám na to žiadne skúsenosti a už som obvolal viaceré prevádzky a proste zoberú človeka len s praxou. Neviem čo mám robiť :/.

veronika_sk000
4. dec 2024

mas nejaky kurz urobeny?

nattka123
4. dec 2024

@filipjohns asi by som začala nejakým kurzom. Ale tak urcite sa nájde prevádzka,kde súrne niekoho hľadajú a budú ochotní zaucit.

domak2
4. dec 2024

Tak barman a barista sú dve dosť rozdielne veci. Ak tu prácu chceš naozaj robiť, tak začni ako čašník a nazbieraj skúsenosti, sprav si kurzy atď.
Alebo tam teda nabehni 😅

iriska13
4. dec 2024

@filipjohns na barmana existuje kurz, po uspešnom ukončení dostaneš certifikat😉

mistymay33
4. dec 2024

odporučam začať ako časník. Naber skusenosti, pozri ako to v kaviarni/bare chodí a potom si chod urobiť kurzy. Ak nemáš o základné znalosti, ako by si chcel/a robiť kávy alebo drinky?

melanta
5. dec 2024

Áno, barman a barista je pozícia, kde zoberú človeka s praxou. Tí ľudia začínajú ako čašníci. Máš kurzy? Alebo na základe čoho usudzuješ, že ty tú prax nepotrebuješ a ty nemusíš začať na nižšej pozícii? Takže ako radia vyššie, choď robiť čašníka, tých je nedostatok, tak bez praxe získaš job. Potom si urob kurz baristu a ak budeš šikovný, môžeš ísť vyššie.