Asistent učiteľa - plat

zinulka
4. máj 2023

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať na plat asistenta učiteľa. Mám vysokoškolské vzdelanie, nie je pedagogického smeru.
Aká by tam bola výška platu v hrubom? Ďakujem za odpoveď

moncs28
4. máj 2023

@zinulka ak nemáš pedagogické vzdelanie, musíš si ho doplniť absolvovaním DPŠ. Platy sú max do výšky Bakalárskeho stupňa.

palicka
4. máj 2023

@zinulka nekvalifikovaná, do úvahy by sa ti brala len stredná skola. Zacinajuca bez adaptacneho, bola by si zaradená v PT 4, teda začínala by si 837,50 v hrubom. Ako začínajúcej by ti patril príplatok začínajúceho, čo je 6% z platovej tarify

ninka30
5. máj 2023

@palicka Ahoj, vidím že sa vyznáš v téme platov učiteľov a asistentov. Prosím ťa, vedela by si povedať aký plat ako asistent by som mohla mať, keď mám vysokoškolské vzdelanie -učiteľstvo všeobecnovzdelávacích predmetov . Zatiaľ som ešte naučila, ale od septembra by som chcela začať, ako asistent.
Ďakujem 🙂

palicka
5. máj 2023

@ninka30 pri asistentovi je jedno, či máš Bc. alebo docenturu, strop je 1. stupen VŠ. Ako zacinajuca by si bola v 5PT, plus príplatok začínajúceho, teda tých 6%, po ukončení adaptacneho ako samostatný PA v 6PT. Toto je pre asistenta strop. Asistenti neatestuju. Pokial Ta zaujima konkrétna suma, základ v 5 je 927€ v hrubom

ninka30
6. máj 2023

@palicka Ďakujem krásne 🙂

kika0612
18. aug 2023

@palicka Ahoj, ja by som sa tiež chcela spýtať na plat ako asistent učiteľa a aj na plat vychovávateľa. Mám Bc. na pedagogickej fakulte odbor predškolská a elementárna pedagogika. Prax nemám neučila som ešte nikde ale od septembra by som chcela a rozmýšľam nad asistentom alebo vychovávateľom.
Ďakujem za odpoveď