Chcem sa opýtať,či má niekto skúsenosť podobnú mne a čo s ňou robil. Nastúpila som pracovať do špeciálnej školy ako asistent vychovávateľa a robila si vzdelanie. Potom som robila asistenta učiteľa. Prijali nové kolegyne, ktoré dali učiť.
Už mám ukončené vzdelanie a učím. Jedná sa teraz o to,kto dostane zmluvu učiteľa natrvalo. Mám právo ja, keď som tam dlhšie, hoci som dosiahla vzdelanie neskôr,ale prax mám dlhšiu.ĎAKUJEM PEKNE
Na to žiadne právo nie je, dajú zmluvu komu uznajú za vhodné.
Nikto v tomto prípade nemá prednostné právo, rozhoduje zamestnávateľ, dĺžka zamestnania, prax, ani nič iné nie sú rozhodujúce faktory.
ĎAKUJEM za vyjadrenie... cmuk
@jomaha na pracovne miesto neexistuje nárok. Riaditeľ školy ako zamestnávateľ sa rozhodne, kto je pre ňho perspektivnejsi, kto sa lepšie uviedol, ako pracuje so žiakmi… bol by hlúpy, ak by pre nho kritériom bolo, kto tam je dlhšie. Čo sa týka zákonníka prace, pokial nie si na zastupovanie, len na klasickú dobu určitú, môžeš mat zmluvu predĺženú max 2x. Jedine, že ide o projektové miesto, a majú v kolektívnej zmluve, že dane pracovne miesto môj uzatvárať na dobu určitú opakovane podľa vyhlásených projektových výziev
Si zamestnaná cez projekt POP II? Alebo si kmeňový zamestnanec školy? Nemáš žiadnu istotu ponúknutia zmluvy na neurčito. Rozhodnutie dať ti zmluvu na neurčito urobí tvoj nadriadený, s tým nič neurobíš.
@jomaha závisí to od veľa faktorov, častokrát výška vzdelania, vek a pod.
prax býva málokedy rozhodujúci faktor