Asistenti učiteľa cez projekt

15. sep 2023

Dobrý deň. Ak sú tu asistentky učiteľa cez projekt, ako máte pracovnú dobu?
My zase počúvame, že sme cez projekt, teda nemôžeme odchádzať pol hodinu po poslednej hodine ako ostatní učitelia.
Som veľmi vďačná za svoju prácu, ale stále to označenie, že "vy ste cez projekt a preto..." ma už nebaví.

kacena4
15. sep 2023

včera som mala akurát školenie ohľadom legislatívy vysvetľovali nám tam, že formulka "asistenta cez projekt" v zakone neexistuje. ak si podpisovala zmluvu so školou si klasický pedagogický zamestnanec školy ako ostatni a tým pádom sa na teba vzťahujú také isté pravidlá ako na ostatných pedagogických zamestnancov v danej škole. ak s tým má problém vedenie treba od nich žiadať aby vám ukázali zákon ktorý hovorí niečo iné. a nedat sa

zuzanockamt
15. sep 2023

@kacena4 Prečo potom štvrťročné správy a mesačnú dochádzku posielajú do mpc/nivamu? Peniaze na nich idú z projektu,nie?

kacena4
15. sep 2023

@zuzanockamt aby sa kontrolovalo financovanie, ale zo zakonom a pracovnych podmienkach to nema nic spoločne staci si naštudovať zakon o pedagogickych zamestnancoch a vies co mozes a co nie, su tam tvoje prava a povinnosti zamestnanca voci zamestnavatelovi. toto co pises len zamestnavatel muei dokladovat kedze financie nejdu z jeho vrecka. u nas ma cez projekt rovnake prava ako aj ostatni pedag. zamestnanci

zuzanockamt
15. sep 2023

@kacena4 A u nás, ale sú školy, kde projektoví majú inú prac.dobu.

ankare
15. sep 2023

@zuzanockamt projektovi majú dlhšiu prac. dobu?

zuzanockamt
15. sep 2023

@ankare To ja netuším, u nás nie.

asia83
15. sep 2023

Kde môžu učitelia odchádzať pol hodinu po poslednej hodine? To by ma zaujímalo. U nás určite nie. Polhodinu po akej hodine? Poslednej konkrétneho učiteľa? Takže keď mám 4 hodiny, môžem odísť o 11:50? Fíha, naozaj by som chcela zažiť takú školu.

miskajerry
15. sep 2023

Veru, kdeže polhodinu po poslednej hodine, 6,5 hodín na pracovisku.

mogaa
15. sep 2023

musí výsť pracovný fond...

namornicka
15. sep 2023

Autorka, riad sa svojou pracovnou zmluvou a legislativou. Neries ako vas “oznacuju” a co pocuvate. Clovek sa toho narozprava a napocuva 😀

kaktusik007
15. sep 2023

@asia83
@miskajerry
@mogaa je to o vedeni skoly. Ako pedagogicky zamestnanec mas mat pri plnom uvazku 23 hodin priamej cinnosti s detmi - cize mas svoj rozvrh a ano, ak mas 4 hodiny, odchadzas potom domov. Lebo druhy den mas zase 6 hodin a odchadzas po siestej vyucovacej hodine.

letfenixa
15. sep 2023

@kaktusik007 je to na dohode riaditeľa so zástupcami zamestnancov.