Asistent učiteľa/vychovávateľ

klasis_
18. okt 2021

Ahojte,dalsi rok by som si chcela urobit externe pedagogické minimum na strednej skole (este zvažujem kde, kedze u nas v LM ani v okoli nie je taka moznost) - a tak sa chcem spytat ci sa po tomto štúdiu da pracovat aj ako asistent učiteľa a ak ano,tak ci je tu niekto kto by vedel porovnat tieto dve prace asistent/vychovavateľ tj. plusy - mínusy. Viem,ze do skolky sa da ist tiez,ale zvažujem vsetky moznosti a zisťujem co a ako.
Tiez rozmyslam nad VŠ v RK (pri nas blizko) nad predškolskou a elementárnou pedagogikou,ale kedze mam 1,5 r. syna bojim sa ako by som to zvladla, netusim ako casto by som bola v skole kolko casu by mi to zaberalo tak, aby som stíhala aj maleho aj domacnost.
Ďakujem 🙏🏻❤️

kacena4
18. okt 2021

ahojko kedze mas male dieta lepsi je asistent pedagoga ktory ma pracovnu dobu ako ucitel t.j. doobeda vychovavatel ma pracu poobede casto aj do 17-18tej (kvoli vyzdvihovaniu dietata zo skolky, uceniu sa s nim zo skoly...) asistent je lahsia praca nakolko "len" pomahas dietatu pocas vyucovania - dolezite je mat pedagogicku skolu a aku taku skusenost aspon teoreticku s poruchami ucenia a inymi diagnozami s ktorymi deti chodia do beznej skoly (autista, DMO, sluchove, zrakove postihnutie...) aby si si nim vedela pracovat. ako vychovavatel si musis robit pripravy na den co budes s detmi robit

klasis_
autor
18. okt 2021

@kacena4 ahoj dakujem krasne☺️☺️
No ja som myslela ze vychovavateľ chodi na obed ci to je tam cely den od rana az do podvečera? Asi to ma kazda skola inak ci?

poopsie
18. okt 2021

@klasis_ ako vychovávateľka mám mám nástup najskorej o 10.25,ak nerátam rannú dužinu, to musím byť 6.30 v škole a beriem deti... Záleží od úväzku, od mesta, od školy 🤷‍♀️vždy radšej zoberú bez vš =lacnejšia pracovná sila.... Asistent učiteľa je asistent učiteľa, nie dieťaťa je to projektové miesto.. Možno o rok už nebude 🤷‍♀️

kacena4
18. okt 2021

@poopsie asisten nie je len na projekt ministerstvo schvaluje tiez ludi, my mame 3 bez projektu

klasis_
autor
20. okt 2021

Dievcata a nahodou neviete,ze uz aj ked by som sla na tu VS ,ci sa da aspon popri tom uz pracovat ako ucitelka v skolke, vychovavatelka alebo ten asistent po nejakom 2-3 roky skoly?