Akých ste mali kolegov v práci?

majulkab
21. feb 2013

Milé mamičky, ešte pred tým ako ste šli na MD, väčšina z Vás pracovala, akých ste mali kolegov. Z mojej skúsenosti sa mi lepšie robilo s chlapmi ako so ženami. Máte podobnú skúsenosť?

liz_lemon
21. feb 2013

@majulkab u nas bola vacsina zien, ale nebolo to take zle, nastastie sme boli oddelenie, kde bola vacsina ludia rozumna, a nedochadzalo tam k nejakym zvadam a pod.
mozem vsak povedat, ze mi viac vyhovuje ak je nadriadeny muz, so zenami nemam dobre skusenosti, nejako sa vsetkeho boja, podriadenych sa nezastanu, nevedia sa rozhodovat...otras

anjelicek26
21. feb 2013

@majulkab - ono je to v podstate jedno, ale s chlapi sa vzdy robi lepsie 😀 😀 😀 Ale nas je 6 bab v kancelarii 😀 Vratane sefky 🙂 A vztahy uplne v poriadku, tak sa to asi neda brat pausalne, vsetky mame male deti,, tak je tam aj taka fajn atmosfera, s chorych deti sa nestriela, proste to tak je, aj zastupi jedna druhu ako dlho treba....ale treba povedat, ze zvysnych 70 ludi su vsetko chlapi, sme tam jedine oddelenie s babami, tak mozno preto tak drzime pri sebe xixi

usiko
21. feb 2013

@majulkab nooo, ja som robila v skole, slepaci kolektiv, myslim ze netreba dalej vysvetlovat🙂

zuzkat1
21. feb 2013

@majulkab ja tiez v skolstve.pred md super kolektiv.po rd nic moc.pribudlo kopec mladych bab aj chlapov. Chlapi ok ale tie baby az na 1-2vynimky 😔 😝

majulkab
autor
21. feb 2013

ja som robila aj v kolektíve kde bolo 5 žien a 30 chlapov, tam sa robilo super, potom som sa dostala do práce, robila som časníčku, kde sme boli rozdelení na 2 tábory, kuchyňa a bar, no a my čašníčky, ako kedy ale skôr to bolo horšie ako lepšie.

zuzkat1
21. feb 2013

@majulkab to znie ako superenie tie 2 tabory.nebolo to tym?

ritusuk
21. feb 2013

ja som robila v ramci jednej firmy aj v cisto v muzskom aj v cisto zenskom kolektive a to sa neda porovnat.zeny klebetili:ktora toho viac spravila,ktora ma ake tricko,prsia,kto s kym spava atd.navyse som robila so snubencovou ex(aj ked vtedy sme este spolu neboli,ale uz sme sa priatelili),takze som bola preberana kazdy den:D uplna parada:D a ked som s nim otehotnela,tam sa to len zacalo,dnes sa na tom smejem,ale vtedy mi nebolo vsetko jedno.muzi uplne naopak,bavili sme sa o hudbe,pc hrach,kto kam ide na koncert a robili si prcu z bab.chlapci mi obcas vybehli aj pomoct hore,kdezto zeny na to kaslali,aj ked bol prikaz od sefa.ale to je asi o konkretnej situacii,toto bol uz extrem,aj ked celkovo som bola vzdy vdacnejsia za kolegov ako kolegyne.s babami som si nikdy nerozumela,aj ked som prisla sem,do uk,nezapadla som,ja na nejake damske jazdy a hromadne nalety na chlapov nie som.zato medzi chlapmi som ako doma,hned som si s nimi sadla a za toho jedneho,s ktorym sme si sadli v momente ako nas zoznamili,sa idem vydavat.takze na nieco to bude dobre:D

rora
21. feb 2013

robila som aj v cisto zenskom kolektive (prevazne starsie zeny odo mna o cca 15- 20 rokov) - des a hrúza, oni boli najmudrejsie,doma mali vsetko tip top, vsetko mali skvele, doslova sa predbiehali ktora mala co uzasnejsie.... pritom som vedela ze doma su z nich trosky co uz nezvladaju svoje rozbite zivoty a problemy 😔 smutne, boli len same intrigy,ohovaranie jedna na druhu poza chrbat a do oci si boli najlepsie kamaratky...
potom som bola v zmiesanom kolektive a to sa nedalo porovnat - dobra nalada, humor, samozrejme boli aj nejake zvady, ale to sa nedalo porovnat s cisto zenskym kolektivom.

evabb35
21. feb 2013

@majulkab Tak aj baby sú rôzne, aj chlapi sú rôzni a rozličných pováh...žabomyšie vojny sú tam aj tam...aj chlapi vedia byť intrigáni...Je pravda, že v babskom kolektíve sa debaty točia stále o tom istom, je tam trošku nuda. Na druhej strane s babami sa dá debadiť o typicky babských záležitostiach...na druhej strane je tam možno viac závisti a rivality...ale aj na chlapov si treba dávať pozor, aj tí vedia robiť podrazy a ohovárať...

hrjanka
21. feb 2013

no ja som bola v takmer cisto zenskom kolektive, takmer 20 zien a len dvaja chlapi. A kedze som bola vekovo aj profesne najmladsia, tak sa snazili spravit si zo mna sluzku, poskoka a ked som odmietla s tym, ze som s nimi na rovnakej pracovnej pozicii, tak sa urazili a zacali mi robit neskutocne prieky...proste zenske v strednom veku, co sa spravali ako male decka. A ti chlapi - jeden ma vyslovene stale balil a pritom vedel, ze som zasnubena a dohadzoval mi ineho kolegu 😠 len ten druhy bol take zlaticko, s nim som sa rada rozpravala, lebo bol z celeho oddelenia jediny normalny clovek. A tie zeny - no presne to, co opisovala @rora - ohovaranie, klebety, ktora ma co lepsie, ktora co lepsie vie atd.. som rada, ze som odtial prec

zuzkat1
21. feb 2013

Podla mna to nie je o zenach a muzoch ale celkovo o kolektive.malokde je v dnesnej dobe dobry kolektiv.

simca06022011
21. feb 2013

No ja mam skusenosti z viacerych prac a pozicii... v obchode so zenami to bola katastrofa, hasteriace sa sliepky... (no neda sa to lepsie vystihnut), v dalsej praci kde sme boli iba dvaja (ja + chlap) to bolo tak, ze ja som robila vsetko a on sa vozil s frajerkami 🙂)) a v dalsej kde sme pomiesani a pocet od 3 do 10 kusov... je to ako kedy.. niekedy vyvadzaju chlapi niekedy zeny... so zenami je problem, ze su v kolektive velmi casto "intriganky", nam jedna takato slecinka rozbila cely kolektiv, nasledne som si musela s priatelom sadnut a prisla o pracu (vdaka nej sme pred tym prepustili zopar ludi co ma velmi mrzi), starsi muzi zo statnej spravy su neznesitelni :P no ono je to take individualne.. ake povahy sa stretnu.. nemame teraz v podstate problem, ale aj to moja kolegynka je taka... "vytahovacna", kyda na byvalych zamestnancov len aby sa ona vytiahla a pritom este stale nerobim ani polovicu toho co oni pred nou 🙂) takze tak.. treba sa trosku prisposobovat.. ale najlespi zamestanci su mladi chlapi, ktori si chcu zarobit a nie sa len zabavat a teda ignoruju vsetky "vzruchy" v praci 🙂)) mam takeho v praci uz niekolko rokov a mam klud na dusi a ani mi nevadi ze si ide pofajcit (co mi bezne vadi) 🙂))

majulkab
autor
21. feb 2013

Keď som odchádzala z bývalej práce, tak som každému hovorila, že je to stereotyp, vyhorenie a tak, ale veľkú príčinu na tom mal aj kolektív, robila som s najlepšou kamoškou ale v práci to bolo zlé, preto som aj odišla a teraz zas sa všetko vrátilo do starých kolají, dobrých. to že sme boli spolu 7 dní v týždni skoro celý rok bolo už na hlavu. to že v reštike bolo nás málo tak sme robili každý deň. bolo to na hlavu, intrigy, ohováranie a iné.

amouramour
21. feb 2013

s muzmi sa jednoznacne pracuje jednoduchsie, su racionalni, konstruktivni, vecni veci riesia na rovinu....so zenami je obcas hroza🙂vid MK🙂)))

didi44
21. feb 2013

....som rad , ze ste zhodnotili ako je s muzmi vsetko pekne... 😀

hradnapani
21. feb 2013

isty cas prevazovali v praci zeny, potom muzi, potom zase zeny... vacsinou v mne podobnom veku a boli tam iste rozdiely (pri zenach bolo obcas dusno, ale nejake ohovaracky si nepamatam; ked dominovali muzi, tak zase sa to menilo na spolok machov a veru na slovnik si tiez nedavali vzdy pozor). Ale v zasade mne je za nimi vsetkymi strasne smutno, za babami aj chalanmi a tesim sa na nich, snad sa mi podari k nim vratit.

Mam pocit, ze je to o vnutornom nastaveni voci druhym ludom. Ked sa nespravam ako sliepka, tak mi ani druhe zeny nepripadaju ako sliepky a pod...
Myslim, ze najlepsi je zmiesany kolektiv, emocionalna aj racionalna zlozka v rovnovahe 🙂

cerez
21. feb 2013

Môj osobný názor je taký, že zmiešaný kolektív je lepší. Pracujem na pozícií, kde sme polovica žien a polovica chlapov a je to super.

sirinka
21. feb 2013

Mne sa dobre robilo s tymi, ktori naozaj robili, nie sa iba flakali...

piacere
21. feb 2013

Toto nie je o pohlaví, ani o veku, ale o povahe človeka a jeho prístupe k práci, k ľuďom...

Mala som šéfku v banke, ktoré neovládala ani základné veci v bankovom systéme....
Potom som mala šéfa chlapa, ktorý by aj vedel, ale lenivý bol ako voš a bol ochotný a schopný od nás vyžadovať aj to, aby sme mu počítač zapínali.... a pritom sa tváril ako mučeník, že on chudák proste nič nestíha, tak musíme my....

Mala som kolegov mladších, starších, ženy, mužov... s každým, kto bol normálny som vychádzala v pohode, rozumeli sme i, aj sme sa zasmiali...

A mala som napr. kolegyňu v mojom veku cca a bolo to doslova hovädo, ktoré ráno vstávalo s tým, ako a čím vám zase znepríjemní život... a večer si líhala s tou istou myšlienkou...

Takže žiadne pohlavie, vek, vzdelanie.... Všetko je len a len v ľuďoch a ich povahe.

modrofuzik11
21. feb 2013

ja sa na kolektiv nemozem stazovat, ako kolegovia, tak kolegyne vsetko super. mrzi ma, ze uz tam nerobim a asi sa ani nevratim... taka dobra firma sa asi tazko hlada...

miskap2111
21. feb 2013

@majulkab ja som tiež toho názoru, že to závisí od samotných ľudí a nie od pohlavia. Robila som v škole, vo fabrike, v europskej firme a aj americkej, s rôznymi ľuďmi , tímami, dokonca z rôznych národov a kultúr. A vždy je to len o človeku a od tvojich očakávaní resp. predstáv o tom, čo je vlastne dobrý kolektív, či ako definuješ, čo vlastne "dobrý kolega" je. Niekto potrebuje konštruktivitu, niekto zas podporu. Aj to, čo sa považuje za typicky "ženské" a to sú intrigy, môže byť veľmi individuálne a v každom kolektívne iné. Mne sa najlepšie robí tam, kde sú druhí ochotní pomôcť si navzájom a majú pochopenie jeden pre druhého.

maruska24
21. feb 2013

@piacere
@miskap2111 presne, kolektív tvoria ľudia a stačí v ňom jeden chuj, ktorému niečo prekáža a už sa to celé vlečie.
Mala som kolektív, kde sme sa smiali, pomáhali si a radi sa stretli aj po práci a dokonca aj dlho potom čo sme už mali iné roboty. A mala som kolektív, kde ma ešte ani len nepredstavili a už ma neznášali a ohovárali a robili zle.