Bakalársky titul z jazyka

1rybka1
9. mar 2014

Ahojte, mam Bc titul z jazyka (AJ, ucitelstvo). Rozhodla som sa nepokracovat hned na Mgr, nakolko mam teraz dobru pracu, nijak nesuvisi s tym,co mam vystudovane. Avsak do buducna by ma zaujimali 2 veci:
1) ak by som chcela predsa len o par rokov ucit, bude to iba s Bc. titulom mozne, napr. v jazykovych skolach? ( normalne viem,ze je treba aj Mgr.preto sa pytam na jazykovky)
2) je stanovena lehota do ktorej musim pokracovat v Mgr. stupni? viem,ze niekedy to tak bolo,ze ak mal clovek uz titul Bc,tak si musel Mgr dorobit asi najneskor do 2 alebo 3 rokov, ale teraz to neviem nikde najst.

maria1989
9. mar 2014

@1rybka1 to prvé neviem, druhé sa spýtaj priamo vo svojej škole 😉

saimaa
9. mar 2014

Videla som v jazykových školách učiť všelikoho, aj ludí s bc.titulom, to bolo pred pár rokmi, ale vacsinou mali v životopise popísané nejaké stáže v zahraničí a tak....Ktovie, ako to bude za pár rokov, teraz je tých magistrov a doktorov toľko...hoci to nemusí až tak veľa hovoriť o vedomostiach...
Hľadala som v našom stud.poriadku a tiež som nenašla, do kolko rokov po skončení treba nastúpiť....
Musím to ešte popozerať, nedá mi to.
A chodila si na UK?

1rybka1
autor
9. mar 2014

@saimaa ahoj, nie ja som chodila na UMB, ale nebola som vobec spokojna s tou skolou... ak by som sa vsak rozhodla pokracovat, tak len v BA uz,ale to len ak by mi to v praci nakoniec neslo...

janinah
9. mar 2014

@1rybka1 si presne ako moja dcéra,tiež chce školu po Bc. prerušiť,s čím ja ako matka vôbec nesúhlasím,ale viem,že je to jej život a budem musieť to rešpektovať..nesúhlasím z praktických dôvodov,teraz ju ešte môžme finančne podporiť,ktovie ako to bude s prácou nás rodičov o pár rokov /sme z východu/ a samozrejme lepšie študovať teraz ako potom už príp. s rodinou,s dieťaťom...a ako uchádzačka o prácu v škole bude mať samozrejme menšiu šancu ako Mgr.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1rybka1
autor
10. mar 2014

@janinah ahoj, a preco chce skolu prerusit? ona ma tiez ucitelstvo? ...no ja mam zase ten problem,ze na studium som si zarabala sama, rodicia na to nemaju, a mna to uz aj preto nebavilo, ze stale co som zarobila,to islo do skoly a uz potrebujeme davat peniaze s priatelom do byvania...

mamainprogress
10. mar 2014

Ja som urobila tak ako ty, po BC som mala pauzu 5 rokov, teraz koncim Mgr. Studujem AJ v Brne, Masarykova univerzita. Pokial viem tak limit na roky po ukonceni prveho stupna nebol.

janinah
10. mar 2014

@1rybka1 má učiteľstvo dvoch jazykov ,ale ona chce ísť do sveta na rok-dva,to je taký typ,že ani "len" s Bc. sa nestratí,no ale rozumu má dosť,tak ja by som chcela,aby školu dokončila ..no uvidíme...

1rybka1
autor
25. mar 2014

Ahojte, stale skumam,co dalej a napadlo mi, ze by som si predsa len Mgr dokoncila,ale externe, iba anglictinu...potrebovala by som radu nejakej ucitelky,kt. sa vyzna, ako by to bolo v pripade, ze budem mat Mgr ucitelstvo z AJ, ale druhy predmet budem mat iba Bc (z mojej povodnej kombinacie 2 predmetov si necham iba anglinu,lebo to druhe sa externe studovat neda 😒 ) budem kvalifikovana ucitelka po Mgr, alebo nie?

micusa2222
1. mar 2023

@1rybka1 na jazykovej škole bez problémov, myslím súkromnej, v štátnej,určite nie...ledaže by mali nedostatok pedagógov.