Akým spôsobom motivovať fajčiarov, aby fajčili ďalej od budovy ?

17. jan 2020

Konkrétne sa pýtam, či sa už dakomu podarilo, aby nemusel ňuchať cigaretový dym v práci a fajčiari išli trochu ďalej od okien či dverí kancelárií?
Napríklad vonku pred budovou sú nalepení tesne na budovu. Ok, to že fajčia a ničia si pľúca, ich vec. Ale chrániť nás, nefajčiarov... To by som rada 🙂
Ak máte nápady, sem s nimi. Díky moc.

limetka69
17. jan 2020

A ja premyslam, preco by som mala motivovat ludi aby fajcili aj nadalej, az ma to zaujalo 😂

korunka1
17. jan 2020

Ten nazov temy nemá chybu.
Klop, klop.....ďalej....prečo ďalej,keď chcem ist dnu?

autor
17. jan 2020

@limetka69 veď tam nieje naďalej.

limetka69
17. jan 2020

Ja vidim, ale tak to vyznelo aspon pre nas vychodnaroch 😀

kikus985
17. jan 2020

@limetka69 presne, aj mňa 😂

limetka69
17. jan 2020

Tak poprosit vedenie, nech da popolniky dalej od okien, alebo neviem ako to tam mate, ze vam moria vzduch pretoze vsetko ide dnu. Ako inak?

nerya
17. jan 2020

Tiež som to tak pochopila, ešte si vravím že väčšinou ľudia riesianakp prestať a nie ako fajčiť ďalej 😂😂

lauritkatesty
17. jan 2020

ja som myslela podla nazvu, že si predajca cigariet 😀 - u nas je v celom office zakazane fajcit. a take ze pri okne ani napad. fajčiari chodia o dve poschodia nizsie na terasu. skuste sa porozpravat s vedenim viaceri, , ze vam to vadi.. dobre slovo asi v tomto pripade nezaberie. jedine nariadania zhora.

dejka77
17. jan 2020

Ja som ten nadpis pochopila uplne inac 😀. Mozes tam dat jedine cedulky. To je taky ich zvyk, stat hned za dverami alebo pod oknom...

autor
18. jan 2020

@dejka77 Ceduľku som dala. Niekto si ju prečíta a odstúpi od dverí. Viacerí však nečítajú a fajčia pri nej. 🙄🤔

barborkabar
18. jan 2020

keď je to tak, tak treba sa pripomenúť, ísť osobne, že prečo to robia, či nevedia čítať, či im to robí problém odstúpiť, na tom myslím, že nič nie je

pantherine
18. jan 2020

Rapídne riešenie, ale reálne sa stalo. Vedúca zavolala políciu a odvtedy sa pod oknami nefajčí 😂

autor
18. jan 2020

@barborkabar vidíš, to by som ešte mohla skúsiť - osobný dohovor. 👍

autor
18. jan 2020

@pantherine fuu, to by asi ani neprišli. V našom meste najprv po telefóne vyšetria, že o čo ide a potom povedia, že toto neriešia.

janetinka27
21. jan 2020

tento problem s fajcenim pod oknami je snad vsade,u nas zakrocilo vedenie. vela ludi sa neskutocne odulo,ale konecne to prestalo.chodia fajcit teraz za budovu.cesta je tam dlha.nechapem ako im to sefovia toleruju,jedno fajcenie s pokecom minimalne 15-20 min takmer kazdu hodinu.asi preto,ze tam fajcia aj niektori sefovia. a my mame velkodusne obednu prestavku 30 min a niektori prefajcia este k tomu 2 hodiny za budovou.

autor
21. jan 2020

@janetinka27 Toto je riešené tým, že si majú cvakať fajčenie a potom nadrobiť.

janetinka27
21. jan 2020

tak to by sa zislo aj u nas 🙂

autor
21. jan 2020

@janetinka27 lenže to potom berú, že keď si už musia cvakať, tak "môžu" fajčiť aj medzi dverami a pod oknom.

janetinka27
21. jan 2020

tak to je zvlastna logika. asi sa musite iba dozadovat zmeny u vedenia alebo sa spojit viaceri, ktorym to vadi a tlacit poziadavku vyssie. u nas to trvalo roky, co tam dymili priamo do okien a fajcenie sa zakazalo myslim ze len minuly alebo predminuly rok a boli okolo toho strasne ofuky. nechapem, ako sa na to fajciari mohli hnevat, ze ich vytlacili od budovy, kto mal dychat ten dym. drzim ti palce, aby sa to vyriesilo.

pantherine
22. jan 2020

Zákon o ochrane nefajčiarov 🙂

autor
22. jan 2020

@janetinka27 dakujeeeeem