Anglicko - vstupné papiere potrebné pre prácu v UK

27. dec 2023

Ahojte , prosím Vás je tu niekto kto vie info alebo momentálne žije v anglickú ? Ide o to že chceme odísť do anglicka s manželom a synom . Chcem sa spýtať či mi viete bližšie povedať aký je postup aby získal prácu tam . Viem že je potrebné víza ale aj nejaký kód / číslo pre zamestnávateľa aby mohol robiť . Ďakujem veľmi pekne za každú odpveď

autor
27. dec 2023

Pripadne mi viete odporučiť nejakú agentúru čo na starosti Slovákov ?

abbey1
27. dec 2023

Po Brexite dostaneš ako cudzinec prácu len veľmi ťažko. Musí to byť špecializovaná práca, sú konkrétne vypísané na stránke Governmentu. Čiže ak nemáte čo špecifické ponúknuť zamestnávateľovi v UK, legálne získať prácu je šanca mizivá.
Už je preč doba, keď si prišla do UK a našla si pracu ako pomocná sila, či niekde vo fabrike.
Všetky podmienky nájdeš na stránke. Máš to tam podrobne vysvetlené.

syslik81
27. dec 2023
syslik81
27. dec 2023

btw pises o muzovi aby on mal pracu a co ty? aj keby neakym zazrakom viza ziskal ty nemas automaticky s nim .. stale by si tu bola len turista a len na 6m

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
27. dec 2023

@syslik81 no lebo malý má pól roka .. btw 😂
Pýtala som sa na muža , lebo chvíľku by som s malým chcela byt ešte doma logicky

syslik81
27. dec 2023

nedostanes status.. on musi najst sponzora .. alebo pracu co dopredu zanho zaplati a zaruci sa .. co sa mu tazko podari ak nema specialnu klasifikaciu a anevie dobre anglicky ..

mamina7070
27. dec 2023

a este treba zvazit ze ak aj dostanes viza startis narok na rodicak na SVK a tam nedostanes nic llus za vas vsetkych platis zdravotnu starostlivost (nemas narok na bezplatnu)

dagas
27. dec 2023

Aby ste boli oprávnení na vízovú trasu kvalifikovaných pracovníkov, musíte preukázať, že:

máte pracovnú ponuku na požadovanej úrovni kvalifikácie od sponzora s licenciou od úradu Home Office (Home Office-licensed sponsor)
váš sponzor vám zaplatí príslušnú minimálnu mzdu (bežne 25 600 £ alebo aktuálnu sadzbu pre vašu konkrétnu prácu podľa toho, ktorá sadzba je vyššia)
viete hovoriť po anglicky na stredne pokročilej úrovni B1 (Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazykové znalosti).
A neviem či stačí že bude robiť len manžel..asi len na toho pol roka ale potom si tak isto budete musieť vybaviť víza čiže musíte mať nejakú kvalifikáciu.nestačí že by ste išla robiť dajme tomu čašníčku atď.