Asistentka učiteľa

menasuobsadene
20. apr 2023

Dobrý deň, pracujem ako AU cez projekt. Nastúpila som 1.2021, zmluvu na dobu určitú som mala do 8.21, potom mi ju predĺžili na ďalší rok - do 8.22., tu mi predĺžili do 8.23.
Riaditeľka je podľa jej slov krytá dodatkom v kolektívnej zmluve, nemusí do 2r automaticky predĺžiť zmluvu na dobu neurčitú, plus môže zmluvu na dobu určitú predlžovať viackrát ako 2.
Mali sme poradu, vravela, že 10.5. sa bude vedieť či školy dostanú peniaze na AU na ďalší rok…
Mám 25 dni dovolenky, ktorú si podľa slov riaditeľky mám vyčerpať cez leto, druhý letný mesiac mám byt na neplatenom voľne.
Štve ma klíma školy, aj to, že sa neviem dopátrať práv AU.
Aké máte skúsenosti vy?
Budem vďačná za všetky postrehy, pekný deň 🌞

sajmonka_1216
20. apr 2023

@menasuobsadene kolektívna zmluva by mala byt prístupná aj tebe, tak si ju prečítaj a uvidis
U nás ten asistent tiež nikdy nevie na čom je, keďže jeho miesto závisí od peňazí 😕

palicka
20. apr 2023

@menasuobsadene ano, má pravdu, projektovych zamestnancov kryje KZ vyššieho stupna, môžu mat opakovane predĺženú PZ na urcito. 25 dni dovolenky je celkom Ok, predpokladám, že v škole nezačínajú čerpať dovolenky od 1.8. do 31.8. Takze podľa mna sa celkom vpraces do voľných dni

menasuobsadene
autor
20. apr 2023

@menasuobsadene ahoj, ďakujem za reakciu, peniaze zevraj budú. Ide skôr o to, že vzťahy v škole sú hrozne. Riaditeľka si chce dosadiť “svojich” AU, nepáči sa mi to. Roky som robila na menezerskych pozíciách, prácu AU mám teraz, je to fajn, keď mám malé dieťa. Vykoľajila ma dedinskost a skostnatelost na škole, vedela aj cítila som to, ale že to dôjde až sem som vážne nečakala. Rodičia/deti/ucitelia a doteraz aj riaditelka boli spokojni. Divam sa na to vzhladom na spatne skusenosti. Uz len predlzovanie zmluvy kazdy rok, nestalost a neistota. Mali by byt odbory pre AU, lebo je s nami nakladane ako s handrami. ;)

kacena4
20. apr 2023

neplatene urcite nie, to si musis platit odvody, ak je prekazka na strane zamestnavatela mas narok na mzdu napr. 70% ak ti nevie dat pracu cez leto, mozes byt v skole alebo pracu z domu. drz sa (neviem ake podmienky su cez projekt)

palicka
20. apr 2023

@kacena4 tak či tak už s tým tento rok nič neurobíte, prihlášky sa dávali do 22.3. Uvidíte, ako sa vyvinie situácia ohľadne kvalifikovanosti a zariadite sa.

sajmonka_1216
20. apr 2023

@kacena4 inak u nás dostáva asistent zmluvu len do konca júna, práve kvôli tomu, že cez leto nie je pre neho robota..to ale nebolo cez projekt

kacena4
20. apr 2023

@sajmonka_1216 toto je protizakonne pedagogicky zamestananec by mal by prijimany na skolsky rok t.j. do augusta

kacena4
20. apr 2023

@palicka ake prihlasky?

palicka
20. apr 2023

@kacena4 na strednú školu. Pomaturitné štúdium sa deje na strednej škole

palicka
20. apr 2023

@sajmonka_1216 tak sa porušuje zákon. Je to rovnako pedagogicky zamestnanec ako ucitel, chráni ich vyhláška, kde pracovný pomer s pedagogickým zamestnancom môže sa dohodnúť najmenej na 1 skolsky rok, teda do 31.8. Dokonca pokial by nastupoval napr. 3.decembra 2022, tak mu musí pracovný pomer trvať do 31.8.2024, aby bol dodržaný najmenej 1 školsky rok. Jedine, že je na zastupovanie.

palicka
20. apr 2023

@kacena4 prepáčte, preplo mi diskusie. Patrilo to do pomaturitného štúdia na SŠ