Prosím pracuje niekto ako AU v Materskej škole? Ja pracujem pre jedno dieťa adhd ktoré je len do 12 hod uvazok mi dali ale 36, 5 hodiny čomu nerozumiem ako tam má byt? A keď chyba dieťa kvôli chorobe tak čo potom lebo mám v zmluve, že pedagogicky asistent pre deti so Švvp
Dakujem
@luccija tomu rozumiem ale koľko tam mám byt keď dieťa je len od rana do 12
Budeš tak aby ti tie hodiny sedeli bez ohľadu na to či to konkrétne dieťa prišlo alebo nie. Primárne pomáhaš jemu, ak tam nie je robíš čo ti nakáže učiteľ.
@januska12323 ja tomu chápem ale chcem vedieť koľko je zo zákona ten čas našla som v ms 28 hodín prac. činnosť je to tak ? To znamená od rana do koľkej .. toto má zaujima
@miruschka9 treba rozlišovať základný úväzok - ten je v mš 28 šesťdesiatminútových hodín. A pracovná doba - tá je v školstve 37,5 hod. Takže ak vaša mš nemá stanovenú možnosť vykonávať časť ostatných prác aj v domácom prostredí, musíš byť na pracovisku 37,5 hod./týždenne, čo je 7,5 hodiny denne bez zarátania obedovej prestávky
@miruschka9 zalezi ako mas smeny...od 6:30 13, 7-13:30, poobedne asi nebudes mat.Ved sa pytaj riaditelky...
u nás, ked bola asistentka dieťaťa so švvp, tak mala úväzok len na 4 hodiny denne, lebo aj to dieťa tak chodilo... ked mali plánované liečenie napr. na mesiac, tak tá asistentka šla k niekomu inému zatiaľ
@veronika3110 ďakujem a mala normálne cely uvazok ?
@jajo1 ďakujem v zmluve mám 36,5 hod a vraj tam mám byt 5,5 hod denne
@miruschka9 u nás úväzok asistentky 36,5 h znamenal byť na pracovisku 7 h a 15 min. Kočka chodila od 8.00 do 15.15. Dieťa bolo len do11.30. Následne ju zástupkyňa poslala k inému problémovemu dieťaťu, ktoré nemalo asistenta. Ak vypadla učiteľka, normálne suplovala poobednú smenu.
Dokonca sa od nej vyžadovali denné písomné reporty o dieťati, ktorému robila asistentku a večer min. polhodinove telefonaty s rodičmi.
@rakywanda ďakujem za info ale ja poobede nebudem lebo som sa dohodla s riaditeľkou nakoľko mám malé dieťa tak uvidím
@miruschka9 u nas pomaha ucitelke ci tam dieta je ci nie...