Asistent vychovávateľa - pracovné zaradenie

jomaha
28. mar 2023

Chcem sa opýtať,či má niekto skúsenosť podobnú mne a čo s ňou robil. Nastúpila som pracovať do špeciálnej školy ako asistent vychovávateľa a robila si vzdelanie. Potom som robila asistenta učiteľa. Prijali nové kolegyne, ktoré dali učiť.
Už mám ukončené vzdelanie a učím. Jedná sa teraz o to,kto dostane zmluvu učiteľa natrvalo. Mám právo ja, keď som tam dlhšie, hoci som dosiahla vzdelanie neskôr,ale prax mám dlhšiu.ĎAKUJEM PEKNE

273
28. mar 2023

@jomaha závisí to od veľa faktorov, častokrát výška vzdelania, vek a pod.
prax býva málokedy rozhodujúci faktor

januska12323
28. mar 2023

Na to žiadne právo nie je, dajú zmluvu komu uznajú za vhodné.

euka210
28. mar 2023

@jomaha podla toho, ako mas zmluvu urobenu. V skolstve sa tusim zmluva predlzuje a moze 1 alebo max.2x...potom uz musi dat TPP alebo vyhazov...ale to bolo pred 4r, neviem ci to stale plati.

belasy_motylik
28. mar 2023

Nikto v tomto prípade nemá prednostné právo, rozhoduje zamestnávateľ, dĺžka zamestnania, prax, ani nič iné nie sú rozhodujúce faktory.

jomaha
autor
15. apr 2023

ĎAKUJEM za vyjadrenie... cmuk

palicka
15. apr 2023

@jomaha na pracovne miesto neexistuje nárok. Riaditeľ školy ako zamestnávateľ sa rozhodne, kto je pre ňho perspektivnejsi, kto sa lepšie uviedol, ako pracuje so žiakmi… bol by hlúpy, ak by pre nho kritériom bolo, kto tam je dlhšie. Čo sa týka zákonníka prace, pokial nie si na zastupovanie, len na klasickú dobu určitú, môžeš mat zmluvu predĺženú max 2x. Jedine, že ide o projektové miesto, a majú v kolektívnej zmluve, že dane pracovne miesto môj uzatvárať na dobu určitú opakovane podľa vyhlásených projektových výziev

viera77
15. apr 2023

Si zamestnaná cez projekt POP II? Alebo si kmeňový zamestnanec školy? Nemáš žiadnu istotu ponúknutia zmluvy na neurčito. Rozhodnutie dať ti zmluvu na neurčito urobí tvoj nadriadený, s tým nič neurobíš.