Aký potrebujem kurz na prácu v zdravotníctve?

suzanah181
21. júl 2019

Dobrý den chcem sa infornovat aký potrebujem kurz ak by som chcela pracovať v zdravotníctve.konkretne napr ako zdravotný asistent či sestra. Ak nejaké take existuju. 2-3rocne štúdium by som už nechcela absolvovať. Mám 2 malé deti a ukončenú vysokú školu v odbore sociálna práca. Dakujem za každú odpoved

tomika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanka.zuzu
21. júl 2019

@suzanah181 juj to sa mi až zle číta, že už sa ďalej nechceš vzdelávať a pritom chceš pracovať v zdravotníctve ☹ ak sa nechceš vzdelávať a chceš zostať vo vyštudovanom odbore, tak choď robiť terénneho sociálneho pracovníka. alebo si proste nájdi inzerát na pozíciu, ktorú chceš a pozri si ich požiadavky na vzdelanie.

suzanah181
autor
21. júl 2019

@zuzanka.zuzu pri 2 malých deťoch a manželovi ktorý pracuje v zahraničí by to bolo časovo narocne

terezia32
21. júl 2019

@suzanah181 ak chceš byt zdravotná sestra musíš mať vysokú školu a externe môžeš študovať, len ak si zamestnaná v odbore. Čiže 3 ročne bakalárske štúdium. Ak si spravíš strednú zdravotnú školu môžeš robiť len asistenta.

nika3136
21. júl 2019

@terezia32 ono sa to dosť mení. Kedysi vychádzali zo SŠ zdravotné sestry, potom iba asistenti a teraz neviem či to niekde nie sú opäť sestry (ale biť sa za to nebudem)

loginexistuje
21. júl 2019

nastastie pre pacientov to nefunguje tak ze spravis kurz a ides robit zdravotnu sestru
ale da
sa
urobit kurz a mozes ist opatrovat dochodcov ale iba klasika pomoct pri sebeobsluhe unyvani prip prebalit nakrmit lieky a pod nie

suge
21. júl 2019

@suzanah181 Pokiaľ viem, praktické sestry-zdravotní asistenti vychádzajú zo strednej zdravotnej školy a zdravotné sestry z vysokej školy. Ale veďď skús pogúgliť aspoň sanitárske kurzy, keď máš vyštudovanú sociálnu prácu, možno by sa dalo čosi nakombinovať.🙂

tomika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
suzanah181
autor
21. júl 2019

@suge dakujem pekne všetkým za odpovede

oli18
21. júl 2019

@suzanah181 a čo by si chcela robiť s takýmto kurzom? V DD, ambulancií, či? Veď soc. práca je dobrý odbor, má široký záber, prečo nehľadáš prácu v tomto odbore?

suzanah181
autor
21. júl 2019

@oli18 láka má práca na detskom oddelení s novorodeniatkami pripadne mamičkami na šestonedelí.

suge
21. júl 2019

@suzanah181 Šestonedelie alebo novorodenecké oddelenie? Obávam sa, že bez VŠ to nepôjde.

shilou
21. júl 2019

@suzanah181 tak...na no uz treba vs

eliska13
21. júl 2019

@suzanah181 vieš si predstaviť služby 12 h? moja kamarátka tam robi.Tam sa 8 robiť nedajú možno u Vás je to ináč.tazka praca, ale pekna

terezia32
21. júl 2019

@suzanah181 ak by si chcela robiť na šestonedelí tak ti treba “po novom” vyštudovať pôrodnú asistenciu

nusyk
22. júl 2019

o vzdelani tu uz padlo asi vsetko ja este doplnim k tej tuzbe pracovat na novorodeneckom ci sestonedeli....znie to krasne,babatka stastne mamicky ale realita je casto diametralne odlisna.stretavala by si sa aj s velkym nestastim,tragediami a nie kazdy to vie spracovať.ja tiez nie.preto si to netreba idealizovat.vo vseobecnosti je praca v zdravotníctve krasna ale psychicky velmi narocna

tomika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkamotka
22. júl 2019

Zial bez vzdelania max sanitarku, na sestru potrebujes vs osetrovatelstvo. A pri dvoch malych detoch a muzovi mimo mozes robit 12ky nocne? Lebo tak sa robi na odd v nemocke

tatalin
23. júl 2019

@suzanah181 a ber do úvahy ze teraz ti príde ťažké študovať s dvoma deťmi a potom kde budú keď budeš mat služby? Toto mňa odradilo. Ja som s jedným dieťaťom a bolo to pre mňa veľmi náročné na vš. Nie učenie sa, ale zladiť to s nim..