Dobrý deň!
Kto pracuje pre allianz? Bolo mi povedané že počas prvých troch mesiacoch treba hladať klientov ale potom už budem robiť s databázou je to pravda?
ROBIL NIEKTO PRE TúTO SPOLOčNOSť?
nie je to pravda, stále si budeš hľadať klientov sama
Možno raz za čas ti dajú niečo z databázy
A dodám, že to nie je práca na TPP, odmenu dostaneš len z uzavretých poistiek
tak ja neviem či je to až tak zle keď jedna z rodiny robí už roky - min. 20 rokov.
@deti95060810 na na to musíš ma schopnosti...moja kamarátka robila až do dôchodku cez 30 rokov...no už mala riadnu základňu a vtedy boli tak 2 poisťovačky v meste , kým teraz ich máme možno 70
@deti95060810 ak to niekto robí 20 rokov, tak začínal v časoch, kedy nebolo možné dojednať poistenie online. Ak je typ obchodníka, tak za tie roky má veľký kmeň klientov, následné provízie, ktoré sú bez práce. Spokojní klienti je dohodia nových, spokojní klienti si neurobia nové poistky online alebo cez ňu a podobne. Ale ak niekto začína dnes a nejde do toho s tým, že som rodený obchodník a chcem robiť takýto biznis, tak 95% ľudí vypadne prvé mesiace.
@patka06 prečo mi povedala sama manažerka že všetky v jej kancelárii robia s databazou a že mi nemôže dať hned klentov ked to este neviem
Autorka, databázu dobrých klientov dostávajú top obchodníci. A aj to musí ísť o klientov, ktorým uzavrel poistku niekto, kto v poisťovni už nepracuje. Inak ho má v kmeni klientov dotyčný obchodník. Zrejme na prvé mesiace dostaneš aj nejaký fix, avšak potom iba to, čo predáš, teda provízie. Ak nepredáš nič, lebo to nepôjde, alebo budeš pol roka na PN, tak pol roka bude tvoj príjem nula. Ak uzatvoríš klientovi životné poistenie a zruší ho do 2 rokov alebo ho prestane platiť, musíš vrátiť províziu. Čiže vždy musíš určité % z provízii odložiť bokom na tzv. storno provízie.
Autorka, si rodený obchodník? Si typ, že budeš ľuďom volať a ponúkať im niečo, čo si sami nepýtajú? Ak áno, vyskúšaj to. Môže to byť biznis práve pre teba.
@blog_betka ahoj, mam kolegyne z allianz, aj sama som bola na takom pohovore. Na pohovore mi ziadnu databazu nespominali ani nic, rovno povedali, ze hladas sama si. Alebo ak niekto pride ti na pobocku tak uzatvaras s nim veci.
@blog_betka manažerka že všetky v jej kancelárii robia s databazou a že mi nemôže dať hned klentov ked to este neviem - manažéri v poisťovníctve ti povedia čokoľvek. Je to pyramída, manažér zarába na tom, že obchodníci predávajú. Takže čím viac ľudí v tíme, tým viac zarobí. V každom prípade, databáza klientov funguje takto - ak obchodník uzatvorí novému klientovi poistku, ty nedostaneš toho klienta na obvolanie. Dostane ho dotyčný obchodník. Ten klient bude voľný na oslovenie iným obchodníkom až keď pôvodný odíde. A takýto klienti sú potom ponúkaní obchodníkom, ktorí majú top výsledky. Manažér pobočky ti nedá zoznam iba preto, že už tam robíš 3 mesiace. Dá ti ho vtedy, keď budeš mať dobré predaje a bude vedieť, že urobíš obchod. 90% klientov si budeš hľadať sama, zvyšok príde na pobočku riešiť servis, za ktorý zaplatené nemáš, ale budeš mať možnosť osloviť klienta na iné poistenie. Preto zdôrazním, vyskúšaj, ak vieš, že by ťa toto bavilo.
@blog_betka ano databáza.... ona ma ľudí pod sebou je akoby ich vedúca a berie z nich provizie...no te ženy pod ňou si tých klientov meseli samé zaobstarať
@blog_betka presne ako píše melanta,každý pracuje s databázou vlastných klientov
Menežérka ťa proste chcela nalákať, tak to trošku prikrášlila
musíš si aktívne hľadať vlastných záujemcov. vážne, pokiaľ nemáš v sebe takého toho "echt" obchodníka, ktorý nemá problém hocikomu vyvolávať a ponúkať a nestratíš motiváciu ani po 15 neúspešných telefonátoch za hodinu, tak by som ti to neodporúčal. pokiaľ by si sa chcela spoliehať len na to že ti dajú niečo z databázy - to je klient, ktorý momentálne nemá prideleného obchodníka, tak budeš mať veľmi ťažké začiatky čo sa týka platu.
@blog_betka odporúčam nájsť si normálnu prácu. Toto je pre ľudí bez chrbtovej kosti, ktorým nie je odpudivé nonstop každý deň obťažovať ľudí a prerábať im poistky. Ako bolo spomenuté vyššie platia sa naspäť storno provízie, ak poistku zrušia do 2 rokov. A ak tam aj budete robiť a odídete, tak do 3 rokov , ak nový obchodník prerobí zmluvu z Vášho kmeňa, ktorú ste uzatvorili, príde Vám domov storno provizia a budete to musieť uhradiť. Výplatu nemáte, odvody si platíte sama. Je to na mandátnu zmluvu, čo je Vám na nič. Nie ste zamestnancom Allianz. Ak nič neuzavriete v daný mesiac provízia bude nula eur. Pre manažérku ste len ďalší v poradí, kto jej donesie svoju databázu kontaktov. Pyramída. Ak by Vám aj nejaký kmeň klientov dali po 3 mesiacoch, čomu neverím, tak z ich zmlúv budete mať mizivé provízie. Veľké provízie sú za novo uzatvorené zmluvy. Takže ich budete obvolávať a prehovárať na stretnutia za účelom prerobenia zmlúv, ale toto sa nedá robiť do nekonečna. A ľudia čo to robia povedzme od 90 rokov, tak to je iný level. Oni majú obrovský kmeň klientov, na ktorý sa nový obchodník nikdy nedostane.
@biancarv ja som to robiť chcela preto že som bola spokojná s firmou aj poistkou a kedže som robila do teraz v mlm takže skúsennosti mám len rodine sa to moc nepáči že je to živnost a hladanie klientov
@blog_betka ak si uz robila v mlm tak kde je problem?
@blog_betka ved tiez to je na zivnost
@sweet20 nieje to problém ale bojim sa už dopredu hlavne mama je nedoverčivá a neverí že či sa mi to oplatí
@blog_betka a veris sebe alebo inym ludom? Ak sa nastavis , ze to zvladnes tak to das a naopak
@blog_betka môžem sa opýtať odkial si? Ja robím pre túto spoločnosť a robím len s databázou od začiatku.
nie...kámošky robia.... ale tých poisťovakoch je tak veľa, že neskutočné...a pritom každý jeden zbehlý v PC si dokáže urobiť poistku cez net...inak nahánať ľudí na poistky je znepriateliť si ľudí...a zvlášť rodinu......