Akých kandidátov firmy chcú?

24. aug 2022

Hľadám si novú prácu, posielala som viac životopisov, ale zatiaľ sa mi ozvali len z firmy, kde som sa hlásila na pozíciu balenie liekov. Žiadne extra požiadavky nemali, ich požiadavky boli chuť pracovať a ochota robiť v smennom režime, základná škola. A napriek tomu mi napísali, že sa nehodím na tú prácu a že vybrali vhodnejších kandidátov. Mám skúsenosti s prácou vo výrobe a aj tak ma nevzali. Mám pocit, že aj keby som sa hlásila na upratovačku, odpísali by mi to isté .
Kde robím chybu? Životopis sa vždy snažím upraviť podľa pozície kam sa hlásim.

radanna11
24. aug 2022

Ja som jeden čas bola bez prace , mám vysokoškolské vzdelanie .
A keďže som potrebovala vykryť len určite obdobie hľadala som niečo mimo svojho zamerania v rámci toho som poslala aj do Pepca na brigádu a aj tak mi napísali,že nevyhovujem😀😀

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iwesska
24. aug 2022

Tak dobry zivotopis je zaklad uspechu. Zalezi co v nom mas napisane,ci nemas uvedenu kazdu brigadu od ZS, nestriedas casto zamestnania, ci sa vies vyjadrovat,celkova uprava zivotopisu,no a samozrejme sprievodny mot.list,kde objasnis,preco by prave teba mali vziat a predas sa. Neviem,ale 4x som si hladala pracu, vzdy som si pisala zivotopis sama,nikto mi ho nekontroloval a vsade,kde som chcela,som sa dostala. Ale ked sme nedavno hladali k nam do firmy ludi,len som zasla,co za trubky sa tam hlasili🙈 Tym nemyslim teba,ale niektori ludia absolutne nezvladaju svoje sebavedomie, alebo nevedia napisat 2 suvisle zmysluplne vety. Este je mozna druha vec,ze hladaju prave nekvalifikovaneho cloveka so ZS,aby im ten vzdelanejsi neusiel rychlo na lepsie,alebo naopak ho nemuseli tolko zaplatit.

autor
24. aug 2022

@iwesska Tak nemyslím si, že som vzdelanejšia. Mám strednú školu s maturitou. Väčšinou som pracovala práve vo výrobe, práve preto som si myslela, že som ideálny kandidát, keďže z výroby mám skúsenosti. Do životopisu som uviedla zamestnania vo výrobe a posledné zamestnanie ako recepčná. Zamestnania som nestriedala často, brigády tam uvedené nemám. Pravda je, že motivačný list som neposlala.

iwesska
24. aug 2022

No mozno prave to,ze ako posledne si robila recepcnu,tak si myslia,ze ked najdes lepsie platenu podobnu poziciu,pojdes tam. Skor som to myslela tak,ze tam,kde staci ZS,tak skor uprednostnia niekoho s takym vzdelanim,pretoze skusenu SS si bude urcite pytat viac. Ale tak ber to tak,ze ti to nebolo sudene,nevyslo tu,vyjde inde😉

pribinak
24. aug 2022

@radanna11 jasne, že Tá s VS do Pepca nezoberu. Si prekvalifikovaná. Musia Tá zaucit, urobiť kopec papierov, poprihladovat tá do poisťovni, urobiť rozpis v práci a Ty im za mesiac zdrhnes preč.
Pre nich je to neefektívne. Uprednostnia niekoho s nižšou kvalifikáciou kto im tam zostane.
Má prekvapuje, že Tá prekvapuje, že Tá nevzali.

heln
24. aug 2022

ahoj, naozaj je mozne, ze potrebovali jednoduchych ludi so zakladnym vzdelanim, za minimalnu mzdu. chapem ta, neber si to osobne, niekde uz mozu mat vybrateho cloveka po znamosti, alebo niekoho co uz u nich pracoval ako zastup na materskej alebo x inych moznosti, len musia urobit oficialne vyberove konanie.
nevzdavaj sa, posielaj zivotopisy a raz sa zadari.

wiqi
24. aug 2022

Vôbec to neber osobne. Kľudne vás mohlo byť 10 kandidátov, s maturitou, s praxou vo výrobe.. a len si nemala šťastie. Tiež si hľadám prácu, už rok, aj mám super životopis, aj prax, bola som na pár pohovoroch, ale smola, vždy tam boli so mnou podobné baby, ozaj to bolo viac o šťastí alebo sympatii ( ja nie som taký ten vtierkavý typ, na prvý pohľad možno nemusím každému personalistovi sadnúť)

barborachors
25. aug 2022

Neurobila si ziadnu chybu. Mohlo sa stat, ze nabrali dostatocny pocet CV a uz nereagovali proste na tvoj. Treba posielat cim skor ako uvidis ponuku a sledovat datum pridania a datum skoncenia ponuky… Neoplati sa posielat nic uz po tyzdni od zverejnenia. Samotny zivotopis s tym velakrat nic nema, ako ti tu tvrdia.

monika494
31. aug 2022

Som na tom podobne. Po rodicovskej dovplenke sa snazim zamestnat, posielam kde tade zivotopisy. Bud sa neozvu alwbo absolvujem pohovor, vsetko vyzera vbporiadku, cl9veku sa zda, ze si "sadol" s druhou stranou a nakoniec zacnu natahovacky a skonci to tym, ze vybrali sme si ineho. Uz sa chystam tak prisposobit zivotopus, aby ma hned vybrali, aj vs vzdelanie zamlcat ak si zo pozicia ziada.. Rozmyslam i nad nejakym kurzom cez pracak, snad by pomohol pri hladani.

marca12
31. aug 2022

Ak mas nejake vzdelanie,prax a hlasis sa na poziciu,kde v podstate nepozaduju nic,max.ZS,tak jasne,ze ta neprijmu,si pre nich dost dobra a riziko,ze si budes casom pytat vyssi plat alebo si hladat inu pracu a po zauceni im odides.

sfet
19. nov 2022

Chcu 20 rocneho človeka s 30 rovnými skusenostami, minimálne 5 jazykov slovom aj písmom, 3 vysoké školy z toho jedna v zahraničí a ochotu pracovat za minimálku. Asi tak.
Teraz sranda bokom. Poslednu dobu stále castejsie vidím poziadavku flexibilita, čo zial, ak má žena deti, možné nie je. Potom rozhoduje aj životopis ideálne bez chyb, ak je na pozici dolezita angličtina napr.tak neurazí ani CV v angličtine. A nehlásit sa na miesta pod svoje vzdelanie, pretoze prekvalifikovana, hladas si nieco dočasne.