Ahojte, chcela by som sa opýtať, či sa tu nájdu asistentky učiteľa, ktorým bol pridelený agresívny žiak. Vlastne ani neviem ako naformulovať otázku, ale ide o to, že mi bol takýto žiak pridelený. Okrem neho mám na starosti ešte pár deti, s ktorými sa dá úžasne pracovať a keby mám na starosti iba tie, tak by to bola pre mňa práca snov. Avšak keď idem na hodinu k tomu jednému žiakovi, tak mávam neskutočný stres. Za týchto prvých pár dní školy som si s ním už zažila dosť stresujúce situácie. Nechcem popisovať nič konkrétne, aby tu nikto nenašiel zhodu, ale na rovinu poviem, že keby mám v jeho triede svoje dieťa, tak ho okamžite beriem preč. Je mi strašne smutno z toho, kam až integrácia/začleňovanie zašlo. Viem, že to môže fungovať. Sama som sa o tom presvedčila pri ostatných deťoch, ktorým asistujem. Avšak mali by tam byť nastavené hranice, najmä pri poruchách správania. Najviac mi je ľúto ostatných detí v triede. Naozaj veľmi zle sa na to pozerá.
Posledné dni mávam v práci hrozne stiahnutý žalúdok, ledva niečo zjem. Bývam hrozne vystresovaná. Priznám sa, že už som si doma aj párkrát poplakala. V noci sa často budím a celkovo sa psychicky necítim komfortne. Tak by som sa chcela opýtať asistentiek, ktoré to zažili, či je tento stav normálny a musím si len zvyknúť/obrniť sa. Dá sa vôbec takéto dieťa zvládať dlhodobo? Zvažujem totiž výpoveď, ale na druhú stranu je mi veľmi ľúto tej práce. Veľmi rada si nechám poradiť, lebo už sama neviem. Ďakujem
@kacena4 ďakujem za ponuku ip ❤️. Myslím, že sa ti ozvem.
Strach ako taký ja z neho nemám (teda, že by mi fyzicky ublížil). Ja mám skôr strach z tej konkrétnej situácie (že čo zase vyvedie a čo budem riešiť) a z tej zodpovednosti. Je tam totiž ďalších 17 detí, ktoré s ním už mali zopár stretov.
tak niečo podobné mala dcéra v triede 9 rokov...
celá šťastná že už s nimi nemusí byť v triede.... mali takýchto troch neovládateľných chlapcov... keď im preplo tak nie že len deťom pľuli medzi chlieb a mali to ako obrovskú zábavu, ale škrtili aj spolužiakov... to je tá integrácia....😉
@deti95060810 toto je naozaj strašné. Vy ako rodičia ste museli byť hrozne nešťastní z takej situácie, ale verte, že rovnako zle sa na to pozerá aj nám (z druhej strany).
Ako som písala, za mňa integrácia áno, ale odtiaľ potiaľ. Najmä čo sa týka porúch správania by to malo byť vyriešené inak, lebo toto neprospieva nikomu. Ja chcem naozaj veriť tomu, že časom sa to pohne tým správnym smerom.
Súhlasím a držím ti prsty. To co sa u nás deje to ma ďaleko od integrácie nebodaj od inklúzie. Ale u nás je asi možné všetko. Aj v jednej triede 6 rôznych diagnóz bez asistenta.
u nás sa nepohlo... za 9 rokov.
riad. povedal že on s tými deťmi nemôže nič. Sedeli vzadu . Asistentka bola jedna na niekoľko tried.
Najlepšie bolo že jedného žiaka sa bála aj triedna...povedala že keď má taký ten "správny" deň tak lietali v triede stoličky... ešte kým sú deti malé tak ešte ako tak, ale potom na druhom stupni - katastrofa.
Neviem poradit ako riesit situacie, nie som ucitel v danej triede. Co mozes spravit. Poradit sa s triednym ucitelom, narovinu povedat co ta trapi, kludne priznaj ako sa citis. Mal by ti vediet poradit. Ak nevie, obrat sa na vychovneho poradcu/psychologa/specialneho pedagoga. Daju ti navody ako s dietatom pracovat. Tu ti ich nik neda, nepozname dieta. Je uplne v poriadku, ze si s nim nevies dat rady. Je to narocne a vycerpavajuce. A nie, nie vsetky deti " sa hodia na integraciu". Nie vsetkym detom je odporucena. Avsak to po tyzdni skoly nie je mozne zhodnotit. Mozno s nim len zatial neviete pracovat. Skola spolupracuje aj s poradnou, ktora integraciu odporucila a casom je mozne ju prehodnotit. Avsak naozaj treba najskor zamakat.
Musia byt presne nastavene pravidla aby si ty, ziak aj ostatni vedeli presne co sa stane ked urobi nieco. Musis mat podporu vedenia skoly. Musi to byt jasne, vecne. Ziadne citove dojaky, velmi racionalne: ked urobis X, tak nasledok je Y. Nie je to o tom kto ma koho rad, je to jasny system nasledkov. Tak, aby si ty aj deti aj ucitelia aj dotycny ziak boli v bezpeci a kazdy si mohol robit svoju pracu. Odporucam sadnut si so zastupkynou alebo inou nadriadenou/kolegynou a prejst si jasne pravidla. Musis mat podporu kolegov.
kludne mi nalis do ip podrobnosti skusim poradit. pracovala som s takym dietatom aj sme riesili co dakej s rodixom, skolou... vsetko zavisi od dg. a nie nikdy som nemala strach, vyflusnuta z neho ano