Asistent učiteľa na základnej škole

ria36
8. jan 2023

Ahojte,
som pozvaná na pohovor na ZŠ na túto pracovnú pozíciu ,plný úväzok, máte niekto nejaké skúsenosti s takouto prácou?
Približný plat,prác.doba, náplň práce a podobne?
V inzeráte sa nič z toho neuvádza, akurát viem,že si musím do 2 rokov urobiť pedagogické minimum, keďže mám maturitu z gymnázia a nadstavbu z obchodnej akadémie.
Vopred ďakujem za akékoľvek info.

mogaa
8. jan 2023

plat tabulkový, ten najnižší, prac.doba môže byť rôzna u nás 7:30-13:30 a občas zastupovanie v družine...ale môže to byť rôzne

ria36
autor
8. jan 2023

@mogaa Ďakujem a náplň práce okrem asistovania žiakovi?A cez školské prázdniny sa čerpá dovolenka?

luccija
8. jan 2023

@ria36 hlavne sa pýtaj koľkým deťom budeš asistent moja kamarátka chodila z triedy do triedy rôzne ročníky.Plus dozor na chodbe, družina nechcem byť zlá, ale často asistent supluje všetkých a všetko.

ria36
autor
8. jan 2023

@luccija Ďakujem určite sa spýtam na pohovore a prosím ťa bola respektíve je tvoja kamarátka spokojná s touto prácou?

luccija
8. jan 2023

@ria36 z tejto školy odišla s v druhej je spokojná.Tam vypomáha 2 deťom a robí jej to radosť v prvej to bol chaos veľa záleží od školy, vedenia

euka210
8. jan 2023

@ria36 ano, treba si urobit pedag.minimum. Plat nie vela. Mas na starosti cca 2-3 ziakov na skole s poruchami ucenia a pomahas im pocas hodin. Dostanes kedy kde mas byt. Bud si na 1.stupni alebo na 2. pri ziakoch. Dozor ako ucitelia. Suplujes ked chyba ucitel. Mozu dat aj do druziny zastupovat, ale u nas zastupuju skor ucitelia. Dovolenka, budes mat v zmluve, 7 alebo 9t ako ucitelia. Ked budes mat malo, budes chodit aj v juli do skoly. Zastupovanim si nazbieras hodiny. A normalne narok na P 7+7.

ria36
autor
8. jan 2023

@euka210 Ďakujem a možno hlúpa otázka čo robí asistent v júli v škole počas neprítomnosti žiakov?A to zastupovanie učiteľa znamená že vyučujes celú triedu namiesto učiteľa aj keď nemáš žiadne pedagogické vzdelanie ani skúsenosti s takouto prácou?

panelacikova
8. jan 2023

@ria36 nechápem, ako ťa v súčasnosti mohli pozvať na pracovný pohovor na túto pozíciu bez akéhokoľvek pedagogického vzdelania?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sheila121
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
benit
8. jan 2023

@sheila121
@panelacikova asi je autorka z bratislavy, tam do skolstva za ten plat nechce ist nikto. Baby z vychodu maju paeddr a su radi, ak mozu robit asistenta vobec. Tam je to lukrativny flek.

euka210
8. jan 2023

@panelacikova lebo je to bezne, ze tak robia...staci im pedag.minimum alebo len ze si ho najblizsiu jesen zacne robit. Mne s vs ucitelstvom rovno povedali, ze mam prilis vysoke vzdelanie, im treba ss s minimom, lebo peniaze...a tabulky nepustia v skolstve.
Na inu skolu ma zobrali a plat podla kvalifikacie.

ria36
autor
8. jan 2023

@sheila121 Do dvoch rokov je podmienkou začať študovať pedagogické minimum.

euka210
8. jan 2023

@ria36 ano, znama robi u nas v skole, robi si pedag.minimum, je pri ziakovi v synovej triede a ked im chyba triedna ucitelka sj, tak zastupuje a uci celu triedu...realne...pokial ucitel neda pokyny co s nimi prebrat, tak maju volnu hodinu. Ani ja ako ucitelka ked som mala ist na taku matiku zastupovat, tak nevies system ako uci ucitel, mozes s nimi len nieco opakovat.
Na 1.stupni je s nimi vsetky hodiny...tam ale nieco aj urobia...nieco dat pisat, citat, pocitat zvladne kazdy clovek.
Inak ked mas gymko, tak vseobecny prehlad a vedomosti na zvladnutie zastupovania na ZS mas.
A v lete? ...upratujes a upratujes, pomahas nejakemu ucitelovi, robi sa inventura, v kniznici.
Pred vianocami asistentky pomahali robit na chodbach vyzdobu...ja sla o 15h po syna a oni tam tak 2 dni poobede makali.
Pred cca 4r tam boli tusim 3 ked som hladala pracu, teraz podla webu ich je na skole min. 6. Nie velka skola, 2 triedy v rocniku.

panelacikova
9. jan 2023

@euka210 tak neviem, ja mám VŠ a vyslovene podmienkou môjho posledného a teda súčasného zamestnávateľa bola už hotová VŠ. tiež robím asistentku. už roky...

panelacikova
9. jan 2023

@euka210 a už vôbec si neviem predstaviť, ako taký človek plnohodnotne zastúpi učiteľa? možno v malých obciach to tak robia, lebo je to bežná vec, ale normálne sa to nerobí, to už musí fakt "horieť", aby človek bez vzdelania odučil hodinu... napokon, je to nevýhodné aj pre toho asistenta. za doslova smiešny plat (má ho nižší, než učiteľ) má na starosti zrazu nie 1, 2 alebo 3 v triede, ale 30... plus učivo, plus disciplína... no nič moc 🙂