Bachar - prijímacie konanie a práca

rado1998
4. jan 2024

Dobrý deň, nakoľko sa chystám zmeniť prácu a videl som ponuku na väzenského dozorcu, tak mi napadlo opýtať sa či to odporúčate alebo nie.. máte s touto prácou niekto skúsenosť? Alebo poznáte niekoho? 🙂

duunlo
4. jan 2024

@rado1998 pozor na to ako ta to dokaze psychicky zmenit. Predsalen budes prichadzat do kontaktu s riadnymi vymetencami a aby sa z teba nestal alkoholik alebo agresivne hovado. Take su skusenosti …

janinque
4. jan 2024

Švagor vykonáva pár rokov túto profesiu. Viem že mal celkom náročné fyzické testy, robil niekoľkohodinové psychotesty, testy z všeobecného prehľadu atď. Čistú mzdu z toho nemá bohvieakú (okolo 1000-1200EUR), plus má dosť nervy zo systému plánovania zmien, neviem presne ako to majú, ale niekedy si musia vyberať dovolenku, aj keď ju vôbec nechcú, plus ho hocikedy stiahnu do práce, lebo majú nedostatok ľudí. Závisí aj do ktorej skupiny ťa priradia, niekto chodí s väzňami na súdy, k lekárom, niekto zas celé dni trávi "hliadkovaním".

dorota57
4. jan 2024

No je to tazka práca hlavne na psychiku a malo zaplatena. Záleží tiez v ktorom ustave by si robil, s akými vaznami by si sa stretaval. Ci s tazkymi psychopatmi alebo s odsudenymi za menej zavazne delikty. Tam je to lepsue. Ja robim roky na sude zapisovatelku a ti obvinení su stále viac drzejsi, ze tym bacharom ich prácu nezávidím. Vela ich odchádza do vysluhoveho dochodku, preto zhanaju novych ludi. Kamaratkin priatel je zasahovkar, robi eskorty ako kuklac, rano skoro vstava, neskoro chodi domov, sudy casto pojednavaju neskoro poobede, ked ma sluzbu aj v noci musi ist, ked treba vaznovi urobit doprovod na pohotovost napr. Viem, ze mava problem dostat dovolenku, lebo ich je malo. Ale on si zase nevie predstavit, ze by nieco ine robil, aj ked nie vzdy je spokojny. Chlapi to asi inak vnimaju ako my zeny.

negymama
4. jan 2024

Niekomu to zmeni spravanie. Kamarat to roky robil, a vravel ze v tom prostredi zhrubol, bol surovsi , vulgarnejsi, viac pil aj mimo prace. Takze s tym potom skoncil a nasiel si "civilnejsiu" pracu.