Atmosféra v práci

6. mar 2024

Ahojte. Potrebujem sa trosku vyrozpravat. Uz zacinam byt riadne unavena a zaroven smutna z tych vztahov u nas v korporate. Vzdy ked ma clovek pocit ze si s niekym rozumie a zdoverim sa s niecim tak hned s tym bezi za manazerom pripadne to vytruby kazdemu a ja som potom za zlu. To vazne su korporaty plne falosnych ludi kde sa clovek nemoze normalne porozpravat bez toho aby ho potom kazdy ohovaral?

anjelicek26
6. mar 2024

Keď tej druhej osobe hovoríš nejaké drby o iných kolegoch ci nejaké konšpiračné ci negatívne veci,fakt sa čudujes,že to ten človek posunie ako pikosku ďalej? Stále je to kolega a nie kamarátka... Bavte sa o počasí,kvetoch, deťoch,zvieratách, ak máte potrebu na rozhovory mimo pracovných veci...

deti95060810
6. mar 2024

kolega nie je kamarát... resp. málokedy. - sú to väčšinou falošné kamarátstva.
pri probléme sa ťa nikto nezastane - každý si chráni svoju stoličku...

autor
6. mar 2024

@anjelicek26 praveze nerozsirujem klebety o kolegoch. Raz som napriklad len naznacila ze rozmyslam nad zmenou prace a hned na druhy den si ma uz manazer volal na “kobercek”. Fakt mi je z toho aki su ludia zlí smutno.

liz_lemon
6. mar 2024

asi si prilis doverciva, rozmyslanie nad zmenou prace nie je vec, co sa rozprava kolegom

ndrag
6. mar 2024

take veci sa kolegom nehovoria a ak chces karierne rast, tak si "kamky" hladaj mimo svojho open spacu...Ako pisu vyssie, kolegovia niesu kamarati, mozte sa mat radi, moze vam byt dobre, chodit spolu na obed, ale vzdy su to len kolegovia. A ked je niekto prehnane mily v praci a zavesi sa na teba, vacsinou sa z toho vykluje hnusna, toxicka osoba nakoniec. Tolko moja skusenost. Mas aspon ponaucenie do buducna.

viky173
6. mar 2024

Ano, je to tak ako pisu baby vyssie, kolegyne su kolegyne a kamartky su kamartky, netreba to miesat, pretoze nikdy nic dobre z toho nebude. Ja som bola tiez hned po skole v tomto hlupa, myslela som si, ze aku super kamaratku som si v praci nasla, zverovala som sa jej so vsetkym a nakoniec to vyuzila proti mne 😀 Dnes uz nad tym mavnem rukou, som uz davno v inej firme a s tou osobou nastastie uz vobec neprichadzam do kontaktu, ale velmi ma to poucilo do buducna. Cize v praci sa bavit len o neutralnych veciach, nic sukromne.

limoncino
6. mar 2024

Ja pracujem v korporáte a takéto niečo som nezažila. Je ale pravda, že oddelujem súkromie od práce a určite aj keby som rozmýšľala nad zmenou práce, to nepoviem kolegom. A manažér sa Ta mal spýtať čo Ťa k tomu vedie a nie ešte z Teba robiť neviem čo, asi celé zle tam

mirkaa12u
8. mar 2024

Žiaľ, v niektorých korporátoch sa faloš a ohováranie stávajú bežnou súčasťou firemnej kultúry. Je to smutné, ale pravdivé. Mnoho ľudí v takýchto prostrediach sa bojí prejaviť svoj názor alebo sa zveriť kolegom, pretože vedia, že ich slová sa obrátia proti nim.

Je dôležité si uvedomiť, že nie ste sama. Existuje mnoho ľudí, ktorí sa v korporátoch stretli s podobnými skúsenosťami. Je dôležité chrániť svoje duševné zdravie a nenechať sa touto toxicitou ovplyvniť.

Nezabudnite, že si zaslúžite pracovať v prostredí, kde sa budete cítiť komfortne a bezpečne. Nenechajte sa odradiť toxickými ľuďmi a hľadajte si prácu, ktorá vám bude prinášať radosť a uspokojenie.