Aliexpress a podnikanie

petra098
20. feb 2023

Dobrý deň chcem sa opýtať či sa dá na Alie predložiť živnosť a tým pádom dostanem inú cenu alebo klasicky nákup slúži ako faktúra ..Ďakujem za odpoved 🙏

vhxsoft
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amonet
20. feb 2023

vacsinou je to dovoz z krajin tretieho sveta a tym padom potrebujes nato povolenia, na predaj na EU trhu

petra098
autor
20. feb 2023

@amonet kde take povolenie vybavím
?

vhxsoft
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amonet
20. feb 2023

@vhxsoft spomina zivnost, pochopila som ze to chce na predaj dalej.
@petra098 tiez to hladam😅 nieco maju colne urady ale tazko sa dostavam k info

veronikaszabova
20. feb 2023

@vhxsoft citaj poriadne, co zadavatelka pise - chce objednavat vacsie mnozstvo za ucelom dalsieho predaja tretej strane.

vhxsoft
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vhxsoft
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
20. feb 2023

@jabadabadu 😂😂😂

vhxsoft
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
20. feb 2023

@jabadabadu on si myslel, ze MK je zoznamka. Ocitol sa tu omylom 😂

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denden77
20. feb 2023

@jabadabadu odpalilo mi dekel 👌🤦‍♀️🤣🤣🤣🤣

melanta
21. feb 2023

@petra098 informuj sa na Finančnej správe SR. Dovoz tovaru z tretích krajín podlieha clu, inému plateniu daní, kontrolám, povoleniam od hygieny a v niektorých prípadoch aj od veteriny a podobne. Predpokladám, že máš super spracovaný podnikateľský koncept a prišla si na niečo prevratné, ak chceš svoje podnikanie postaviť na kúpe tovaru z Ali.

petra098
autor
21. feb 2023

@melanta ani to nemusí byt niečo prevratné pretože si všímam že často niektoré veci sú z alie a ľudia natom zarábajú tak som chcela vedieť postup

monicka144
21. feb 2023

To síce hej, ale nie je to len tak. Veď pokiaľ len nájdeš ty sama dodávateľa takého, ktorý ti tovar pošle, ten dojde v primeraný čas a hlavne v požadovanej kvalite, čo nie je bohužiaľ s každým nákupom tak - to bude ťažké