Dobrý večer, je tu nejaky pedagóg? Chcela by som sa spýtať akú vysokú školu musím mať (aspoň Bc.) Aby som mohla byť asistentka učiteľa? Môžem mať školu s akýmkoľvek titulom napr. Ing; PhDr; a urobím si pedagogické minimum aby som mohla učiť? Ďakujem
@kaktusik007 ďakujem
@peti_2005 nivam ma na stranke vsetky tieto info 😊 upravoval sa celkovo zakon o vzdelavani, ktory zahrna aj inkluziu a jej clenov.
Pokial mas bc neucitelskeho a urobis si pedagogicke minimum na strednej skole, bc ti je nanic a nik ho nebude brat do uvahy pri plate. Na "pedagogicke minimum" z vysokej skoly (rozumej DPS ) mas narok az ako mgr. Vtedy by si ako asistent mala narok na vyssi plat.
celkove info na asistenta ti staci stredna pedag. skola ak si dirobis pedag. bc. mas o kategoriu vyssi plat. odporucam toto je to hoci o rok dlhsie ale napr. specialna pedag. na vs je jednoduchsia a trefnejsia ako pedag. min.
možnosti je viacej:
1. stredná pedagogická škola
2. hocijaká VŠ (stačí stupeň bakalár, môžeš mať aj magister/inžinier, ale plat Ti to nezvýši) a k tomu si dorobíš doplňujúce pedagogické minimum
3. pedagogická VŠ - stačí bakalár, nič nemusíš dopĺňať
4. sociálna práca VŠ - tam takisto už nič nemusíš dopĺňať
je možné sú ešte aj iné možnosti, tieto ma teraz napadli, ale pozri si priamo vyhlášku č. 1/2023 o kvalifikačných predpokladoch a tam v prílohe to máš všetko uvedené
@peti_2005 musis mat pedagogicke vzdelanie - aky odbor na VS to uz je na Tebe. Moze to byt predprimarne, specialna.... cokolvek ;)