Dobrý večer, mám strednú školu s maturitou. Koľko by som prosím zarobila ako asistent učiteľa na základnej škole? Ďakujem.
@ivett311 ani nahodou. tarifa 4 zacina na 938 brutto a plus roky zapocitanej praxe. Do toho zacinajucemu patri pocas adaptacneho priplatok zacinajuceho zamestnanca (to je nieco tesne pod tisickou) a potom ide do 5 triedy, co je 1.038,50 eur.
@kaktusik007 ďakujem a je tam podmienka urobiť si pedagogické minimum?
samozrejme. Bez pedagogickeho vzdelania nemozes vychovavat deti. Ale pri prvom zamestnani v skolstve mas moznost - zacat do 2 rokov odkedy vznikol pracovny pomer a musis to skoncit do 4 rokov odkedy ti ten pracovny pomer vznikol.
ak mas strednu skolu s maturitou, mas dve moznosti -- bud pojdes na VS pedagogickeho smeru a skoncis Bc - studium trva 3 roky, alebo pojdes na strednu pedagogicku skolu - ta trva 2 roky. Ak budes mat Bc., tak potom stupnes do 6tky triedy -- cize plat 1.161 eur. Plus mas moznost spravit si inovacne vzdelavania - za 50hodinovy rozsah mas 3% k platu, max 12%. Cize po 4 rokoch od nastupu vies zarabat 1.300 brutto -- ale teda musis pre to aj nieco realne urobit.
@kaktusik007 Mám obchodnú akadémiu, robila som 10 rokov regionálnu manažérku, plat som mala skoro tri krát taký, ako ponúkajú tu ALE! Som totálne vyhoretá, toto by ma asi aj bavilo s deťmi. Sama mám dieťa, ktoré chodí ešte do škôlky, čiže prázdniny a voľné víkendy by sa mi veru hodili na najbližšie roky. A peniaze nie sú všetko, muž zarobí perfektne. Takže asi na tú výšku by som išla. Len či by ma prijali, mám 36 rokov. Skúsim si o tom naštudovať teda niečo, na začiatok asi pošlem životopis, že či ma vôbec daná škola osloví. Ak áno, budem to brať ako znamenie ísť týmto smerom. Ďakujem ti krásne.
Smelo do toho! 36 je nič! To dáš s prehľadom. Máš už iste životne skúsenosti, odstup. Vzdelanie sa doplniť dá, cit a srdiečko, nadšenie musí mať človek v sebe…
ja som sekla korporatom po styridsiatke, a teraz mam 45 a som v druhaku ;)
Cca 850€ v hrubom