Asistent učiteľa

evica1111
8. jan 2023

Dobry den, pracujem ako asistent ucitela v specialnej skole od septembra. Nemam pedagogicke vzdelanie, takze si chcem spravit "nadstavbu" pomaturitne studium na Strednej pedagogickej skole externe. Odporucaju skolu v Bratislave na Bullovej alebo na Bieloruskej. Chcem sa spytat ake(z coho) su tam talentovky a ci tam nahodou niekto ide poslat prihlasku v z okolia Bytče alebo ZA tento rok. Dakujem za odpovede

luccija
8. jan 2023

@evica1111 máš to na stránke Bullovej pedagogickej.Hudba, spev, myslím, že aj pohybové veci, skúšali dievčatá z básniciek a podobne Bieloruská je súkromná platíš si a nad veľa vecami prižmúria oči detto paneurópska na jednej sa platilo 130 na druhej 150 eur mesačne.

evica1111
autor
8. jan 2023

@luccija Aha..dakujem pekne🙂aj teraz citam, ze na Bieloruskej sa nerobia prijimacky.

kacena4
8. jan 2023

z vlastnej skusenosti ti povem ze studovat bc. specialnu pedagogiku je lahsie ako nadstavbu na strednej. aspon ja to tak vnimam, menej prednasok, uciva, skusok a hlavne studujes v odbore a po skonceni si vo vyssej platovej triede

evica1111
autor
8. jan 2023

@kacena4 Aha, dakujem za postreh. Ja som este len v zaciatkoch. Vsetko je pre mna nove. Zvolila som zatial tuto cestu, lebo musim dokoncit vzdelanie do 4 rokov od nastupu do prace. Uvidim, ci to vobec dam ( 2 deti, praca, skola)🙂.A vek. Mam uz 40!! Ak budem zvladat urcite pojdem studovat dalej. Mozem sa spytat, kde si studovala?

kacena4
8. jan 2023

@evica1111 v ba UK

euka210
8. jan 2023

@evica1111 no tiez mi to pride ako hlupost strednu pegecku pre asistenta. To je do skolky. Tam chcu vacsinou pedag.minimum ale na VS sa robi 2r studium. Alebo specialnu pedagogiku, len externe to tusim predlzili Bc z 3 na 4r co znama robila. A vsetko externe sa plati.

jani90
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzi75
11. sep 2024

Ahojte, je tu niekto, kto si robil 2ročné štúdium 7670N pedagogický asistent (pomaturitné kvalifikačné štúdium) a má to štúdium už ukončené? Mala by som zopár otázok. Ďakujem krásne

mili1
1. dec 2024

Ahojte. Prosim poradte mi. Mam ukonceny 3.stupen VS studia PhDr.socialna praca . Chcela by som pracovat v skole ako asistent ucitela pripadne ucitel. Ake vzdelanie si urobit. DPS na strednej skole alebo na VS ? Co je pre mna lepsie a menej narocnejaie ? Dakujem

lubkavargova1
1. dec 2024

@mili1 tak 3. stupen na VS je PhD, nie PhDr...ale ak mas Mgr v odbore socialna praca, tak si podla zakona kvalifikovana na pedagogikeho asistenta. A rovno aj na odborneho zamestnanca soiálneho pedagoga. Odporucam ist tym smerom...ako PA budes dievca pre vsetko a za smiesny plat...netreba ti ziadne ine vzdelanie. Riaditelia a zriadovatel velmi rad odrbava, ale to nie je pravda, zakon nepusti. Treba si ho nastudovat a hned kazdy vie "co a ako". Ak by si sa rozhodla predsa len ist tym smerom, ze "studovat", existuj aj NIVAM, robia kvaifikacne kurzy a nebudes sa trapit na VS alebo na pegecke...

lubkavargova1
1. dec 2024

@mili1 To PhDr ti podla toho kedy si ho urobila vie sa zaratat ako 1. atestacia, ale tiez len pri OZ...atestacie na PA este ani ministerstvo nema paru co a ako robit...oni celkovo na ministerstve nevedia nic, ale to je na dlhe a dlhe a dlhe a dlhe vyjednavanie a papierovacky s ministerstvo....to cloveku o tych 20-30 eur k vyplate nestoji za tu buzeraciu co robia. Jednou rukou daju a druhou rovno vezmu na nejakych nezmysloch

anika
1. dec 2024

@mili1 absolvent soc.prace moze robit pedagogickeho asistenta bez dalsieho dpš

mili1
7. dec 2024

@anika tomyslite vazne? A preco mi na skole povedali ze potrebujem DPS? Vdaka
@lubkavargova1 dakujem za odpoved
Mam PhDr. Socialnu pracu aj Mgr socialnu pracu. Ked by som chcela pracovat ako ucitel ? Co je to NIVAM? a OZ? Vdaka

mili1
7. dec 2024

@anika PhDr mam ukoncene minuly rok.

anika
8. dec 2024

@mili1 urcite nie na asistenta ucitela, to uz splnas

anika
8. dec 2024

@mili1 na ucitela uz dpš potrebujes, ale to by si sa uplatnila na strednej pedag. - soc.strednej, dpš robia mnohe skoly- ucm, umb, ruzomberok napr

lubkavargova1
8. dec 2024

@mili1 myslim to vazne, velmi dobre poznam legislativu a zakon o pedagogickych a odbornych zamestnancoch...len vela riaditelov jednoducho vam to nepovie ..alebo zavadza cielene a klame....v skolstve sa vela klame...na to si zvykajte....ja som 3 roky bojovala, ze ako moze byt asistentka so zakladnym vzdelanim a vobec si nerobila ziadnu inu skolu...ani maturita nic a inu kolegynku so vzdelanim a kvalifikaciou vydrbali len preto lebo tamta bola z komunity MRK...
DPS potrebujete ak by ste isli robit priamo ucitelku a povedzme si pravdu na socialnej praci nas ani neucia ako pracovat v MS s detmi, nevieme pisat plany, ani co su to standardy a tak celkovo ako funguje skolstvo....a preto je dobre dorobit si DPS hoci 2 roky a ste kvalifikovana automaticky na ucitelku do MS...
NIVAM..to si dajte do goole vyhodi vam a oni robia rozne kvalifikacne a aj rozne ine skolenia, zdarma...minimalne sa plati a mate rozne certifikatiky a skolenia, online a viete viac ako na sklach ucia. A vsetko sa vam zaratava do portfolia ak si zacnete vytvarat na atestacie....teraz tak zrychla neviem ich internetovu adresu.

anika
8. dec 2024

@mili1 pozri si vyhlasku 173/2024 o kvalifikacnych predpokladoch