Aký máte pasívny príjem?

24. jan 2024

Ahojte zaujíma ma Váš pasívny príjem
Práca na doma ? Prenájom ? Iné ?
Ďakujem

martinmmartin
24. jan 2024

Praca na doma nieje pasivny prijem

daniela2202
24. jan 2024

Pasák

majlo1234
24. jan 2024

Prenajom nehnutelnosti

katkaseiner
25. jan 2024

@majlo1234 popravde ani prenajom nie je pasivny prijem...musis sa nim zaoberat

majlo1234
25. jan 2024

@katkaseiner to je vlastne pravda

melanta
25. jan 2024

Možno skús konkretizovať, čo ťa vlastne zaujíma. Prácu na doma musíš reálne vykonať, rovnako ako by si ju vykonávala na pracovisku. Takže ani náhodou to nie je pasívny príjem. Ja prenajímam 2 byty, investovala som niekomu do podnikania a raz ročne mi vypláca % zo zisku a investovala som do akcií spoločnosti, kde mi raz ročne vyplácajú dividendy.

melanta
25. jan 2024

@katkaseiner prenájom nehnuteľností je považovaný za pasívny príjem. Reálne, na jednom byte som v minulosti nebola asi 3 roky a neriešila som nič okrem toho, že som registrovala každý mesiac došlú platbu na účet.

mikadooo
25. jan 2024

Netuším. Manžel to obhospodaruje, vraj sme v pluse. Nehnuteľnosť na prenájom nechcel, že to sú starosti. Máme peniaze v nejakých investičných fondoch, termínované vklady, tuším aj nejaké dlhopisy, nemám absolútne prehľad. Akurát za mňa je to tiež také "pasívne" ako hovado, sedí nad tým každý večer a analyzuje, pozerá grafy burzy finančné správy a na základe toho robí prevody ak treba. Za mňa, toľko času, čo mu to už zožralo.... Strašne "pasívny" je ten príjem, fakt. Ale tak zas baví ho to, má to skôr ako hobby. No, ale na otázku koľko nám to zarobilo by som dostala asi komplikovanú hodinovú odpoveď s grafmi a tabuľkami a bez jednoznačnejb odpovede 😄.

katkaseiner
25. jan 2024

@melanta tak to ti blahozelam, mne sa ludia striedaju, za 3 roky mam uz 4.cloveka, plus teraz tam je taky ze ani len odpisat stavy meracov pre bytove druzstvo nespravil - proste vsetko my. Bola by som fakt rada keby po tomto najomnikovi prisiel taky ze 2-3 roky o nom ani nevieme

martinka13
25. jan 2024

Dlhopisy, akcie. Myslím, že aj prenájom by som zaradila medzi pasívny príjem.....

andrej241
25. jan 2024

1000€

melanta
25. jan 2024

@katkaseiner fúha, tak to ma mrzí. A držím palce nech máte novú lepšiu skúsenosť pri najbližšom novom nájomníkovi. Ja som zrejme veľmi náročná, podozrievavá pri možnom nájomníkovi. Dávam veľa otázok, ktorými sa snažím zistiť čo najviac a či neklame. Snáď budete mať viac šťastia.

melanta
25. jan 2024

@mikadooo to sú investície, nie pasívny príjem. Z termínovaných vkladov či fondov vám nechodí niečo pravidelne na účet. Zhodnotenie bude až keď to "vyberiete". Jedine, že by investoval niekde, kde mu budú chodiť pravidelné dividendy napríklad, to je pasívny príjem. A keď píšeš koľko nad tým sedí, tak ten prenájom je bežne oveľa menej náročný na energiu aj čas. A k odpovedi, že koľko to zarobilo, nedá ti odpoveď, lebo investície do fondov, akcií a podobne sa vyvíjajú, jeden mesiac si v pluse, ďalší môžeš byť kľudne 50% v mínuse. Reálny výnos či straty máš až keď ten produkt zrušíš.

katkaseiner
25. jan 2024

@melanta dakujem, nie vzdy si vie clovek vyberat najomnikov. Uz bolo aj take ze sme zažmúrili oko a za 11 dni volal najomnik ze končí - proste extrem. Kazdopadne nemame ružové okuliare a chápeme ze ziadny zarobok nie je zadarmo

nat_alia
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melanta
26. jan 2024

@katkaseiner a preto máte za 3 roky 4 nájomníkov. Že prižmúriš oči. Keď skončil, ešte dobrý prípad. Keď prižmúriš a bude ti pár mesiacov neplatiť, tak bude väčší problém. Preto radšej by som mala pár mesiacov ten byt prázdny, ako prižmurovať oči. Podľa mňa prístup, že žiadny zárobok nie je zadarmo, je úplne zlý. To nemyslím nijako v zlom. Ale vidíš ten rozdiel, že s týmto prístupom meníš často nájomníkov. Keby ste boli striktnejší pri výbere, tak získate viac .

majlo1234
26. jan 2024

@melanta inak my tiez mame byt so super dlhodobymi podnajomnikmi a potom viacizbak, kde sa nam striedaju studaci. S tsm je dost roboty, dlhodoby prenajom je ozaj bez roboty

katkaseiner
26. jan 2024

@melanta akoze dvoch sme mali vyse roka, takmer rok a pol, jeden bol extrem tych 11 dni, terajsi je od 1.dec - kym dokonci vlastny dom

ludvikaveri
28. jan 2024

Dividendy sú to čo sa pre bežného človeka najviac približuje pasivnemu príjmu. T.j. kúpiš si akciu spoločnosti, ktorá vypláca dividendu(coca cola-Ko,Pepsi a pod.)a tá ti chodí v pravidelných intervaloch, obvykle každé 3mesiace. Čím viac akcií, tým vyššia Dividenda-resp financie na tvoj účet u Brokera.

ewelea
20. feb 2024

dividendy z akcii mozno do 500 € rocne, ale mam to vo forme reinvesticie nie vyplacania na ucet

misidielko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz